Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΠΑΛΤΑ: Ο διορισμός και «η ρετσινιά του δίκαιου Αριστείδη»

«Η ρετσινιά του δίκαιου Αριστείδη», τιτλοφορείται δημοσίευμα της....
«Καθημερινής» που αναφέρεται στον διορισμό της συζύγου του πρώην υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευαγγελία Π. διορίστηκε πριν από αρκετά χρόνια σε δημοτική επιχείρηση στα Χανιά. Οταν θέλησε να μετακομίσει στην Αθήνα, «όχι μόνον κατάφερε να μην χάσει τη θέση της, αλλά να αποσπασθεί ως δανεική στη ΔΕΠΑΝΟΜ», μια εταιρεία του Δημοσίου υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων. Οταν η τρόικα αποφάσισε να συγχωνεύσει τη ΔΕΠΑΝΟΜ, με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και τη Θέμις Κατασκευαστική (τη δημόσια εταιρεία για την κατασκευή φυλακών) σε μια ενιαία επιχείρηση που ονομάστηκε «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ), η Ευαγγελία Π. κατόρθωσε να μην απολυθεί.

«Η νέα διοίκηση της ΚΤΥΠ, που απεμπόλησε τη δυνατότητά της να μην την προσλάβει, την αντάμειψε με μια ζηλευτή θέση», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Καίτοι η Ευαγγελία δεν είχε καμία σχετική πείρα, την έχρισε διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της εταιρείας. Θέση με τεράστιες ευθύνες, καθώς η ΚΤΥΠ έχει στην κατοχή της περί τα 2.200 ακίνητα σε όλη τη χώρα και η Ευαγγελία καλείται τους τελευταίους μήνες να τα αξιοποιήσει προς όφελός μας.
πριν από ένα μήνα, διεκδίκησε και πέτυχε να αυξήσει και τον μισθό της. Καταθέτοντας στο Δ.Σ. της ΚΤΥΠ ένα εντελώς άσχετο με τη διευθυντική της θέση μεταπτυχιακό (στην «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» από το ΕΜΠ) απέσπασε και το σχετικό επίδομα (αν και αυτό απαγορεύεται ρητά από τον νόμο, που απαιτεί το μεταπτυχιακό να έχει συνάφεια με τη θέση πρόσληψης του αιτούντος)».
«Η Ευαγγελία Π. τυγχάνει να είναι η σύζυγος του Αριστείδη Μπαλτά. Και θα εκπλαγείτε, ίσως, αν ακούσετε ότι αυτή μπορεί να μην είναι η μόνη «σύμπτωση» με την απροσδόκητη επαγγελματική εξέλιξή της αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την εξουσία», εξηγεί το δημοσίευμα της «Καθημερινής».