Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Τι θα πει και σε ποιους ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ;

Στην πλειοψηφία των «μετριοπαθών και μη-φανατικών ψηφοφόρων» θα απευθυνθεί ο πρόεδρος της ΝΔ από ....
το βήμα της 82ης ΔΕΘ, με στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Σύμφωνα με την ανάλυση που έχουν κάνει στο γαλάζιο επικοινωνιακό επιτελείο, πρόκειται για τους πολίτες οι οποίοι πλέον εξοργίζονται από τους πανηγυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών, καθώς γνωρίζουν πως η πορεία αυτής της κυβέρνησης είναι ένα χρονικό, αποτυχίας, ψεμάτων και εξαπάτησης, όπως υπενθυμίζουν από τη ΝΔ.

Στους πολίτες αυτούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να παρουσιάσει το όραμά του για την «νέα Ελλάδα» στην μετά - ΣΥΡΙΖΑ εποχή, επικεντρώνοντας το λόγο του στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην παιδεία, την υγεία και την ασφάλεια. Ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ρεαλιστικές και κοστολογημένες λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν όλους τους πολίτες. Κεντρικός άξονας της ομιλίας του, θα είναι η επιστροφή στην ομαλότητα.

Παράλληλα πρόκειται να αποδομήσει την τακτική της κυβέρνησης Τσίπρα. Όπως καταγγέλλουν τα γαλάζια στελέχη, «λίγες μέρες πριν από τη φετινή ΔΕΘ, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με τον μόνο τρόπο που ξέρει: Με ψέματα, φτηνές δικαιολογίες και ακόμα φτηνότερους γκεμπελισμούς». Σύμφωνα με την οδό Πειραιώς η κυβέρνηση αναζητά διαφυγή από τα προβλήματα που η ίδια διόγκωσε, μέσα από σενάρια συνωμοσίας, αξιοθρήνητους αντιπερισπασμούς και συκοφαντίες.

Όπως υπενθύμιζαν από την οδό Πειραιώς, στο Μέγαρο Μαξίμου, την ανεπάρκειά τους στο ζήτημα των πυρκαγιών, την απέδωσαν σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών για να ανασκευάσουν οι ίδιοι, μετά την μαζική κατακραυγή. Για την οπισθοδρόμηση στα πανεπιστήμια, που επιφέρει ο εκτρωματικός, όπως τον χαρακτηρίζουν στη ΝΔ, νόμος Γαβρόγλου, επιχείρησαν αντιπερισπασμό με λαϊκίστικες τακτικές – και με λάθος συμβολικά μηνύματα – για τις σημαίες στο Δημοτικό.

Από την κριτική των γαλάζιων στελεχών δεν ξεφεύγει και ο ανασχηματισμός, καθώς όπως επισημαίνουν, τη μία μέρα προσκείμενες στο Μαξίμου πηγές λένε ότι είναι κοντά και την άλλη τα μαζεύουν, επειδή δεν μπορούν να διαταράξουν ισορροπίες. Επίσης, προσθέτουν από τη ΝΔ, την περίοδο που ξεκίνησαν 1.400 πλειστηριασμοί την ημέρα, που έρχεται η 2η δόση φόρου εισοδήματος, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΝΦΙΑ και προσαυξημένες εισφορές, η κυβέρνηση αναζήτησε διέξοδο σε ζητήματα προ 70 ετών, εκθέτοντας και απομονώνοντας τη χώρα, ανασύροντας διχαστικά μηνύματα, συκοφαντώντας χωρίς στοιχειώδη ευπρέπεια τους αντιπάλους της και δηλητηριάζοντας το δημόσιο βίο.

«Τη μία μέρα παριστάνουν τους “Ρομπέν των φτωχών” την άλλη αυξάνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Όσο και να προσπαθεί η Κυβέρνηση να στείλει τη μπάλα αλλού, ματαιοπονεί. Οι πολίτες πιέζονται στην καθημερινότητά τους, ενώ η οικονομία ακόμα δεν έχει επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν την έλευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» σημείωναν από την οδό Πειραιώς.