Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Η κατάρριψη του μύθου της χορτοφαγίας !


Δεν υπάρχει πιο εύγευστη και πιο ποιοτική τροφή από το αγνό κρέας. Ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να το καταναλώσει ακόμη και ωμό και μάλιστα σε......
μεγάλες ποσότητες.





Μια διατροφική και ολιστική αξιολόγηση για την υγεία των βιολογικών μας συστημάτων.

Η νεοεποχίτικη-νεοταξίτικη λαίλαπα δεν μας έχει...κατσικωθεί μόνη αλλά σέρνει μαζί της και ένα λεφούσι από συμπαρομαρτούντα ουκ ολίγων...αμαρτιών!! Μια καινούρια μόδα νοητικής στρέβλωσης, η οποία κινείται με την ταχύτητα του ανέμου (τρέχει δηλαδή σαν τον Βέγγο) είναι οι...Vegan, τουτέστιν vegeterian, με άλλα λόγια κάτι...δίποδα ζώα, που τρέφονται μόνο με χόρτα και λαχανικά!! Το λοιπόν, ήρθε η ώρα να αποδομήσουμε αυτή την τάση, η οποία επάγει την...ηλεκτροπληξία της παράνοιας και του αλαλούμ, από τις οποίες εμφορείται η εποχή μας!

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος Βιολόγος, ωσάν την αφεντιά μου για να γνωρίζει, ότι το ανθρώπινο είδος...παμφάγο ον εστί, λόγω της ανατομίας, της φυσιολογίας, της μορφολογίας αλλά και της βιοχημείας των βιολογικών του συστημάτων.

Ο πρωτόγονος άνθρωπος, (πολύ πριν ανακαλύψει την γεωργία, η οποία προϋπέθετε μόνιμη εγκατάσταση) όταν ήταν ακόμη νομάς, επεβίωνε με το κυνήγι, κατά συνέπεια η έννοια του θηρευτή προσδιορίζεται ανάγλυφα και παραστατικότατα μέσα στα γονίδια του! Έχουμε αντικαταστήσει σε κάθε φυσικό οικοσύστημα, οποιουδήποτε κλιματικού περιβάλλοντος όλους τους apex predators, τους βασικούς θηρευτές, τα τρομερότερα σαρκοβόρα θηρία, που γέννησε η φύση σε σημείο να μην έχει μέινει…κολυμπηθρόξυλο, τουτέστιν πολλά από αυτά τα είδη να έχουν εξαφανιστεί λόγω της ανθρώπινης παρουσίας!

Συνεπώς, ουδέποτε βοσκούσαμε χορταράκι σε αντίθεση με το…κουτόχορτο της προπαγάνδας, που μηρυκάζουν αρκετοί χαμηλού νοητικού επιπέδου συμπολίτες μας! Εξάλλου, για 50.000-100.000 χρόνια, την περίοδο δηλαδή των παγετώνων, ο άνθρωπος κατόρθωνε και ζούσε βασιζόμενος αποκλειστικά και μόνο σε ζωικές τροφές, όπως για παράδειγμα τα μαμούθ. Κάποιοι πληθυσμοί, συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να διατρέφονται…τοιουτοτρόπως, όπως είναι οι Εσκιμώοι, οι οποίοι καταναλώνουν κυρίως ψάρια και λίπος φάλαινας. Αυτές οι φυλές εμφανίζουν περίπου τα ίδια ποσοστά σχετιζόμενων ασθενειών με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους παγκοσμίως, (για να μην σας πω, ότι κάποιες δικές μας ασθένειες τους είναι παντελώς άγνωστες) παρόλο που τρέφονται μόνο με ζωικές τροφές και καθόλου φυτικές.

Το να έχει κάποιος μια απέχθεια-αποστροφή-επιφύλαξη προς το κρέας καθίσταται απολύτως κατανοητό, τόσο παρουσία των τοξινών-ορμονών, που επιπολάζουν σε υψηλές συγκεντρώσεις, όσο και εξ' αιτίας της χρονίας καρκινογενέσεως, η οποία δυνητικά θα μπορούσε να προκύψει, λόγω της συνεχούς (υπερ)καταναλώσεως του, με τρανό παράδειγμα τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί, σχετικά με τις επιβλαβείς συνέπειες του κρέατος στον ανθρώπινο οργανισμό, ότι τον κυρίαρχο ρόλο τον παίζει το ΠΩΣ αυτό είναι μαγειρεμένο-ψημένο. Φερ’ ειπείν, μια αρκετά ξεροψημένη μπριζόλα, (δεν αναφέρομαι στο κοτόπουλο διότι έχει πέτσα και μπορείς να την αποβάλλεις) λόγω του εναπομείναντος κάρβουνου στην επιφάνειά της, επιφέρει τέτοια ζημιά στον οργανισμό ίση με αυτή, που προκαλείται από το κάπνισμα περίπου 600 τσιγάρων!! (Μπόσκου, 2011)

Πάντως, για να απενοχοποιήσουμε κομματάκι τα…κομμάτια του κρέατος, σας δηλώνω μετά λόγου γνώσεως, ότι το μόνο αποστειρωμένο πράγμα επάνω στην γη είναι οι μύες των υγιών ζώων! Ούτως ειπείν, των φυτοφάγων ζώων, που τρώνε χορταράκι (για να εξηγούμαστε) και ουχί ζωοτροφές με…κρεατάλευρα και αντιβιώσεις για την γρήγορη ανάπτυξή τους, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέπονται μέχρι και σε ζώα-καννιβάλους και νομοτελειακά να αναπτύσσονται νοσήματα, όπως η «ασθένεια των τρελών αγελάδων» της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας! Δεν υπάρχει πιο εύγευστη και πιο ποιοτική τροφή από το αγνό κρέας. Ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να το καταναλώσει ακόμη και ωμό και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο παρελθόν. Τα αλλαντικά και τα σαλάμια είναι ουσιαστικά ωμά κρέατα, που έχουν απλά υποστεί κάποια ζύμωση. Το δε μοσχαρίσιο κρέας σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη τρώγεται ωμό, (με το αίμα) μιας και το μαγείρεμα διαρκεί για πολύ λίγα λεπτά, ούτως ώστε να σκοτωθεί το βακτήριο E.Coli, τα παθογόνα στελέχη του οποίου μεταλλάχθηκαν μόλις τις τελευταίες δεκαετίες και…ουδόλως υπήρχαν πιο πριν.

Η σαλμονέλα δεν αποτελεί θανατηφόρα ασθένεια, (όπως είναι τα δηλητηριώδη φυτά, ας πούμε) ενώ το να…πας καλιά σου από δηλητηριάσεις τρώγοντας άψητο κρέας εμφανίζει πολύ μικρότερη στατιστική πιθανότητα σε σύγκριση με άλλες τροφές ακόμα και από το νερό!! Εάν οι vegans προσπαθούν να μας πείσουν, ότι το να τρως το πιο καθαρό πράγμα στον πλανήτη (από μικροβιολογικής πλευράς) είναι το πιο επικίνδυνο τότε είναι απλά ανόητοι σε βαθμό….επικινδυνότητας!! Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι τοξίνες που εμπεριέχονται στις φυτικές τροφές σε άγρια κατάσταση είναι χιλιάδες φορές πιο επικίνδυνες. Φυτικές τροφές, που εμείς τρώμε άφοβα διότι τις καλλιεργούμε επιλεγμένα για λίγες χιλιάδες χρόνια, εν τούτοις στην φύση είναι απόλυτα θανατηφόρες (αμύγδαλα, ροδάκινα, φασόλια κλπ κλπ.).

