Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Στον παοκ και ο Maurício José da Silveira Júnior, που μεγαλούργησε στην ....Τσετσενία


Αργά ξύπνησαν στην πολυεθνική ΠΑΕ τουρλουμπούκι. Τώρα που έχασαν και την Ευρώπη και το Πρωτάθλημα. Καλά που υπάρχει και το.....
Κύπελλο κι εκεί θα ξεγελάνε λίγο τους "πρεζο-οπαδούς", που δεν κατάλαβαν ακόμη ότι με την ισοπαλία στη Λιβαδειά, ο παοκ έχασε ήδη από την 1η αγωνιστική το πρωτάθλημα.


Σε προχωρημένες επαφές για την απόκτηση του Μαουρίτσιο Χοσέ Ντα Σιλβέιρα Τζούνιορ φέρεται να βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η διοίκηση του ΠΑΟΚ, με τον Βραζιλιάνο να ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, για τις υπογραφές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι «ασπρόμαυροι» έχουν έρθει σε συμφωνία με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, για την αγορά του παίκτη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες φέρονταν να βρίσκεται στο στόχαστρο των Βαλένθια, Άντερλεχτ και Χόφενχαϊμ.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο 28χρονος ποδοσφαιριστής θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και αναμένεται στην Ελλάδα, το αργότερο έως τη Δευτέρα. Ο Βραζιλιάνος παίκτης θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του «Δικέφαλου» του Βορρά και η περίπτωσή του είχε βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Μαουρίτσιο στην Τσετσενία


Στην Τσετσενία, βρέθηκε ένα βράδυ του 2010, με το ημερολόγιο να δείχνει «2 Φεβρουαρίου». Αντεξε στο κρύο, προσαρμόστηκε γρήγορα και γρήγορα έγινε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της ομάδας, η οποία αποτελεί το ποδοσφαιρικό καμάρι του Γκρόζνι, πρωτεύουσα της Τσετσενίας, με τον ιδιόρρυθμο ιδιοκτήτη, Ραμζάν Καντίροφ, που πριν λίγους μήνες μετονόμασε την ομάδα σε «Αχμάντ» προς τιμήν του δολοφονημένου πατέρα του (και πρώην προέδρου της Τσετσενίας) αφαιρώντας το όνομα του ποταμού Τέρεκ.

Πριν από τρία χρόνια ο Μαουρίσιο παρασημοφορήθηκε με το «μετάλλιο για τις υπηρεσίες στη δημοκρατία της Τσετσενίας»! Γενικά ήταν ένα πρόσωπο αγαπητό στην πόλη, με τον ίδιο να συμμετέχει ενεργά στα κοινά.

Παρεμπιπτόντως, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ιβάν Σαββίδης άνοιξε το πρώτο του σούπερ μάρκετ στην πόλη του Γκρόζνι και στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο ηγέτης της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ. Πρόκειται για το σουπε-μαρκετ "Ασορτί" στο Γκρόζνι και η φωτογραφία είναι από τα εγκαίνιά του.

makpress