Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Συνέλευση πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ στο Βελλίδειο την Κυριακή

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στις 11 το πρωί, θα διεξαχθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, η γενική συνέλευση των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ, μετά από....
πρόσκληση του σωματείου μετόχων "Αναγέννηση" και της παλιάς διοίκησης.

Οι μέτοχοι θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις τους, αφού προηγουμένως γίνει αναλυτική συζήτηση σχετικά με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την κρατικοποίηση του Οργανισμού και την κατάσχεση των μετοχών, με το Ν.4482/2017.

Πρώην μέτοχοι ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα (δειτε ενδεικτικές ανοιχτές επιστολές εδώ κι εδώ) αφού, όπως λένε, «το μικρό έστω μέρισμα το οποίο λάμβανουμε από τον ΟΑΣΘ ήταν για αρκετούς από εμάς το μοναδικό ή το κύριο εισόδημα, ενώ αρκετοί καλούμαστε να καταβάλλουμε ασφαλιστική εισφορά προς τον ΕΦΚΑ ή/και προκαταβολή φόρου, παρότι πλέον δεν θεωρούμαστε μέτοχοι».

Στη συνέλευση θα επιχειρηθούν να δοθούν απαντήσεις από τους νομικούς συμβούλους με τους οποίους συνεργάζονται τα διάφορα σωματεία των πρώην μετόχων και θα γίνει συζήτηση και για τις μελλοντικές κινήσεις τους, δικαστικές και άλλες καθώς και ενημέρωση για τις επικείμενες δίκες με κορυφαία αυτήν της 5ης Δεκεμβρίου, όταν πρόκειται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή των πρώην μετόχων κατά της συνταγματικότητας του νόμου με τον οποίο έγινε η κρατικοποίηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makpress θα υπάρξουν επιθέσεις εναντίον της πρώην διοίκησης, την οποία πολλοί μκρομέτοχοι κατηγορούν ότι τους καθησύχαζε ότι όλα πάνε καλά και έχασαν την περιουσία τους σε μια νύχτα. Κατηγορούν επίσης τη διοίκηση ότι φρόντιζε για τη δική της μακροημέρευση και βολέματα ημετέρων και απέτυχε να υπερασπιστεί το συμφέρον των πολλών.

Ο κ.Στεφανίδης και οι άλλοι πρώην διοικούντες θα περάσουν δύσκολες ώρες...