Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ανταπόκριση από τη Νέα Υόρκη

Η ομογενιακή εφημερίδα και ραδιοφωνικός σταθμός ΚΑΛΑΜΙ, έχει πολύ ενδιαφέροντα νέα!
Διαβάστε:




Οι ''ενδιαφερόμενοι'' γιά την ελληνική Παιδεία ''παπατζήδες'' Νέας Υόρκης


Ομογενειακές Ομοσπονδίες (ημιδιαλυμένες και μη, ''μαϊμούδες'' και μη, με ψώνια και μη), ειδικά στο ''γκέττο'' Αστόριας, ''κόπτονται'' γιά την ελληνική γλώσσα-Παιδεία και τα ελληνικά γράμματα. Και το ''ενδιαφέρον'' τους το εκφράζουν σε... εκδηλώσεις, όπου λένε ότι μπούρδα τους κατέβει, γιά να μπει κανένα δημοσίευμα -με την φωτογραφία τους- στα ''μαγαζάκια'' τοπικά ελληνικά ΜΜΕ, αφού προηγηθεί ''πληρωμένη αγγελία''. Το μεγάλο ''ενδιαφέρον'' των ''φιγουρατζήδων-παπατζήδων'', αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ΜΟΝΟ στη Νέα Υόρκη κλείνουν τα ελληνικά σχολεία (4 τα τελευταία λίγα χρόνια), ενώ σε άλλες Πολιτείες, π.χ. Φλόριδα, τα ελληνικού ενδιαφέροντος δημόσια σχολεία ''τσάρτερ'', με τις άριστες επιδόσεις και δασκάλους από Ελλάδα, τα έξοδα των οποίων καλύπτει η Πολιτεία Φλόριδας, αυξάνονται κάθε χρόνο. Καλά θα κάνουν οι γραφικοί ''φιγουρατζήδες'' να το ''βουλώσουν'', αφού δεν μπορούν να δημιουργήσουν ελληνικά σχολεία ''τσάρτερ'' στη Νέα Υόρκη ή να σώσουν τα ήδη υπάρχοντα ''κοινοτικά''. Με εκδηλώσεις και ''πορδές-δηλώσεις'' των άσχετων-γραφικών του ''γκέττο'' Αστόριας, ΔΕΝ γίνεται δουλειά, ούτε σώζονται ελληνική γλώσσα και Παιδεία στις ΗΠΑ.
Σημ. : Το ένα, μοναδικό σχολείο ''τσάρτερ'' στο Μπρούκλυν, άνθρωπος από την Φλόριδα (Λάκωνας προεδρο-παράγοντας) ουσιαστικά το δημιούργησε, αφού επίμονα πίεσε τους ''ιδρυτές'', τους έπεισε και τους βοήθησε να το φιάξουν, έχοντας την εμπειρία του ''Πλάτωνα'' στην δυτ. Φλόριδα.

Ο Μήτσος, το Χάρβαρντ και οι...Μήτσοι του ''κουτόχορτου''

Ο προβεβλημένος πολιτικός, πρώην υπουργός και τώρα Eπίτροπος στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, πάλι στην Βοστώνη. Κάθε τρεις και λίγο ζητά να του κάνουν...πρόσκληση γιά να μιλήσει σε Πανεπιστήμιο. Είναι ο πιό τακτικός επισκέπτης από τους 'Ελληνες πολιτικούς. Αν οι ''ζηλωτές'' του ισχυρίζονται ότι ο Μήτσος, με κρατικό χρήμα πριν και ευρωπαϊκό τώρα, επισκέπτεται συχνά την Βοστώνη γιά να δει τον...γιό του, μην δίνετε σημασία. Είναι... ''συκοφαντίες''. 'Ετσι και τώρα με αφορμή εκδήλωση στο Χάρβαρντ, αν κρίνουμε από αθηναϊκά ΜΜΕ, παρουσιάζεται το θέμα, λες και ο Μήτσος θα είναι κεντρικός ή μοναδικός ομιλητής. Επειδή η παραπληροφόρηση και η ψευτιά ''πάει σύννεφο'' στο Ελλαδιστάν, ο Μήτσος, ούτε κεντρικός ομιλητής είναι, ούτε μοναδικός. Συμμετέχει μόνο σε ένα από τα... 13 ''πάνελς'', μαζί με άλλους 40 ομιλητές, την δεύτερη ημέρα 28 Φεβρουαρίου. Θα τον ακούσουν ολίγοι φοιτητές. Εδώ και το επίσημο πρόγραμμα, γιά να μην σας σερβίρουν ''κουτόχορτο''. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, άρχισε τις σαχλαμάρες: ''Δεν είμαστε της φάπας'' (είμαστε της... ''σφαλιάρας'')

