Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Βρε τι κάνουν οι άνθρωποι για μια θέση στο δημόσιο...

Διαβάστε προσεκτικά την παρακάτω επιστολή, για να πειστείτε ότι δεν θα γίνουμε κράτος ποτέ, θα είμαστε μια τριτοκοσμική μπανανία, στην οποία κυριαρχεί η ραδιουργία:


Ανοιχτή Επιστολή του Χάρη Παπαδόπουλου, Προέδρου Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών προς Αναπλ. Υπουργό Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη και πολιτικούς αρχηγούς.

ΠΡΟΣ
τον Αν. Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
κύριο Νίκο Ξυδάκη


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως σας ενημέρωσα με την από 30 Ιανουαρίου 2015 επιστολή μου, εκκρεμεί ο διορισμός μου για την θέση του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ύστερα από την πρόταση-απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ως άνω οργανισμού της 27-10-2014.

Ωστόσο μετά από δημοσιεύματα του τύπου και συγκεκριμένα της κας Βένας Γεωργακοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 20-2-2015, υπό τον τίτλο «Το Σινεμά σε καλά χέρια», η ίδια μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής: «Και ερχόμαστε τώρα στα πολύ σοβαρά. Διότι η πρώτη δουλειά του νέου Δ.Σ. είναι, φυσικά, η εκλογή γενικού διευθυντή -αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο «υπηρεσιακός». Κενό εξουσίας στο ΕΚΚ, στο οποίο συνέβαλε τα μάλα το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο (να το επαναλάβουμε, διορισμένο από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο). Στόχος του ξεκάθαρος ήταν πρώτα η απομάκρυνση-μη επανεκλογή του Γρηγόρη Καραντινάκη, σε πείσμα της εκφρασμένης σε υψηλούς τόνους θέλησης της κινηματογραφικής κοινότητας, αλλά και του σημαντικού έργου του. Και, στη συνέχεια, η επιστροφή στο Κέντρο εκπροσώπων των συντεχνιών, εξ ου και η εκλογή του Χάρη Παπαδόπουλου, επί σειρά ετών προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, στη θέση του γενικού διευθυντή. Μια εξέλιξη, που τελικά πάγωσε οριστικά από τον απερχόμενο υπουργό Κώστα Τασούλα. Ετσι, αυτή τη στιγμή το θέμα ξανανοίγει. Το νέο Δ.Σ. θα ξαναδεχτεί υποψηφιότητες για τη θέση, θα ξαναψηφίσει τον εκλεκτό του και θα τον προτείνει στον αν. υπουργό Πολιτισμού, που θα τον αποδεχτεί ή δεν θα τον αποδεχτεί. Είναι φανερό, πάντως, από τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου ότι ο δρόμος ξανανοίγει για την επιστροφή του Γρηγόρη Καραντινάκη στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου».

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή το δημοσίευμα αυτό προαναγγέλλει την επάνοδο στη διοίκηση του Ε.Κ.Κ. ατόμων που έχουν δικαστικές εκκρεμότητες για οικονομικές ατασθαλίες, κακοδιαχείριση και για πλημμελή άσκηση καθηκόντων στην διοίκηση του Ε.Κ.Κ. (και μάλιστα έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον τους που βρίσκεται στο στάδιο της ποινικής διερεύνησης, και μάλιστα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4022/2011 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος), όπως της μη υποβολής του οικονομικού ισολογισμού του 2013 και της μη υποβολής έκθεσης των ορκωτών λογιστών του 2013, καθώς και της παράλειψης διεκδίκησης οφειλομένων προς το Ε.Κ.Κ. χρημάτων από την ταινία «Κόκκινος ουρανός» (για την οποία εισπράχθηκαν δικαιώματα από την παραγωγό και σκηνοθέτιδα αυτής χωρίς να αποδώσει στο Κέντρο το συμφωνηθέν ποσοστό του), εφιστώ την προσοχή σας σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα που αποσκοπούν στον επηρεασμό των θεσμών και των αποφάσεών σας. Σας υπενθυμίζω δε ότι η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών σε Δελτίο Τύπου της 22ας Ιανουαρίου 2014 σχετικά με την παραίτηση του τέως Προέδρου του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ., ζητάει τη διενέργεια έκτακτου οικονομικού ελέγχου στο Ε.Κ.Κ. κατ’ άρθρ. 11 παρ. 4 του νόμου 3905/2010.

Επειδή οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Ελληνικό λαό ευαγγελίζονται την τήρηση της νομιμότητας και τον σεβασμό στην ανεξαρτησία των θεσμών, σας επισημαίνω ότι η υποχρέωση του διορισμού μου στην θέση του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ., βαραίνει πλέον εσάς ως διαδόχου του πρώην Υπουργού κυρίου Τασούλα, καθότι η νόμιμη απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ., όπως ορίζεται από τον Νόμο 3905/2010, είναι δεσμευτική. Και υπενθυμίζω βεβαίως ότι η απόφαση-πρόταση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. προς τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με το επιλεγέν πρόσωπο του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. είναι δεσμευτική (υπάρχει σύμφωνα με τη σχετική νομική ορολογία «δέσμια αρμοδιότητα» του Υπουργού για το θέμα αυτό), και ως εκ τούτου ο κ. Υπουργός έχει νομική υποχρέωση να υλοποιήσει την απόφαση-πρόταση αυτή του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ., σε αντίθετη δε περίπτωση θεμελιώνεται ποινική ευθύνη του για παράβαση καθήκοντος.

Επιπλέον σας επισυνάπτω την μήνυση που έχω καταθέσει εναντίον του πρώην Υπουργού κ. Τασούλα, η δικογραφία της οποίας έχει έρθει στην Βουλή των Ελλήνων για άρση της ασυλίας του, και τέλος σας ενημερώνω ότι καταθέτω αντίστοιχη αίτηση ακύρωσης - προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την επικύρωση του διορισμού μου καθώς και αγωγή προς διεκδίκηση των αποδοχών μου, ενώ είμαι διατεθειμένος να προσφύγω στη συνέχεια ακόμη και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το θέμα αυτό.

Για όλα αυτά έχω ενημερώσει τους Υπουργούς Επικρατείας κ.κ. Αλέκο Φλαμπουράρη και Νίκο Παππά και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Κατόπιν όλων αυτών, σας παρακαλώ να ορίσετε άμεσα τη συνάντηση που σας έχω ζητήσει επανειλημμένα, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη συνεχιζόμενη παραβίαση της νομιμότητας.
Με εκτίμηση
Χάρης Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου