Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Τον πολύ καλό τερματοφύλακα Πασχαλάκη ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι από σήμερα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.
Ο 28χρονος γκολκίπερ, ο οποίος .....
προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, υπέγραψε στον «Δικέφαλο του Βορρά» για έναν χρόνο, αφού πρώτα έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Ηπείρου.
Θα αποτελέσει τον αναπληρωματικό του Ροντρίγκο Ρέι κάτω από τα δοκάρια των «ασπρόμαυρων» και θεωρείται δεδομένο πως θα δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα της UEFA για τους αγώνες με την σουηδική Έστερσουντ.
Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ο 28χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε σήμερα μονοετές συμβόλαιο και θα δηλωθεί στη λίστα που θα σταλεί στην UFEA για τους αγώνες των Play Offs του Europa League.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου του 1989 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις έξι ετών, αγωνιζόμενος αρχικά ως επιθετικός. Τρία χρόνια αργότερα «μετακόμισε» κάτω από τα γκολπόστ και βρήκε τον… προορισμό του.
Σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στις Ακαδημίες της ΑΕΚ, αλλά η μεγάλη απόσταση του προπονητικού κέντρου από το σπίτι του αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα και ο νεαρός κίπερ αποχώρησε. Ένα χρόνο μετά ο Ολυμπιακόςδεν έχασε την ευκαιρία, και μετά από ένα δοκιμαστικό τον έκανε δικό του.
Σε ηλικία 15 ετών αποχώρησε από τον Πειραιά και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Η Ηλιούπολη του πρόσφερε πρόταση συνεργασίας και άρχισε να παίρνει αμέσως συμμετοχές στην Γ Εθνική.
Το 2007 μετά από δύο χρόνια στην Ηλιούπολη η Γαλατασαράι του έκανε πρόταση να δοκιμαστεί. Ταξίδεψε στην Σουηδία και συμμετείχε στην προετοιμασία, έπαιξε κάποια παιχνίδια με την δεύτερη ομάδα και οι ενθουσιασμένοι Τούρκοι ήθελαν να τον αποκτήσουν άμεσα. Όμως ο Πασχαλάκης έπιανε θέση ξένου και η υπόθεση δεν είχε αίσιο τέλος.
Το 2008 έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε συμβόλαιο στον Λεβαδειακό. Το ντεμπούτο του ήρθε το 2011 σε αγώνα για τα Play Offs της Football League, αλλά δεν έπαιξε ούτε λεπτό στην μεγάλη κατηγορία.
Το 2012 αποχώρησε για την Κύπρο και ΠΑΕΚ, όπου πήρε λίγες συμμετοχές, πριν ηχήσουν ξανά οι σειρήνες από την Τουρκία. Η Ακίσασπορ ενδιαφέρθηκε γι αυτόν, τον κάλεσε και συμμετείχε σε κάποιες προπονήσεις, αλλά η πόλη που εδρεύει η ομάδα δεν ενθουσίασε τον Έλληνα γκολκίπερ.
Επιστρέφει στην Ελλάδα και μετά από ένα εξάμηνο απραξίας υπογράφει στον Πανθρακικό και μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 παίρνει μόνο 13 συμμετοχές, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τον ΠΑΣ Γιάννινα, από το να τον κάνει δικό του για να αντικαταστήσει τον Μάρκο Βελλίδη που πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ.
Στην Ήπειρο το πρώτο εξάμηνο δεν παίζει λεπτό. Το περσινό καλοκαίρι όμως παίρνει φανέλα βασικού μετά τον τραυματισμό του Περιστερίδη, και πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις. Ολοκλήρωσε την σεζόν μετρώντας 27 συμμετοχές σε Europa League, Super League και Κύπελλο Ελλάδας, κρατώντας 9 clean sheets.
Τον Ιούνιο του 2017 έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα και από την Δευτέρα (07.08) είναι παίκτης του ΠΑΟΚ.
Καλώς ήρθες Αλέξανδρε!»