Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας της πολιτικής;

Την εκτίμηση πως η συμφωνία δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να "περάσει" από τη Βουλή εξέφρασε στον Αlpha 989 ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος λέγοντας...
χαρακτηριστικά «Αυτή η ασάφεια, η αμφισημία που χρησιμοποιούν οι δανειστές, εμπεριέχεται στο κείμενο και είναι ένας λόγος που μας δίνει ισχυρά νομικά επιχειρήματα για να μην έλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο» και πρόσθεσε «το ότι απουσιάζουν δημοσιονομικού χαρακτήρα μέτρα από την παράταση είναι από τα ισχυρότερα επιχειρήματα για να μην έρθει στη Bουλή. Η σύμβαση αυτή το καλύτερο θα ήταν να μην έρθει στη βουλή».

«Δεν πρέπει να αποκτήσει ισχύ τυπικού κύρους» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τα πρώτα νομοσχέδια θα είναι της ανθρωπιστικής κρίσης που θα είναι το μισό πακέτο της Θεσσαλονίκης και τα άλλα θα έρθουν με νομοσχέδια την προσεχή βδομάδα» γνωστοποίησε μιλώντας στο σταθμό μας ο Αντιπρόεδρος της Βουλής.





1) ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 27/2/2015
"να μην έρθει με τίποτε στη Βουλή η δανειακή σύμβαση"

2) ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 22/12/2014
"κατάπτυστο κείμενο το "αμετάκλητα και άνευ όρων"

«ΑΛΕΞΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ): …Κύριε Υπουργέ, στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έρχεται υπό μορφή τροπολογίας -είναι η 2234- βλέπω ότι υπάρχει και ένα κατάπτυστο κείμενο για κυρίαρχο ελληνικό Κοινοβούλιο και υπό την ιδιότητά σας, του επιφανούς συνταγματολόγου, θα ήθελα την απάντηση σας…Οι δανειστές προκειμένου να σας δώσουν τη δίμηνη παράταση σάς ζήτησαν να συμφωνήσετε στα εξής: Πρώτον. Σας διαβάζω. «Η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και άνευ όρων» -αμετάκλητα και άνευ όρων, συγκρατήστε να μου απαντήσετε στο άνευ όρων, άνευ όρων παραίτηση της χώρας και της Τράπεζας της Ελλάδος- «από οιαδήποτε ασυλία της οποίας είναι ή ενδέχεται να καταστούν δικαιούχοι, όσον αφορά τα περιουσιακά τους στοιχεία».
Να παραιτηθεί η χώρα και η Τράπεζα της Ελλάδος από στοιχεία περιουσιακά που θα αποκτήσουν στο μέλλον. Διανοείστε σε τι καλείτε τώρα τους Έλληνες Βουλευτές; Από οποιαδήποτε ασυλία της οποίας είναι ή ενδέχεται να καταστούν δικαιούχοι όσον αφορά τα ίδια περιουσιακά τους στοιχεία. Επ’ αυτού θα ήθελα μια απάντηση. Δεύτερη ερώτηση. «Η παρούσα Δεύτερη Τροποποιητική Σύμβαση και τυχόν μη συμβατικές υποχρεώσεις» -θα μας πείτε ποιες εννοεί- «που προκύπτουν από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο».
Και όχι μόνο σας επιβάλλουν αυτόν τον κατάπτυστο όρο οι δανειστές, στο ίδιο κείμενο, στη σελίδα 42 υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει ήδη εκχωρηθεί στους δανειστές, που λέει ότι η επιλογή του Αγγλικού Δικαίου και η παραίτηση από το ελληνικό είναι δική μας επιλογή…Συναινείτε σε αυτά τα κείμενα; Τι εννοείτε «και τυχόν μη συμβατικές υποχρεώσεις»; Δηλαδή Αγγλικό Δίκαιο που θα εφαρμόζεται, θα ερμηνεύει κάθε τι συμβατικό, αλλά και ό,τι γεννάται πέρα από τη σύμβαση; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Σε νόμο του κυρίαρχου ελληνικού Κοινοβουλίου ζήτησαν τέτοια πράγματα οι δανειστές για να μας υπαγάγουν στο δίμηνο της παράτασης;… ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου