Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Δ.Ε.Θ. : Μόνο έκθεση δεν είναι η "Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης"

Αυτές τις μέρες βομβαρδιζόμαστε από δελτία τύπου συνδικαλιστών και "αγωνιστών", οργανώσεων δηλαδή, ομοσπονδιών, συνδικάτων κ.λ.π. για το αγωνιστικό "πρόγραμμά" τους στη ΔΕΘ,
παίρνουμε κυριολεκτικά κάθε λεπτό και .....
μια ανακοίνωση για "συλλαλητήριο", "πορεία", "συγκέντρωση" κ.λ.π.
εσείς βομβαρδίζεστε από τα κανάλια, με τις κοκορομαχίες Τσίπρα - Μητσοτάκη με φόντο τη ΔΕΘ, 
οι πιτσιρικάδες βομβαρδίζονται με το πρόγραμμα συναυλιών και τον Ρουβά, 
η ειδησειογραφία ασχολείται με το χαβαλέ θέμα του "Μουσείου φραπέ", τον Ορέστη Τσανγκ κι άλλες τρίχες, και 
το μόνο που απουσιάζει από παντού είναι τα ίδια τα εκθέματα, οι αποδείξεις δηλαδή για το ότι μιλάμε για Έκθεση και μάλιστα Διεθνή. 

Βασικά, πρόκειται για ένα πανηγύρι, σε πολλαπλάσια κλίμακα από αυτά που γίνονται στα χωριά μας, με λίγη περισσότερη επισημότητα. Δεν είναι κακό, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν δίνει αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα, όπως δίνει ας πούμε η έκθεση της Βαρκελώνης, στην οποία παρουσιάζονται δεκάδες νέα προϊόντα και όλη η ειδησιογραφία ασχολείται με τα εκθέματα κι όχι με τα "γύρω - γύρω".

Εντάξει, είναι κατανοητό, ότι πλέον τα νέα προϊόντα παρουσιάζονται σε εξειδικευμένες κλαδικές εκθέσεις, ο κόσμος έχει χάσει το ενδιαφέρον παλαιότερων χρόνων, καθώς, ό,τι κυκλοφορεί το βλέπει στο ιντερνετ και στην TV, αλλά να τονίσουμε λίγο και τον εκθεσιακό χαρακτήρα της "Έκθεσης" κι όχι μόνο τον ανούσιο πολιτικό, που τελικά καταλήγει στα ίδια και τα ίδια, δηλαδή ...απέραντη παπαρολογία των πολιτικών και υποσχέσεις που ποτέ δεν πραγματοποιούνται.

Β.Π.


Υ.Γ. Να μην ξεχάσουμε και την απέραντη ταλαιπωρία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης από τις μετακινήσεις των πολιτικών, το κλείσιμο δρόμων σε απόσταση χιλιομέτρων από τη ΔΕΘ και την παρουσία χιλιάδων τροχονόμων και αστυνομικών, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίζονται ως δια μαγείας, μέχρι την επόμενη ΔΕΘ.