Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΤΩΡΑ: Εισβολή του “Ρουβίκωνα” στο Εφετείο

Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν σε αίθουσα του Εφετείου όπου εκδικάζεται υπόθεση των Σακκά – Σεϊσίδη. Τα....
μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την αίθουσα όπου πρόκειται να εκδικαστεί η υπόθεση, πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα ζητούν την απελευθέρωση των Σακκά και Σεϊσίδη ενώ στρέφονται κατά του αντιτρομοκρατικού νόμου.



Ο Σακκάς είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς και ο Μάριος Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα».

Ποινή φυλάκισης 33 και 32 μήνες στους κατηγορουμένους Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη, αντιστοίχως, επέβαλλε το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία.

Οι δυο κατηγορούμενοι αργά το βράδυ της Τετάρτης κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο για τα αδικήματα της αντίστασης, της πλαστογραφίας και της κλοπής. Η δίκη διεξήχθη κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας με τους δυο κατηγορουμένους να αρνούνται τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Οι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης συνελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου στη Λακωνία όταν επιχείρησαν να αποφύγουν μπλόκο της αστυνομίας. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κλοπή (αφορά το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίδας), πλαστογραφίας (αφορά στις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή τους και τις πινακίδες πινακίδες κυκλοφορίας), αντίσταση κατά της αρχής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και δυο παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι δυο συλληφθέντες ήταν καταζητούμενοι επί σειρά ετών από τις αστυνομικές αρχές.