Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Ένας μυστηριώδης άνδρας κρατά ένα iPhone σε έναν πίνακα ζωγραφικής του 1937!!!

Ο πίνακας είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ και υπάρχει σήμερα σε κτήριο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.
Δεν είναι σαφές ποιος ακριβώς είναι αυτός ο άνθρωπος, αλλά....
θα μπορούσε να τραβά μια selfie ή να ρίχνει μια ματιά στις ειδήσεις. Φαίνεται να ψάχνει τη συσκευή με έναν τρόπο που είναι πάρα πολύ άνθρωποι εξοικειωμένοι σήμερα, σαν να είχε μόλις διαβάσει μια είδηση ή κάποιο tweet.

το θέμα απασχολεί πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης και ανέδειξε το VICE η Βρετανική SUN και η Dailymail
Ανάλυση εδώ

Είναι αυθεντική η εικόνα ή "φωτοσοπιά";
ΝΑΙ ! Είναι αυθεντική.
Ελέξτε το εδώ:  Mr. Pynchon and the Settling of Springfield by Umberto Romano στο site του Μουσείου Smithsonian: https://postalmuseum.si.edu/indiansatthepostoffice/mural9.html

Η εξήγηση μας είναι ότι :
δεν πρόκειται για πίνακα, αλλά για φωτογραφία τοιχογραφίας στο Commonwealth of Massachusetts State Office Building, formerly the original Post Office, Springfield, Massachusetts , δηλαδή στο πρώην ταχυδρομείο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και πιθανώς κάποιος ..έβαλε σε ανύποπτο χρόνο το χεράκι του και ζωγράφισε εκ των υστέρων κάτι σαν σύγχρονο smartphone ή το αντικείμενο είναι καθρέφτης και απλώς έτυχε να μοιάζει με iPhone. Αυτό που περιπλέκει την υπόθεση είναι ότι τα μεγάλα sites που ασχολήθηκαν με το θέμα, αναφέρουν ότι η τοιχογραφία ελέγχθηκε και δεν φαίνεται το συγκεκριμένο σημείο να προστέθηκε αργότερα.