Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Με 5 Έλληνες έπαιξε ο ΠΑΟΚ και νίκησε 3-1

Πέντε Έλληνες αγωνίστηκαν απόψε στην Τούμπα με την Κέρκυρα. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός .....
έκανε τεράστια γκέλα, χάνοντας δύο βαθμούς από τον Λεβαδειακό.


Οι πέντε Έλληνες που αγωνίστηκαν (3 στο ξεκίνημα και 2 αλλαγές) ήταν:

  1. Μαλεζάς
  2. Πούγγουρας
  3. Πέλκας
  4. Λημνιός
  5. Κουλούρης



Με τρεις Έλληνες -για πρώτη φορά- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Ρέι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο και Λεβέκ ήταν η τετράδα στην άμυνα, Κάτσε και Σάχοφ τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους ως επιτελικός ο Πέλκας, στα άκρα οι Τζάλμα και Λημνιός, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς. Από την πλευρά της, η Κέρκυρα κατέβηκε στο γήπεδο με σύστημα 4-4-2, έχοντας ως επιθετικό δίδυμο τους Ντουαλά και Ζορμπά.

Το παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο από το ξεκίνημά του, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος έχοντας την κατοχή της μπάλας και παίζοντας στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό του. Ο μονόλογος του Δικεφάλου μεταφράστηκε φυσικά και σε πολλές και καλές ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι σε σουτ του Λεβέκ στο 24′.

Οι γηπεδούχοι πλαγιοκοπούσαν είτε από αριστερά είτε από δεξιά, και έφταναν εύκολα στην περιοχή της Κέρκυρας, με αποδέκτη κυρίως τον Πρίγιοβιτς που συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες. Ο Σέρβος φορ έχασε μια διπλή ευκαιρία στο 39′, στο 41′ σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Σάχοφ που αστόχησε από τη μικρή περιοχή, αλλά στο 42′ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από κόρνερ του Πέλκα από τα αριστερά, ο Πρίγιοβιτς πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο από το 1-0, αλλά με τη λήξη του ημιχρόνου, ο Δικεφάλος δεν είχε ούτε καν αυτό το προβάδισμα! Στην τελευταία φάση και στη μοναδική φορά που η Κέρκυρα πάτησε περιοχή, ο Σάχοφ έκανε ένα αχρείαστο πέναλτι στον Νούνιες, ο τελευταίος ευστόχησε από την άσπρη βούλα, κι έτσι το 45λεπτο έκλεισε στο 1-1…

Το δεύτερο μέρος δε διέφερε σε τίποτα όσον αφορά στην εικόνα του ματς, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει το γκολ που θα του δώσει ξανά το προβάδισμα. Αφού έχασε 1-2 ευκαιρίες με τον Κάτσε, η τάξη αποκαταστάθηκε στο 54′. Ο Μάτος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Πέλκας με προβολή έγραψε το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Στο 58′, ο Λουτσέσκου φρέσκαρε τα άκρα του περνώντας τον Μακ στη θέση του Λημνιού, με τον Σλοβάκο να κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία του. Στο 59′, μετά από ασίστ του Τζάλμα, βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιαννακόπουλου, και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 3-1.

Στο 65′, ο Πούγγουρας μπήκε στη θέση του Λεβέκ, με τον Κρέσπο να μεταφέρεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Μακ έχασε ακόμα μια ευκαιρία με σουτ λίγα λεπτά αργότερα, αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, με τον ΠΑΟΚ να μην ψάχνει με την ίδια ένταση το γκολ. Στο 79′, μπήκε και ο Κουλούρης αντί του Πρίγιοβιτς, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν μερικές ακόμα φάσεις αλλά το 3-1 δεν άλλαξε μέχρι τέλους…

Γκολ: Πρίγιοβιτς 42′ (κεφαλιά), Πέλκας 54′ (σουτ), Μακ 59′ (σουτ) / Νούνιες 45+ (πέναλτι)
Δοκάρι: Λεβέκ 22′ (σουτ)
Κίτρινες: Σάχοφ 45+, Κάτσε 90+ / Μπάουμαν 90+
Κόκκινη: –

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Λεβέκ (Πούγγουρας 65′), Κάτσε, Σάχοφ, Τζάλμα, Πέλκας, Λημνιός (Μακ 58′), Πρίγιοβιτς (Κουλούρης 79′).

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλα, Βενέτη, Ιωάννου, Γκόμες, Κόντος (Μπάουμαν 63′), Ντιόγκο, Σιόντης, Νούνιες (Επστάιν 53′), Ντουαλά, Ζορμπάς (Μεληκιώτης 75′).

Διαιτητής: Τζοβάρας
inpaok