Αυτοί όμως οι τύποι, (στους vegans αναφέρομαι, οι οποίοι εικάζω, ότι μας έχουν έρθει από τον αστερισμό του...Vega, τουτέστιν ΟΥΦΟ) δεν περιορίζονται μόνο στον αποκλεισμό του κρέατος αλλά έχουν αποβάλλει από την δια(σ)τροφή τους όλα τα ζωικά προϊόντα αλλά και τα παράγωγά τους, συνελόντι ειπείν, όλα τα γαλακτοκομικά (γάλατα, τυριά, βούτυρα κλπ) αλλά και τα αυγά, (την πιο πλήρη τροφή) ακόμη και το…μέλι!! Άκουσον άκουσον!! Και η ταπεινότητά μου εξηγείται: Ας αφήσουμε κατά μέρος τις πρωτεΐνες. Παρόλα αυτά, έντονο πρόβλημα εμφανίζουν οι Vegans ΚΑΙ με την έλλειψη αμινοξέων. Τα 9 από τα 20 διαφορετικά αμινοξέα, που δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του ο ανθρώπινος οργανισμός, καλύπτονται πλήρως από τα ζωικά προϊόντα, γι' αυτό και οι ζωικές πρωτεΐνες θεωρούνται υψηλής βιολογικής αξίας. Αντιθέτως, οι φυτικές πρωτεΐνες εμπεριέχουν αποσπασματικά ελάχιστα από τα 9...αναζητούμενα αμινοξέα, κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνουν...μαγικοί συνδυασμοί φυτικών τροφών καταναλώνοντας περίπου 10 γεύματα την ημέρα για να μπορέσουν να καλύψουν την επαρκή ποσότητα αλλά κυρίως ποιότητα των πρωτεϊνών.


Τον σίδηρο...πόθεν θα τον πάρουν;;; 1 κομματάκι συκώτι ισοδυναμεί με...100 σπανακόπιτες ή με 10 πιάτα φακές αναφορικά με την πρόσληψη της συγκέντρωσης σιδήρου!! Επιπροσθέτως, αυτό που πρέπει να μας απασχολεί δεν είναι τόσο το ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο, όσο το εάν οι εν λόγω τροφές εμφανίζουν μέγιστο βαθμό απορρόφησης των επιπέδων σιδήρου στο ανθρώπινο αίμα (είναι δηλαδή βιοδιαθέσιμες) και πιστέψτε με οι φυτικές τροφές εμφανίζουν...έλασσον! Τουτέστιν, πιο χάλια δεν γίνεται, γι' αυτό και οι μισοί και παραπάνω vegans εμφανίζουν σιδηροπενική αναιμία και εκ των πραγμάτων αναγκάζονται να στραφούν σε συμπληρώματα διατροφής!!

Πάμε στα λιπαρά ω-3, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω, αποτελούν ίσως τον πιο σημαντικό δείκτη της καρδιαγγειακής υγείας! Πού θα τα βρουν, εάν όχι στα ψάρια, τα οποία αποτελούν τον κύριο πυλώνα της γνήσιας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μεσογειακής διατροφής;;; Την βιταμίνη D (τον περιεκτικότερο δείκτη της γενικότερης υγείας ενός οργανισμού) πού θα την αντλήσουν (πέρα από το φως του ηλίου) εάν δεν την αναζητήσουν στο ευλογημένο αυγουλάκι, και εν γένει στα ζωικά τρόφιμα;;; Εκτός κι αν έχουν...αυτομεταλλαχθεί σε όντα, που θα συλλέγουν την τροφή τους από την ηλιακή ακτινοβολία, κοιτάζοντας τον ήλιο σαν...χάνοι!! Χμ, εκεί στον αστερισμό του Vega από όπου κατάγονται, ίσως να ευδοκιμούν τέτοιες πρακτικές!! Την βιταμίνη B12 από πού θα την πάρουν, αφού υπάρχει μόνο στα ζωικά τρόφιμα;;

διαβάστε τη συνέχεια στο https://biocosmology.blogspot.gr/2017/08/blog-post.html