Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

«Πάμε» Σέρρες για να γνωρίσουμε το «άλλο» Άγκιστρο Σερρών. Της φύσης και της ιστορίας …

Στην Θεσσαλονίκη, γνωρίζουμε το ακριτικό Άγκιστρο Σερρών για τα ....
ζεστά νερά του, και τη χαλάρωση που προσφέρουν στο βυζαντινό πέτρινο λουτρό, καθώς και για το καλό φαγητό στις γραφικές ταβέρνες του.
Άγκιστρο όμως δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και πρωτόγνωρες εμπειρίες στην ανεξάντλητη φύση και την ανεξερεύνητη ιστορία της περιοχής, που η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση μας καλεί να τα γνωρίσουμε, μέσα από τις εξορμήσεις που διοργανώνει με αφετηρία την Θεσσαλονίκη.
Για την Κυριακή 1/10/2017 σας προτείνουμε μια εξόρμηση στο «άλλο» Άγκιστρο. Της ιστορίας και της Φύσης. Ξεκινάμε με λεωφορείο στις 07:30 π.μ. (έξω από τον πολυχώρο WE επί της 3ης Σεπτεμβρίου) και καταλήγουμε στο όρος Άγκιστρο (ή Τσιγκέλι) όπου και αρχίζει η εκδρομή μας. Θα ακολουθήσουμε προπολεμικά βαθύσκιωτα μονοπάτια, θα περπατήσουμε δίπλα σε ξεχασμένα αντιαρματικά εμπόδια του Β΄ Π.Π., θα περιηγηθούμε στις υπόγειες δαιδαλώδεις στοές του εγκαταλελειμμένου οχυρού «Τρεις Βρύσες», θ’ απολαύσουμε μπάρμπεκιου στη φύση και για grand finale … θα χαλαρώσουμε στο φημισμένο πέτρινο λουτρό του Αγκίστρου, με το ζεστό νερό –απευθείας από την καρδιά της γης- στο κορμί και στις αισθήσεις.
Η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση ιδρύθηκε με πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων ανθρώπων της περιοχής, με στόχο –μέσω του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Agkistro Action που λειτουργεί (www.agkistroaction.gr)- να προσφέρει στους επισκέπτες πρωτόγνωρες και βιωματικές εμπειρίες, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από την πλούσια φύση και τα έντονα σημάδια της ιστορίας, που εξακολουθούν να συγκινούν. .

Επόμενη εκδρομή : Κυριακή 1/10/2017
Σημείο αναχώρησης : 07:30 π.μ έξω από το πολυχώρο WE επί της 3ης Σεπτεμβρίου
Αναλυτικό Πρόγραμμα εκδρομής & εγγραφές : www.agkistroaction.gr
Πληροφορίες : 6980138846