«Η Τουρκία, μια ΝΑΤΟϊκή χώρα που όμως δεν εφάρμοσε τις κυρώσεις στη Ρωσία είναι η μόνη κερδισμένη ως τώρα. Και δε μιλάει κανείς γι αυτό. Εμείς, δηλαδή, θα τρώμε μόνο "φάπες"; Κάποιοι νόμιζαν ότι η Ελλάδα της φάπας των τελευταίων πέντε ετών έπρεπε να συνεχίσει να είναι της φάπας. Ε, δεν είμαστε!»... Βαρυσήμαντη δήλωση. Δηλαδή, η ''μπανανία Ελλάς'' θα έχει τώρα... ''υπερήφανη εξωτερική πολιτική''; Δηλαδή, εννοεί ότι οι ''φάπες'' θα μετονομαστούν σε... ''σφαλιάρες''; Παραδοσιακά το υπουργείο Εξωφρενικών, μόνο γιά ''φάπα'' είναι και διανομή μυστικών κονδυλίων σε ημέτερους -ακόμα και σε 'Ελληνες δημοσιογράφους ή ΜΜΕ- εντός κι εκτός ''Ελλαδιστάν της φάπας''. Σημ.: Αντί να λέει σαχλαμάρες ο γραφικός υπουργός γιά να γελάμε, δεν συμμαζεύει το διαλυμένο ''μαγαζί'' των άχρηστων κρατικοδίαιτων, που λέγεται υπουργείο Εξωτερικών;
Σημ.: Η Τουρκία πάντα είχε εθνική εξωτερική πολιτική-στρατηγική, γιά προώθηση των συμφερόντων της. Δεν ήταν ποτέ της ''φάπας''. Η ''φάπα'' ήταν, είναι και θα είναι προνόμιο νεο-ελληνικό, αν κρίνουμε από τους δουλοπρεπείς υπουργούς Εξωτερικών, των τελευταίων 40 χρόνων.

Ο ''συντονισμός του κυβερνητικού έργου'' και ο ''συντονιστής υφυπουργός''

Επειδή συντονισμός δεν υπάρχει, αφού δεν υπάρχει έργο, ο υφυπουργός αρμόδιος γιά τον ''συντονισμό του κυβερνητικού έργου'', συντονίζει τις ''υπουργικές πόρνες'' που συνωστίζονται στα ''κανάλια'' των νταβατζήδων, όπου με τις ''βαρυσήμαντες δηλώσεις'' παράγουν ''σημαντικό έργο'': Διασκεδάζουν τον λαό, συναγωνιζόμενοι επάξια τον ''μπουμπούκο''... Σημ.: Ο υπουργός Βαρουφάκης δεν χρειάζεται συντονισμό. 'Εχει ξεχάσει που είναι το υπουργείο του, αφού μόνιμα είναι στα τηλεοπτικά ''παράθυρα'', τουϊτάρει και...''βεντετίζει''. Ξεπέρασε και τον 'Αδωνι.

Αναμένουμε με αγωνία να δούμε αν οι πρεσβευτικές-προξενικές ''αρχές'' της Ελλάδας στις ΗΠΑ θα τιμήσουν την 25η Μαρτίου

Εφέτος 25η Μαρτίου είναι ημέρα Τετάρτη. Τιμούμε, εορτάζουμε την εθνική ημέρα της Ελλάδας, την εθνική μας επέτειο. Λογικά, θα πρέπει η πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, η αποστολή-''πρεσβεία'' στον ΟΗΕ και όλα τα προξενεία μας ανά τις ΗΠΑ, να ανοίξουν τις πόρτες την συγκεκριμένη ημέρα -Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015- και να τιμήσουν την εθνική επέτειο με ανέξοδη ''δεξίωση''. Ανέξοδη, επειδή δεν στοιχίζει πολλά και στην πιθανή δικαιολογία τους γιά έλλειψη χρήματος, αντιλέγουμε ότι αποδεδειγμένα Ομογενείς είναι πρόθυμοι να καλύψουν τα έξοδα. Αναμένουμε να δούμε τι θα κάνουν την συγκεκριμένη ημέρα οι ''τουρίστες'' διπλωμάτες. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε νσ πράξουν ανάλογα. Αν όχι, το ''κράξιμο'' δεδομένο.

Με απόφαση Καμμένου, το ''κούγκι'' δεν θα γίνει τελικά

Οι βουλευτές και τα στελέχη των ΑΝΕΛ μπορούν να κοιμούνται ήσυχα. Δεν θα κλειστούν στο ''κούγκι'' και ο αρχηγός τους, ως σύγχρονος Σαμουήλ, δεν θα το ανατινάξει. Μετά την βαρύγδουπη δήλωση του αρχηγού πριν το Εurogroup ότι ''αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε κούγκι'', τα πράγματα άλλαξαν. Η Ευρώπη φοβήθηκε και οι ANEΛ που μιλούσαν γιά ''κούγκι'', πήραν αυτό που ζητούσαν: Από τα τρία (μνημόνια), το μακρύτερο.


Βουλευτική ασυλία, ευθυνόφοβοι πολιτικοί νάνοι και δικαιοσύνη, στην διεφθαρμένη χώρα με το κράτος-''μπορντέλο''

''Τιμητικό'' γιά την τηλεοπτική, διεφθαρμένη, την αποκαλούμενη και ελληνική ''δημοκρατία'', το γεγονός ότι το ''μπορντέλο'' στην ''πλατεία Συντάγματος'', αποφασίζει αν θα κάνει ''άρση ασυλίας βουλευτών''. 'Ενα ''μπορντέλο'', που προστατεύει τις ''πόρνες'' του και ελέγχει την αποκαλούμενη και ''Δικαιοσύνη'', με τους ''νταβατζήδες'' του. Το γεγονός αυτό, ''ξεχωρίζει'' την χρεοκοπημένη, διεφθαρμένη χώρα, που προοδεύει μεταξύ τριτοκοσμικής και τεταρτοκοσμικής κατάταξης. Αναμενόμενο σε μιά χώρα κρατικοδίαιτων αρπακτικών, με πολιτικές-κομματικές οργανωμένες συμμορίες, οι βολεμένοι βολευτές να είναι υπεράνω νόμων και να αποφασίζουν αυτοί, ως...δικαστές, αν πρέπει ή αν θέλουν, να διώκονται, να δικάζονται. Στην ''υποανάπτυκτη μικρο-χώρα'' που ζούμε (ΗΠΑ), την αποκαλούμενη και ''υπερδύναμη'', ΔΕΝ υπάρχει ασυλία, βουλευτική ή άλλη... Εδώ στις ΗΠΑ η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, υπάρχει διαχωρισμός της από το κράτος. 'Ολοι ίσοι έναντι νόμων και Συντάγματος. Και δεν χρειάζονται ''άδεια'' Κογκρέσσου οι αρχές γιά σύλληψη και δίκη μελών του, ούτε καν ''ενημέρωση'' του Κογκρέσσου γίνεται. Στις ΗΠΑ, προηγείται κατηγορία ή σύλληψη -κανονικά και με το νόμο- ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ υπουργού ή πολιτικού και ακολουθεί δίκη σε 90-180 ημέρες. Είναι και θέμα στοιχειώδους αξιοπρέπειας, ισονομίας, δημοκρατίας, σεβασμού του πολίτη, αφού όλοι είναι ίσοι έναντι του νόμου, κάτι που λείπει από την ''μπανανία Ελλαδιστάν'', με τους ευθυνόφοβους πολιτικούς νάνους, που σαν κοριτσάκια κρύβονται πίσω από την ''βουλευτική ασυλία'', γιά να μην δικαστούν.
Σημ.: Να πούμε τι στους Αμερικανούς συμπολίτες μας ''προβάλοντας'' την Ελλάδα; 'Οτι ''300 κρατικοδίαιτοι ευθυνόφοβοι πολιτικοί νάνοι'', της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας κλπ, ''αποφασίζουν'' -καταργώντας την Δικαιοσύνη- αν θα δικάζονται, βάζοντας το άτομό τους υπεράνω των νόμων;

'Αλλος ένας ''επιτυχημένος'' διπλωμάτης

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, ολοκλήρωσε την θητεία του και αναχώρησε από Νέα Υόρκη. Αν δεν έκανε μία δεξίωση όταν ήρθε και μία όταν αποχώρησε, ούτε θα γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Τον διαδέχεται η πρέσβειρα Αικατερίνη Μπούρα, που ήταν γεν. πρόξενος στη Νέα Υόρκη πριν δέκα χρόνια. Της ευχόμαστε ''καλή τουριστική διαμονή''.

Παρέλαση γιά 25 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και οι αστοιχείωτοι ''καραγκιόζηδες'' της τοπικής ελληνικής Ομοσπονδίας

Η ''καφρίλα'' του ''γκέττο'' μας στην Αστόρια, που έχει μαζευτεί στην Ομοσπονδία, έκανε πάλι το ''θαύμα'' της. ''Επέλεξε'' τον κυβερνήτη Νέας Υόρκης γιά ''τελετάρχη'' στην παρέλαση γιά 25η Μαρτίου που θα γίνει στις 29 Μαρτίου '15. Δεν γνωρίζουμε ποιά η προσφορά του κ. Κουόμο στον Ελληνισμό, αλλά οι ''ιθύνοντες'' σίγουρα θα έχουν τους δικούς τους, τοπικούς μικροπολιτικούς λόγους γιά να τον επιλέξουν (ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης και τα νομοθετικά σώματα της Πολιτείας, είναι υπό ομοσπονδιακό έλεγχο γιά διαφθορά). Και επειδή πρόκειται περί αστοιχείωτων γελωτοποιών, που χρησιμοποιούν και την παρέλαση γιά τα μικροσυμφέροντά τους (γι' αυτό η Ομογένεια, που τους κατάλαβε, χρόνο με τον χρόνο απέχει από την παρέλαση), τους λέμε ότι κάποιος Πωλ Κρούγκμαν (αν τον έχουν ακουστά, επειδή είναι αστοιχείωτοι), ''νομπελίστας'', αρθρογράφος των New York Times, βγήκε ανοιχτά και εντυπωσιακά δυνατά υπέρ της Ελλάδας με τα πολλαπλά γραπτά του τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή την ''υποδούλωση'' της Ελλάδας στους δανειστές. Λογικά, τέτοιους πρέπει να τιμούμε ως Ομογένεια και όχι ''λόκαλ πολιτίσιανς''. Με την προϋπόθεση φυσικά, ότι, στην Ομοσπονδία μας Νέας Υόρκης, θα ήταν λογικοί με στοιχειώδη γνώση και όχι ''καραγκιόζηδες'' με νοοτροπία ''γκέττο''.


Περί διπλωματών της Ελλάδας στις ΗΠΑ: 'Οπου πανηγύρι και χαρά, η Διαμάντω πρώτη

Η γενική πρόξενος στην Τάμπα (γράφεται ''η γενικΟς πρόξενος'' στην ιστοσελίδα του ασοβάρευτου υπουργείου Εξωτερικών), έχει πάρει ''σβάρνα'' τις εκδηλώσεις της ''οργανωμένης'' (αλλά ουσιαστικά διαλυμένης) Ομογένειας, δηλαδή χορούς και πανηγύρια, όπου απευθύνει...''χαιρετισμούς''. Στους ''χαιρετισμούς'' αυτούς, τονίζει ''το μεγάλο έργο που επιτελούν'' οι διαλυμένες Οργανώσεις των μόνιμων-ολίγων. Τονίζει και την ''μεγάλη προσφορά αρχιεπίσκοπου, μητροπολιτών''. Τονίζει και την ''μεγάλη προσφορά'' των ''παπατζήδων λομπιστών''. Δεν την παρεξηγούμε. Ως άσχετη, αυτά ξέρει, αυτά λέει και η Ομογένεια...γελάει. Τώρα, αν γελοιοποιείται έτσι και η ελληνική Δημοκρατία από την εκπρόσωπό της, είναι άλλο θέμα. Δεν περιμένουμε να ασχοληθεί η κ. ''γενικΟς'' ουσιαστικά με την προβολή της Ελλάδας εκεί που πρέπει, δηλ. στο αμερικάνικο στοιχείο, στα αμερικάνικα ΜΜΕ κλπ. Οι δυνατότητες των περισσότερων Ελλήνων διπλωματών στις ΗΠΑ, κυμαίνονται μεταξύ χαζο-''χαιρετισμών'' σε χορούς ελληνικών Οργανώσεων και έκδοση...διαβατηρίων. Στα υπόλοιπα και ουσιαστικά, ως άσχετοι ''τουρίστες'', είναι φυσικό και αναμενόμενο, να ''χάνονται''.

Ο ''Μπίμπι'' θα μιλήσει στο Κογκρέσσο του, στην Ουάσιγκτον

Η κόντρα Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων με αφορμή την πρόσκληση γιά ομιλία στο Κογκρέσσο -3 Μαρτίου- του πρωθυπουργού του Ισραήλ, πρόσκληση από τον πρόεδρο της Βουλής, καλά κρατεί. Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ''δεν συμφωνώ και δεν τον δέχομαι παραμονές εκλογών στο Ισραήλ''. Σωστό και λογικό. Και αμέσως ''ξεσπάθωσαν'' οι ακραιφνείς φιλο-Ισραηλινοί, με επικεφαλή το ''νούμερο'', πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης, Τζουλιάνι, κάνοντας προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο. Από κοντά και ο άσχετος Γουόλκερ, κυβερνήτης της Πολιτείας Γουϊσκόνσιν. 'Ηταν συνηθισμένο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ να ομιλεί στο Κογκρέσσο ''του'', αφού τα περισσότερα μέλη του, είναι εξαγορασμένα από το ''λόμπι''. ''Συμπτωματικά'', πέρασε απαρατήρητη (''θάφτηκε'') η δήλωση-διαπίστωση του στρατηγού Κλάρκ, πρώην αρχηγού ΝΑΤΟ, ότι ''ο ISIS είναι δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών (του Ισραήλ)''... Σημ.: Αν στο μέλλον, ο αμερικάνικος λαός καταλάβει τι βρώμικο παιχνίδι παίζεται με το ισραηλινό ''λόμπι'' γιά δεκαετίες, τι θα γίνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου