Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η πάτακθη τηθ φοροδιαφυγήθ αρχίδει

Ακριβώς έτσι θα αντιδρούσε με μπόλικη ειρωνεία ψευδός συμπατριώτης μας στο άκουσμα της είδησης ότι η  Βουλή με ψήφους 216 έναντι μίας απέρριψε το αίτημα της Εισαγγελίας για άρση της  ασυλίας του .....
βουλευτού Σπυρίδωνος-Αδώνιδος Γεωργιάδου.
Όπως είπε στη Βουλή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση έχει ως εξής: 
«Κύριοι συνάδελφοι, συνοψίζοντας, ο μεν καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι ο Βουλευτής κ. Γεωργιάδης πρέπει να διωχθεί για φορολογικά αδικήματα που του καταλογίζει και γι’ αυτό ζητά η εισαγγελική αρχή την άρση της ασυλίας του. Ο δε καταγγελλόμενος αρνείται τις καταγγελίες. Ισχυρίζεται ότι ο καταγγέλλων έβαλλε εναντίον του με μοναδικό κίνητρο να κάνει ντόρο δηλαδή να αποκτήσει δημοσιότητα, προκειμένου να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης και να γίνει γνωστός στρεφόμενος εναντίον του επιδιώκοντας την πολιτική του δίωξη. Κατά συνέπεια, αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά.»
Από τη μεριά του ο καταγγελλόμενος βουλευτής ανέφερε εις το Σώμα τα εξής:
«Ο μόνος λόγος που ζήτησα να μην αρθεί η ασυλία μου, δεν είναι βεβαίως η ουσία της υποθέσεως, η οποία είναι για μένα παντελώς αδιάφορη, αλλά διότι θα ήταν σαν να ανοίγαμε ένα παράθυρο και οποιοσδήποτε θα ήθελε να αποκτήσει δημοσιότητα, να κάνει μήνυση σε έναν Βουλευτή ή έναν Υπουργό για να τον βγάλουν τα κανάλια. Κατά τη γνώμη μου, κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το κάνουμε γιατί θα ανοίξουμε μια κερκόπορτα. Περί αυτού και ό,τι θέλετε ψηφίζετε.»
Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλης υπερθεμάτισε καταθέσας [ως μάρτυς;] ότι και εκείνος γνωρίζει τον καταγγέλλοντα, ο οποίος είναι ανάξιος λόγου, εξ ου και δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του Αδώνιδος. 
Συμπεράσματα:
α] ανέμενα από τον καταγγελλόμενο να ζητήσει ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του, ώστε να έχει την ευκαιρία να τρίψει στα δικαστήρια τη μούρη του καταγγείλαντος αυτόν ψευδώς, ώστε η υπόθεση να αποτελέσει παράδειγμα για όποιον θα ήθελε να συκοφαντήσει στο μέλλον έναν βουλευτή. Άσε που με μια τέτοια δήλωση θα γλίτωνε η Βουλή 4 ώρες συζήτηση περί άρσεως ή μη της ασυλίας του, στη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία ο Μπένι να παραδώσει στην Πρόεδρο της Βουλής μαθήματα συνταγματικού δικαίου επί υποθετικώς υφισταμένου Συντάγματος.
β] δεν μπορεί να ταλαιπωρείται ένας βουλευτής και να χάνει χρόνο συρόμενος στα δικαστήρια από έναν κακεντρεχή πολίτη που θέλει απλώς να πουλήσει μούρη. Είναι πολύτιμος ο χρόνος του βουλευτή, ο οποίος αναλίσκεται σε τηλεπαρουσιάσεις, για να ενημερώνει υπευθύνως τον ελληνικό λαό από πρωίας μέχρι βαθείας νυκτός, ακόμη δε και μεταμεσονυκτίως.  Ενώ ο απλός πολίτης, ασφαλώς και έχει τον χρόνο να ταλαιπωρείται, αφού έχει λύσει όλα του τα προβλήματα.
γ] από την όλη συζήτηση φάνηκε ότι προκειμένου για βουλευτή η ίδια η Βουλή ασχολείται με την ουσία της υπόθεσης και αποφαίνεται ότι ο βουλευτής είναι αθώος, εξ ου και δεν χρειάζεται να ασχολούνται τα δικαστήρια.
δ]  ενώ η υπόθεση ασφαλώς και αφορά σε φοροδιαφυγή, η Βουλή δεν σκέφτηκε ότι γι’ αυτόν και μόνον τον λόγο θα έπρεπε να άρει την ασυλία του Αδώνιδος. Για τα μάτια του κόσμου τουλάχιστον ρε γαμώ το. Έτσι, για να δείξει ότι όταν όλα τα κόμματα  διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αυτό το εννοούν, εξ ου και πρώτο-πρώτο στέλνει ένα μέλος της να αντιμετωπίσει κατηγορίες για φοροδιαφυγή. 
Εάν, τώρα, οι «εταίροι» μας πάρουν αυτή την απόφαση της Βουλής και την κάνουν σημαία λέγοντας «Οι Έλληνες μας κοροϊδεύουν ότι θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Ιδού τί έκαναν. Προστάτευσαν έναν βουλευτή καταγγελθέντα για φοροδιαφυγή. Γιατί να τους πιστέψουμε λοιπόν;», εμείς τί θα πούμε; Ότι η καταγγελία ήταν αβάσιμη; Γίδια ε γίδια!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, την Ιερά δηλονότι Μονή του Αγίου ΄Ορους «Μεγάλη η Χάρη της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου