Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Κυκλοφορεί από αύριο Δευτέρα ο ΟΑΣΘ, προσωρινά τέλος η απεργία


Την τριήμερη αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στη γενική συνέλευση που...
πραγματοποίησαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Από αύριο η πόλη θα έχει κανονικά λεωφορεία, ενώ οι εργαζόμενοι διεμήνυσαν ότι αν δεν πληρωθούν μέχρι την Πέμπτη θα επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις.
Σήμερα και οι φορείς αλλά και οι επιβάτες είναι με το μέρος των εργαζομένων, καθώς συνειδητοποίησαν ότι στο Υπουργείο είναι ψεύτες, δήλωσε στην έναρξη της συνέλευσης ο Δημήτρης Τσερμενίδης, πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.
Ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, πρόεδρος του ΕΚΘ, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη συζήτηση που έγινε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο των εγκαινίων του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη
«Από τις τέσσερις ώρες της συνάντησης με τον κ. Τσίπρα, τη μια μιλούσαμε για τον ΟΑΣΘ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαραμπουλίδης, ο οποίος όπως υποστήριξε αποκάλεσε ψεύτη τον Χρήστο Σπίρτζη μπροστά στον πρωθυπουργό, όταν ο υπουργός είπε ότι οι εργαζόμενοι έχουν μια σύμβαση εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.
Η στάση που εξέφρασε ο κ. Τσαραμπουλίδης, ήταν να σταματήσει η επίσχεση εργασίας, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει την υπόσχεση του και μέχρι την Τρίτη θα έχουν κατατεθεί τα χρήματα.
Την ίδια στάση κράτησε και ο κ. Τσερμενίδης, ο οποίος πρότεινε η επίσχεση να ανασταλεί μέχρι την Πέμπτη. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι καλό θα ήταν μαζί με τα χρήματα να έρθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου για να αποφασιστεί τι θα γίνει μετά, από τον Ιανουάριο.
«Πρέπει να προβληματιστούμε και να αποφασίσουμε άσχετα από τα συναισθήματά μας» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.



Πηγή: http://www.voria.gr/article/anastellete-i-epischesi-ergasias-tou-oasth---leoforia-apo-avrio