Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Φεύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση αν δεν γίνουν τα 5 σημεία που ήταν "αδιαπραγμάτευτα";

"Εμείς ό,τι λέμε ισχύει για πάντα" είναι το κεντρικό σύνθημα των ΑΝΕΛ, που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της άρνησης (τότε) βουλευτών της ΝΔ, να δεχθούν τη δανειακή σύμβαση επειδή ...
περιείχε το "αγγλοσαξωνικό δίκαιο" και το "αμετάκλητα και άνευ όρων".
Τότε, ομάδα "πατριωτών" έφυγε από τη ΝΔ αφού αυτοί οι όροι ήταν "εθνική προδοσία" κι άρχισαν να υπόσχονται κρεμάλες. Αυτά τα ξέρετε ΟΛΟΙ.  Ο καθένας από σας, όποιο κόμμα κι αν ψηφίζει, ακόμη κι αν ασχολείται ελαχιστότατα με την πολιτική, δεν μπορεί, ένα "εσχάτη προδοσία" και μια "κρεμάλα" θα την άκουσε από τα χείλη των ΑΝΕΛ. Τώρα, οι ΑΝΕΛ είναι στην κυβέρνηση και αποδέχονται τους όρους για τους οποίους ζητούσαν να οδηγηθεί στην κρεμάλα ο "προδότης Σαμαράς" κλπ.

Στο δε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ τους, το κόμμα που "ό,τι λέει ισχύει για πάντα", έθετε ως απαράβατες κόκκινες γραμμές, την ανακήρυξη ΑΟΖ (ούτε κιχ δεν βγάζει πια ο Καμμένος για την ΑΟΖ), τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδας από την Ελλάδα (ούτε κιχ δεν κάνει πια για αυτό), τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, το επαχθές χρέος, το επονείδιστο χρέος κι άλλα τέτοια, που ενθουσίαζαν τους "πατριώτες", που αποκαλούσαν όλους τους άλλους "προδότες" κι έτσι το κόμμα των ΑΝΕΛ, απέκτησε φανατικούς οπαδούς, με τους οποίους δεν μπορούσε κανείς να μιλήσει ούτε για ένα λεπτό, αφού ορμούσαν σαν μπουλντόγκ σε κάθε "προδότη".

Τώρα τα μπουλντόγκ έγιναν χεσμένα γατάκια που καταπίνουν τα πάντα αμάσητα και κάνουν τη μια κωλοτούμπα μετά την άλλη και μάλιστα με πολύ θεαματικό τρόπο ! 

Όλα τα κόμματα στην Ελλάδα αυτοεξεφτελίζονται, αλλά οι ΑΝΕΛ έχουν το "προνόμιο" να είναι εμφανέστερη όλων η κωλοτούμπα τους, γιατί αυτά μας τα ΄πρηζαν κάθε μέρα με τις "προδοσίες", το "επαχθές χρέος"", την ΑΟΖ και τα λοιπά, τα οποία τους έκαναν δημοφιλείς, σε ένα τμήμα του λαού, που νομίζει ότι τα αβγά βάφονται με πορδές.

(Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι χρήσιμοι στην κυβέρνηση ή τους θεωρώ χειρότερους από άλλους. Νομίζω ότι είναι ένα χρήσιμο φρένο και καλά κάνουν και είναι. Το κείμενο το έγραψα, για να γυρίσω πίσω στο χρόνο και να υπενθυμίσω, ότι αυτά τα έλεγα χρόνια πριν, όταν όλα τα μπουλντόγκ ούρλιαζαν για "προδότες". Τους έλεγα τότε "μη λέτε πολλά γιατί θα τα κάνετε όλα γαργάρα στο μέλλον". Εμ το μέλλον ήρθε και καλά είναι να καταλαβαίνουν όσοι "ανήκουν" σε κόμματα, ότι η κωλοτούμπα πάει σύννεφο, για αυτό δεν πρέπει να υποστηρίζουν ΚΑΝΕΝΑΝ. Να ψηφίζουν χωρίς να υποστηρίζουν, μέχρι να βγει ένα κόμμα, που θα κάνει αυτά που έλεγε προεκλογικά και δεν θα κάνει αυτές τις απίθανες κωλοτούμπες που βλέπουμε και σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ).

Βασίλης Πρ.28/2/15


Για την ιστορία, δείτε τι λέει το πρόγραμμά τους.

Διαβάζοντας τη αντιπρόταση των Ανεξάρτητων (σελ 18) βλέπει κανείς την ύπαρξη 5 προυποθέσεων για την καταγγελία του Μνημονίου Ι – ΙΙ και των αντίστοιχων Δανειακών Συμβάσεων, τις οποίες και αντιγράφω αυτoύσιες :
" ...(1) μόνον εφόσον περιέλθει ο έλεγχος της ΤτΕ στο Ελληνικό Δημόσιο, αφού η ΤτΕ λειτουργεί ως αντιπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στις σχετικές συμβάσεις, 
(2) ενώ θα έχει ήδη τεθεί το ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων στα αρμόδια Διεθνή Δικαστήρια και τη Διεθνή Κοινότητα και 
(3) θα έχει προηγηθεί η Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, 
(4) η εξασφάλιση βραχυπρόθεσμης ρευστότητας και εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου και 
(5) μετά την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου του Δημοσίου Χρέους, με τον προσδιορισμό του επαχθούς και επονείδιστου μέρους αυτού, προκειμένου η Ελλάδα να έχει στη διάθεσή της ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα και εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης, για να μη διακινδυνεύσει η ρευστότητα του Ελληνικού Δημοσίου, οι εισαγωγές και η καταβολή μισθών και συντάξεων."

Πηγή:  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΞ.ΕΛΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου