Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Πάλι γλείφουν τον Ερντογάν οι ΗΠΑ ! "Παράνομο το δημοψήφισμα των Κούρδων"

Το δημοψήφισμα ενόχλησε πολύ την Τουρκία, που έχει ως Ν.1 των εθνικών της θεμάτων το "Κουρδικό" και οι ΗΠΑ που ....
μετά την παραγγελία οπλικών συστημάτων αξίας πολλών δις από τον Ερτνογαν, βλέπουν την Τουρκία με άλλο μάτι -με ιδιαίτερη αγάπη (και άρα δυστυχώς θα τη βλέπουν και τα γελοία ελληνικά μμε που ευθυγραμμίζονται με την πρεσβεία, Alpha, Skai κλπ), έσπευσαν να καταδικάσουν το δημοψήφισμα, που κάποτε στήριζαν.

Η θέση μας (makpress): Η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα, σταθερά και αταλάντευτα (αταλάντευτα, όχι ανάλογα με τις οδηγίες της πρεσβείας των ΗΠΑ), εναντίον τέτοιων δημοψηφισμάτων, επειδή πολύ απλά, ενθαρρύνουν "τουρκόφιλους" της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης να κάνουν επικίνδυνα όνειρα. Ο νοών νοείτω.
Αυτή η θέση λοιπόν δεν πρεπει να αλλάξει ποτέ (ακούτε γελοίοι στον ALPHA και τον ΣΚΑΪ, που προπαγανδίζατε το δημοψήφισμα των Κούρδων και τώρα που άλλαξαν οι Αμερικανοί θέση, θα αλλάξετε κι εσείς ; Γιουσουφάκια !).


Η αμερικανική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν και απευθύνει έκκληση για διάλογο και αυτοσυγκράτηση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον την Παρασκευή.
«Η ψηφοφορία και τα αποτελέσματα στερούνται νομιμότητας και εμείς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ένα ενιαίο, ομοσπονδιακό, δημοκρατικό και εύπορο Ιράκ» τονίζεται σε ανακοίνωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ.
«Οι ΗΠΑ προτρέπουν όλες τις πλευρές, περιλαμβανομένων των γειτονικών χωρών του Ιράκ, να αποφύγουν οποιοδήποτε μονομερές μέτρο και να απορρίψουν την προσφυγή στη βία» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Οι Κούρδοι του Ιράκ ψήφισαν με συντριπτικά ποσοστά υπέρ της ανεξαρτησίας του Ιρακινού Κουρδιστάν, με τη θετική ψήφο να αγγίζει το 92%, στο δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή άγγιξε το 72%.
Ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί διευκρίνισε ότι το αποτέλεσμα δεν οδηγεί σε άμεση ανακήρυξη ανεξαρτησίας, αλλά θα αποτελέσει εφαλτήριο διαπραγματεύσεων με τη Βαγδάτη.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι, ο οποίος έχει διακηρύξει ότι θεωρεί το δημοψήφισμα παράνομο, μιλώντας στο ιρακινό κοινοβούλιο την Τετάρτη, αρνήθηκε κάθε χρήση του αποτελέσματος ως βάση διαπραγμάτευσης.