Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τατσόπουλος κατά Τσίπρα: «Δεν μιλάμε για κωλοτούμπα, αλλά για κατάργηση της βαρύτητας»

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις κινήσεις του την τελευταία εβδομάδα, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, άσκησε την..
Πέμπτη ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής του κόμματος Πέτρος Τατσόπουλος ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα όσα έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρώτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, ενώ για το θέμα της αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα είπε πως «βάλανε χειρόφρενο» στον Σταύρο Κοντονή.

Μιλώντας στον Νότη Παπαδόπουλο και τον Βασίλη Χιώτη του BHMA FM 99,5 ο Πέτρος Τατσόπουλος περιέγραψε με γλαφυρές εκφράσεις την προσπάθεια που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας να πείσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έγινε «κωλοτούμπα», όπως τη χαρακτήρισε, στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

«Ξέρεις τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ξεφτιλίζει και ξεφτιλίζεται» τόνισε ο Πέτρος Τατσόπουλος και στον ίδιο τόνο συνέχισε: «Ετσι το πάει, μπορεί να σε σέρνει, να σέρνεται ο ίδιος. Εχει γίνει μια τεράστια κωλοτούμπα και ο Πρωθυπουργός της χώρας αναλώνει τον πολύτιμο του χρόνο και υπερπολύτιμο του έθνους, με το να προσπαθεί να πείσει κάποιους στενοκέφαλους ότι δεν έχει γίνει κωλοτούμπα, αλλά ότι απλώς αλλάξαμε τη διατύπωση. Δεν μιλάμε πια για κωλοτούμπα, μιλάμε για κατάργηση της βαρύτητας, εντελώς! Το παιδί πετάει, πετάει στους αιθέρες. Μας δέσανε χειροπόδαρα επί τέσσερις μήνες, χωρίς να μας δίνουν φράγκο και βγαίνει τώρα ο Βαρουφάκης και λέει "η ασφυξία είναι προ των πυλών, σε τριάντα μέρες" και τι λέει, "δεν θα μας αφήσουν μωρέ να χρεοκοπήσουμε τώρα για μερικά ψωροδισεκατομμύρια". Ναι αυτό είναι ευχή, δεν είναι πολιτική, είναι ευχή, είναι προσευχή αυτό, προσεύχεται στον Σόιμπλε αυτή τη στιγμή ο Βαρουφάκης, να τον ελεήσει με μερικά δισεκατομμύρια να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, να μην έχει πιστωτικό γεγονός ως τον Απρίλιο».

Κληθείς να σχολιάσει την ταραχώδη πρώτη συνεδρίαση της Βουλής ο Πέτρος Τατσόπουλος χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν με την εμπλοκή που προκάλεσε η Πρόεδρος του σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου «τουλάχιστον απαράδεκτα».

«Δηλαδή ποιο είναι το πρόβλημα τώρα; Οτι η Κωνσταντοπούλου ανοίγει μία ιστορία στην πραγματικότητα με τη Χρυσή Αυγή, η οποία υποτίθεται, τουλάχιστον στην προηγούμενη σύνοδο της Βουλής, ότι είχε λυθεί. Εάν ανοίξει η Κωνσταντοπούλου τώρα θέμα νομιμότητας των ψηφοφοριών, βάση των αποφάσεων, των κατά καιρούς αποφάσεων των εισαγγελέων, που θα επιτρέπουν ή όχι ,αν ανοίξει τέτοιο θέμα ,ανοίγεται αναδρομικά και θέμα νομιμότητας όλων των αποφάσεων πού βγήκαν, χωρίς τους Χρυσαυγίτες, τους φυλακισμένους και κυρίως βάζει ξανά στο παιχνίδι τη Χρυσή Αυγή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση την αποδοκίμασαν όλοι την αποδοκίμασε και το κόμμα της και κυρίως ανοίγει το κουτί της Πανδώρας ,δηλαδή δεν μπορεί ξαφνικά έναν κίνδυνο, τον οποίο τον έχουμε περιθωριοποιήσει , τον έχουμε ποινικοποιήσει, μιλάμε για τη Χρυσή Αυγή μόνο εν αναμονή του δικαστηρίου, να τον ξανά βάζει στην πολιτική σκηνή και να το κάνει η πρόεδρος της Βουλής. Δεν ξέρω για ποιους λόγους το κάνει, αν και φαίνεται να είναι πολύ προφανείς και διάτρητοι οι λόγοι ,αλλά για όποιους και να το κάνει είναι απαράδεκτο» συμπλήρωσε ο πρώην βουλευτής.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε για τα όσα προανήγγειλε την Τετάρτη - και μετά πήρε πίσω - ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

«Ο Σταύρος είναι από τους πολύ σοβαρούς του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ τον εκτιμώ πάρα πολύ. Όταν άκουσα την πρώτη του δήλωση ότι επ’ αορίστον σταματάει το πρωτάθλημα, λέω "πες τα ρε Σταύρο, επιτέλους το μαχαίρι στο κόκαλο, που το ‘χουμε και το λέμε, κάθε δύο μήνες, πρώτη φορά να μπει". Και δεν περνάνε δύο ώρες συναντιέται το απόγευμα με τον Τσίπρα και η επ αορίστον αναβολή του πρωταθλήματος, έγινε για μία αγωνιστική, ξεκίνησε με φόρα και του βάλανε χειρόφρενο, ρε παιδί μου, είναι πολύ μεγάλο απόστημα αυτό»...

τα νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου