Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Θεσμικό κράξιμο στον Καραμέρο για τις μπούρδες του

Χάνει λάδια αυτό το παιδί;
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, με έκπληξη και λύπη έλαβε γνώση του περιεχομένου των δηλώσεων..
του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής κ. Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος, με αφορμή συνέντευξη τύπου Δημάρχων της Αττικής, σχετικής με υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής Συνδρομής, εξετράπη, αυτοδιοικητικός ων, σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε βάρος γενικά όλων των συναδέλφων του αυτοδιοικητικών του πρώτου βαθμού («κύριοι, το πάρτι τελείωσε», «με παλιές γνωστές μεθοδεύσεις», «χάνουν την κουτάλα», κ.α.).

Το Δ.Σ. επισημαίνει πως τέτοιου είδους συμπεριφορές αποτελούν διαλυτικούς παράγοντες για την ενότητα της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού και αμαυρώνουν, αναίτια, άδικα και αψυχολόγητα, συνολικά, τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Εκφράζοντας την αποδοκιμασία και την αγανάκτησή μας για το συντελεσθέν ηθικό και θεσμικό ατόπημα, αναμένουμε από τον συνάδελφο Αντιπεριφερειάρχη να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του, και από την ΕΝΠΕ να αναλάβει, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, πρωτοβουλίες, που θα αποδεικνύουν πως τέτοια ατυχή περιστατικά αποτελούν «εξάρσεις» μεμονωμένες (και απομονωμένες), και καταδικαστέες από το σύνολο της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.-


ΚΕΔΕ : Μαζέψτε τον, είναι γελοίος

Με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Καραμέρος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου, στην οποία αναφέρθηκε και στις καταγγελίες δημάρχων για πολιτικό εκβιασμό, η ΚΕΔΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Υβρίζει και συκοφαντεί τους αιρετούς εκπροσώπους του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, ο κ. Καραμέρος.
Ήρθε η ώρα να ασχοληθεί μαζί του η κα Δούρου
Η συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γ. Καραμέρος και οι αναφορές του στις δημόσιες καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του οι Δήμαρχοι Λυκόβρυσης- Πεύκης, Παπάγου- Χολαργού και Μεταμόρφωσης , αναδεικνύει το χαμηλό πολιτικό του ήθος.
Στη συνέντευξή του αυτή ο Γ. Καραμέρος αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο, αφού:
Πρώτον, αποδεικνύει ότι λειτουργεί με κομματικά κριτήρια, όταν χαρακτηρίζει τους Δημάρχους που τον κατήγγειλαν, «Δεξιούς Δημάρχους των Βορείων Προαστίων». Δεν έχει φαίνεται αντιληφθεί ακόμη ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν λειτουργούν και δεν επιλέγουν Δημάρχους με κομματικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια αξιοσύνης και ικανότητας. Προφανώς επειδή ο ίδιος είναι διορισμένος , κι όχι αιρετός αντιπεριφερειάρχης, να θεωρεί την κομματική ταυτότητα μοναδικό κι απαραίτητο διαβατήριο πολιτικής ανέλιξης.
Δεύτερον, επιβεβαιώνει με τα λεγόμενά του ότι πράγματι εξεβίασε τους Δημάρχους, απλά δεν έχει το θάρρος να πει ακριβώς τις φράσεις που χρησιμοποίησε για να τους αναγκάσει να συμμετάσχουν στη σύμπραξη με επικεφαλής την Περιφέρεια. Η δημόσια ομολογία του ότι «υπονομεύεται η σχέση της Περιφέρειας με τους Δημάρχους εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο κινήθηκαν», δηλαδή επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τις ενέργειες που ο κ. Καραμέρος ήθελε να τους επιβάλλει, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των Δημάρχων.
Τρίτον, παραδέχεται έμμεσα ότι θεωρεί τα χρήματα της Περιφέρειας , δηλαδή τα χρήματα όλων των φορολογούμενων, δικά του χρήματα. Τα οποία, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, εισηγείται για πως θα διατεθούν, αναφέροντας το παράδειγμα της χρηματοδότησης του κλειστού γυμναστηρίου Πεύκης με 335.000 ευρώ ,«κατόπιν εισηγήσεως του στο Περιφερειακό Συμβούλιο». Ας καταλάβει ο κ. Καραμέρος ότι δεν μπορεί να εκβιάζει με τα δικά μας χρήματα, τους Δήμους. Τα χρήματα της Περιφέρειας, τα χρήματα των ευρωπαϊκών ταμείων, «δεν είναι προίκα του», ανήκουν στους πολίτες των Δήμων. Είναι χρήματα για έργα, κι όχι για εξαγορά ψήφων. Τον προειδοποιούμε να μην τολμήσει να διανοηθεί ότι θα κάνει κομματικά παιχνίδια με τα χρήματα αυτά, γιατί θα μας βρει όλους τους Δήμους απέναντι.
Τέταρτον, για τη διαδρομή του στη δημοσιογραφία την οποία επικαλείται, προς το παρόν δεν θα κάνουμε καμία αναφορά.
Άλλωστε είναι δημοτικός υπάλληλος, διορισμένος σε Δήμο της Αττικής, εκμεταλλευόμενος τις προβλέψεις του Νόμου Παυλόπουλου. Του νόμου που τόσο ο ίδιος, όσο και κάποιοι που ανήκουν στον κομματικό φορέα που σήμερα φιλοξενείται προσωρινά, έχουν καταγγείλει στο παρελθόν ως ρουσφετολογικό.
Πέμπτον, με το σχόλιο του περί « πρόθυμων συνομιλητών του Φούχτελ» αποδεικνύει ο κ. Καραμέρος αφενός την έλλειψη σοβαρότητας που τον χαρακτηρίζει, αφετέρου ότι είναι φτηνός λαϊκιστής. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη αναφορά τις μέρες τούτες, δεν προσβάλλει τόσο τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., όσο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας , τον κ. Τσίπρα, και κάποιους εκ των Υπουργών της ελληνικής Κυβέρνησης. Οι οποίοι στην προσπάθειά τους να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη διαπραγμάτευση της χώρας μας με τους δανειστές της , συνομίλησαν τις τελευταίες ημέρες κατ’ επανάληψη τόσο με την κα Μέρκελ, όσο και με τον κ. Σόιμπλε. Τι υπονοεί λοιπόν ο κ. Καραμέρος; Ότι όποιοι συνομιλούν με τους εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης, είναι «πρόθυμοι συνομιλητές»; Ή τον αν θα χαρακτηρισθούν πρόθυμοι ή όχι, εξαρτάται από τον κομματικό χώρο που ανήκουν;
Οι γελοιότητες Καραμέρου περί «κουτάλας» των Δημάρχων
Οι αναφορές του «περί κουτάλας» των Δημάρχων, αποδεικνύουν ότι ο κ. Καραμέρος είναι υβριστής και συκοφάντης . Δεν έχει κανέναν σεβασμό στους αιρετούς εκπροσώπους του Α’ Βαθμου Αυτοδιοίκησης. Με τη συμπεριφορά αυτή, γίνεται «βαρίδι» για την κα Δούρου , η οποία πρέπει επιτέλους να τον μαζέψει.
Αν ο κ. Καραμέρος έχει την άποψη ότι οι Δήμαρχοι ενδιαφέρονται για την κουτάλα, ας απαντήσει καθαρά:
· Για την κουτάλα ενδιαφέρονταν όλα αυτά τα χρόνια οι δύο συνάδελφοι του, αντιπεριφερειάρχες Ανατολικού και Δυτικού Τομέα Αττικής , κ.κ. Φιλίππου και Τζόκας, οι οποίοι υπήρξαν κατά το παρελθόν πετυχημένοι Δήμαρχοι , επιδεικνύοντας σημαντικό έργο;
· Για την κουτάλα ενδιαφέρονται οι δεκάδες Δήμαρχοι της ελληνικής περιφέρειας, που διαχειρίζονται όλα αυτά τα χρόνια με επιτυχία τα προγράμματα καταπολέμησης φτώχειας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης;
· Για την κουτάλα ενδιαφέρονται οι Δήμαρχοι που έχουν αναλάβει σήμερα, ως επικεφαλής εταίροι σε συμπράξεις που έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα αλλά και στην Αττική, για τη διαχείριση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου;
· Για την κουτάλα νοιαζόμαστε δεκάδες δήμαρχοι σε όλη την επικράτεια, που λειτουργούμε χωρίς καμία χρηματοδότηση όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες κοινωνικές δομές, δημοτικά παντοπωλεία, δημοτικές ιματιοθήκες, δημοτικά φροντιστήρια, κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία;
Για την κουτάλα δεν νοιάζονται οι Δήμαρχοι, αλλά οι «καρχαρίες που μόλις μυρίστηκαν αίμα», τα χρήματα δηλαδή του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου , «όρμησαν» για να τα διαχειριστούν αυτοί.
Κάθε ομοιότητα μεταξύ της συμπεριφοράς του κου Καραμέρου και των σελαχίμορφων ψαριών, είναι φυσικά συμπτωματική.
Κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια
Ο κ. Καραμέρος όταν μιλά για κουτάλα , είναι προφανές ότι κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια, αν κρίνουμε από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη διαχείριση των χρημάτων της Περιφέρειας.
Εκτός αν θεωρεί συλλήβδην «λαμόγια» όλους τους Δημάρχους που έχουν το θάρρος να διεκδικούν και να διαχειρίζονται οι ίδιοι , κι όχι μέσω μεσαζόντων, τα χρήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες.
Κάποιος να τον μαζέψει επιτέλους
Ο αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα βρέθηκε από τύχη στη θέση αυτή. Αντί να εκμεταλλευθεί την τύχη αυτή προς όφελος των πολιτών, επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά.
Περιφρονεί τους αιρετούς Δημάρχους.
Εκβιάζει, απειλεί , υβρίζει, συκοφαντεί.
Λειτουργεί με κομματική λογική , σε μια περίοδο που απαιτείται περισσότερο από ποτέ άλλοτε ομοψυχία , συναίνεση και συνεννόηση.
Η συμπεριφορά του δεν συνάδει με το ύφος της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Αττικής , αντίθετα δημιουργεί προβλήματα στη συνεργασία μεταξύ Δήμων του Βόρειου Τομέα και Περιφέρειας.
Ήρθε η ώρα κάποιος να τον μαζέψει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου