Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Αλέφαντος: Ο Γιαννακόπουλος μου θυμίζει τον Μαρινάκη

Ο έμπειρος τεχνικός σχολιάζει την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό

Μετά τον Πατέρα έδιωξε και τον Αλαφούζο από το ποδόσφαιρο ο Μαρινάκης. Με τα πρωταθλήματα που παίρνει τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός, δεν άντεξε ο Αλαφούζος. Η αποτυχία του Παναθηναϊκού προήλθε από την επιτυχία του Μαρινάκη. Ρεαλιστικά μιλάω. Και αν αντέξει ο Μαρινάκης και στο δίδυμο Σαββίδη-Μελισσανίδη, θα γίνει ο μεγαλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών στον Ολυμπιακό.

Μην ξεχνάμε τι πόλεμο δέχτηκε ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης από τον Αλαφούζο. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος ήταν με τα ΜΜΕ, ο μπροστάρης ήταν.

Τι γίνεται τώρα στον Παναθηναϊκό. Δεν πιστεύω ότι θα μπουν άλλοι να αναλάβουνε τα χρέη, βλέπω κίνδυνο Γ' Εθνικής.

Αν μπει ο Γιαννακόπουλος πάντως θα είναι πιο γερός αντίπαλος από τον Αλαφούζο. Όμως μην περιμένετε θαύματα. Το είδος του είναι το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο δύσκολο, θα έχει και τα μεγάλα χρέη.

Το σίγουρο είναι ότι θα οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα καλύτερα από τον Αλαφούζο. Το έχει αποδείξει αυτό στο μπάσκετ. Έχει και ορισμένες κινήσεις ο Γιαννακόπουλος που μου θυμίζουν Μαρινάκη στον τρόπο που λειτουργεί...

Πάμε τώρα για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ δεν είναι καλύτερη του Ολυμπιακού και ας φαίνεται ο Ολυμπιακός χάλια. Ο προπονητής φταίει, αυτός τα έχει μπερδέψει. Θα είναι το πιο κρίσιμο ματς για τον Χάσι. Αν το χάσει, χάνεται.

Είναι σε μεγάλη άνοδο ο Εμενίκε, μου άλλαξε την εικόνα που είχα γι' αυτόν. Αποδεικνύεται ότι είχε επηρεαστεί από τον τραυματισμό και του έλειπαν προπονήσεις. Στο τελευταίο ματς με τον Αστέρα μού έδειξε ταχύτατο κυνηγό, με ντρίμπλα, και έβαλε και φοβερό γκολ. Αυτός πρέπει να παίξει με την ΑΕΚ βασικός. Θα είναι όπλο, θα βρει χώρους εκεί.

Επίσης και ο Πάρντο πρέπει να παίξει μαζί με Εμενίκε. Πρέπει να είναι δυνατός μπροστά ο Ολυμπιακός.

Η άμυνα είναι πρόβλημα, θα ήθελα πολύ να είναι έτοιμος ο Μποτία. Αυτός είναι ο καλύτερος στόπερ σε σχέση με τους άλλους που βλέπω. Και τα πλάγια μπακ μας πρέπει να είναι εντάξει, όχι τις αηδίες που έκανε στο πρώτο ματς με τον Αστέρα. Αριστερά πρέπει να παίξει ο Κούτρης, είναι σκυλάκος, και δεξιά θα ήθελα τον Ομάρ που είναι καλός παίκτης αλλά δεν έχει βρει τον εαυτό του. Και Ρομαό στο κέντρο του γηπέδου θα ήθελα.

Μου αρέσει ο Σισέ έτσι όπως τον είδα, ψηλό παιδί, ξέρει καλή μπάλα, και δεν είναι βαρύς. Να τον πιάσει αυτόν ένας προπονητής, να τον δουλέψει και ατομικά, να τον κάνει μεταγραφή εκατομμυρίων. Σωματικά προσόντα έχει, πολλή μπάλα ξέρει κάτω, είναι ελαφρύς, μπορεί να γίνει σεντερμπακάρα.

Διάβασα τη συνέντευξη του Σάββα Παντελίδη στο ΦΩΣ στον Σινάνογλου, είπε με κομψό τρόπο αυτά που σας λέω εγώ για τον Ολυμπιακό. Πώς να μην τρως γκολ σε κάθε ματς αν έχεις αργά στόπερ, και δεν έχεις και κόφτη σκύλο να τα καλύπτει. Ο Παντελίδης άλλαξε τον Αστέρα με το που πήγε εκεί, μην ξεχνάμε τι τιτάνιο έργο έκανε πέρσι που έσωσε απρόσμενα τον Ηρακλή -άλλο αν υποβιβάστηκε μετά λόγω οικονομικών- παίζει και με 3 στόπερ αν χρειάζεται. Και είπε ότι είναι το καλύτερο σύστημα αυτό αν έχεις τους κατάλληλους παίκτες.

Στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα ήταν εκπληκτικά στημένος ο Αστέρας με ένα 5-4-1 κι έβγαινε γρήγορα μπροστά.

Τον είχα παίκτη τον Σάββα Παντελίδη στην Προοδευτική. Την είχα πάρει σε θέση υποβιβασμού και την τερμάτισα ισόβαθμη στην πέμπτη-έκτη θέση με τον καλό Άρη τότε του Παναγούλια!

Πήγα εκεί και τα ανέτρεψα όλα. Πήρα τον Αμπελά από έξω αριστερά και τον έκανα μπακ αριστερό. Ρωτάω τον Γιδάκο τον καλό γενικό αρχηγό τότε "τι έχουμε στα δεξιά", μου είπε δύο ονόματα που δεν θέλω να θίξω τώρα τα παιδιά, τους είδα, του λέω "μην ασχολείσαι, πες τους να πάνε στον Καρρά να πληρωθούνε, δεν μου κάνουνε". Και λέω "βλέπεις αυτόν; Αυτός σε ένα χρόνο θα παίζει στον Ολυμπιακό"! Δεν με πίστευε, με κοίταγε απορημένος. Ήταν ο Τάσος Πάντος.

Βάζω και τρία στόπερ θηρία, τον Ντάγκα τον παιδαρά, τον Γιαννόπουλο που ήταν και αυτός παιδαράς, και τον Αγγελόπουλο που ήταν και αυτός ψηλό παιδί, τον βάζω στη μέση σαν λίμπερο.

Και βάζω δύο κόφτες μηχανάκια, σκυλιά. Ο ένας ήταν ο Σάββας Παντελίδης! Και ο άλλος ο Χουζούρης. Άντε βάλτε μας γκολ μετά. Μπροστά τους βάζω 10άρι τον Αλ Τζάχερ που έπαιξε φοβερά.

Στην επίθεση αυτοί είχαν έναν Ζαϊμι από την Αλβανία για καλύτερο παίκτη, τίποτα εγώ, τα σχόλασα αυτά. Βάζω τον ταχύτατο Αλμανίδη μαζί με τον Προτάσοφ. Και κάνω χουνέρια στους αντίπαλους με 5-3-2.

Να ρωτήσετε αυτούς τους τωρινούς προπονητές τι μπάλα έβλεπε ο Αλέφαντος και τι προπονήσεις κάναμε. Μου είπε ο Θέμης ότι ο Δώνης που του πήρε συνέντευξη στο ΦΩΣ, παρ' ότι του έχω κάνει τόση κριτική όταν ήταν σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, του είπε ότι δεν υπήρχε παίκτης να πει ότι ο Αλέφαντος δεν ξέρει μπάλα.

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου sportdog