Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Μπλοκάρουν τα εντάλματα των “παρατασιούχων” οι Επίτροποι Νομού Θεσσαλονίκης

Αθεώρητα επιστρέφουν οι τρεις Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νομού Θεσσαλονίκης τα ....
χρηματικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Καθαριότητας Δήμων, που υπέγραψαν λύση των παλαιών και νέες συμβάσεις στα μέσα του Ιουλίου και σε εφαρμογή του άρθρου 24, παρ. 2 του Ν. 4479/2017, με αποτέλεσμα να μην τους καταβάλλεται η μισθοδοσίας τους, από την ημέρα υπογραφής των νέων αυτών συμβάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, χθες, και μετά την ανάδειξη του προβλήματος στον Δήμο Καλαμαριάς, αθεώρητα επέστρεψαν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των από συνεχείς παρατάσεις εργαζομένων ΙΔΟΧ στις ανταποδοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας οι επίτροποι που ελέγχουν τους Δήμους της Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τους Δήμους Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά να ακολουθούν, με τον Επίτροπο του Δήμου Παύλου Μελά, μάλιστα, να προχωρά για πρώτη φορά σε μία τέτοια ενέργεια!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του epoli.gr, το πρόβλημα αποκτά “γιγάντιες” διαστάσεις, αφού στους προαναφερόμενους Δήμους προστίθεται και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα ο αριθμός των απλήρωτων συμβασιούχων να ξεπερνά τους 1.000!

Κι όλα αυτά, μετά την Εγκύκλιο 23 του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, που ήρθε να δώσει απαντήσεις στις αντιρρήσεις Επιτρόπων, που και πρότερα αρνούνταν να θεωρήσουν εντάλματα πληρωμής δεδουλευμένων συμβασιούχων - “παρατασιούχων” Καθαριότητας.

Οι λόγοι; Σύμφωνα με το ίδιο πάντα ρεπορτάζ του epoli.gr και τα όσα επικαλείται, συγκεκριμένα, η Επίτροπος, που ελέγχει τα οικονομικά του Δήμου Ωραιοκάστρου, οι μη σαφείς αναφορές του Δήμου σε: α) το πόσες κενές οργανικές θέσεις υπάρχουν, β) πόσες θέσεις προκηρύχτηκαν; γ) τη σχετική με το θέμα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δ) την έγκριση του ΑΣΕΠ, στο οποίο αποστέλλονται η απόφαση και οι νέες συμβάσεις προς έλεγχο, βάσει του νόμου “Σκουρλέτη”.

Συνέπεια όλων των προαναφερομένων και στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, ήδη, συμβασιούχοι και σωματεία να σχεδιάζουν την κατάθεση ένδικων μέσων (ασφαλιστικά μέτρα), με τις πρώτες "φωνές" κινητοποιήσεων να μη λείπουν...