Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο: "Τρέξτε να εφαρμόσετε γρήγορα το μνημόνιο"

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο για να συζητηθούν μια σειρά από θέματα, «δεδομένου ότι ....
βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, με ιστορικά χαρακτηριστικά και απαιτείται εγρήγορση και απόλυτη στοχοπροσήλωση».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, ο κ. Τσίπρας ζήτησε η πλειονότητά τους να έχει υλοποιηθεί ως το Νοέμβριο, προκειμένου, όπως τόνισε, να μην υπάρχει καμία αφορμή, κανένα πάτημα σε όποιον, πιθανόν στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, θέλει να δει τη διαδικασία να καθυστερεί.

Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει σταδιακά, πέρα από το επίπεδο των δεικτών που έχουν τη σημασία τους, την πραγματική εικόνα σε επίπεδο κοινωνίας. «Και για να επιταχύνουμε αυτή την αλλαγή, πρέπει να αποφύγουμε τους παράγοντες εκείνους που την καθυστερούν ή την υπονομεύουν», είπε, σημειώνοντας ότι τα πραγματικά επίδικα για την ελληνική οικονομία βρίσκονται στο επίπεδο της ενίσχυσης των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων και όχι περαιτέρω έντασης των δημοσιονομικών περιορισμών.

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει από την πλευρά της κυβέρνησης να επιδειχθεί αποφασιστικότητα ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση.