Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τιμωρία όπως του ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό. Του αφαιρούν 3 βαθμούς

Αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, τιμωρία της έδρας για δύο αγωνιστικές (οι αναμετρήσεις κόντρα σε ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης) και πρόστιμο 100.000 ευρώ ήταν η απόφαση...
της Σούπερ Λίγκας για όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Η διοργανώτρια αρχή τιμώρησε το «τριφύλλι» με την μεγαλύτερη δυνατή ποινή και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η «πράσινη» ΠΑΕ θα ασκήσει έφεση για την εν λόγω απόφαση που κρίνει εν πολλοίς την συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης: «Σας διαβιβάζουμε συμπληρωματικά με την από 108/24-2-2015 κλήση που σας αποστείλαμε και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 7495/2015 έγγραφο του Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων θεωρούμενο ενιαίο σώμα μ’ αυτήν»: Συνεκδικάζει την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 108/24-2-15 κλήση προς απολογία της Α΄ βάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League και την από 25-2-15 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων. Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, κατά πλειοψηφία ως προς την ποινή αφαίρεσης των τριών (3) βαθμών».

Ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός λίγο μετά την την γνωστοποίηση της ποινής που της επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της SuperLeague ήταν λιτή: «Η σημερινή απόφαση μας θλίβει και είναι άδικη», ανέφερε χαρακτηριστικά, πριν το λατινικό «Per aspera ad astra» (σ.σ Ο δρόμος για τα άστρα είναι μακρύς).

Οι «πράσινοι» ήταν προετοιμασμένοι και για την τιμωρία της έδρας (σ.σ 2 αγωνιστικές) και για το βαρύ πρόστιμο (σ.σ 100.000 ευρώ), όμως δεν περίμεναν την αφαίρεση βαθμών. Ο λόγος; Επειδή ανάλογα περιστατικά, λίγο μικρότερου μεγέθους, είχαν γίνει και στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όμως οι Πειραιώτες είχαν τιμωρηθεί με μόλις 7.000 ευρώ...

Και τότε υπήρχε τραυματισμός παίκτη από ρίψη φωτοβολίδων, του Παναγιώτη Γλύκου, ενώ και τότε είχαμε είσοδο οπαδών και επίθεση σε παίκτες, με πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο την κλοτσιά του Φακούντο Περέιρα σε έναν από αυτούς... Η τιμωρία του Ολυμπιακού όμως, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν από τον Παναθηναϊκό, ήταν... χάδι μπροστά σε αυτή του «τριφυλλιού», τηρουμένων των αναλογιών...

Παράλληλα οι «πράσινοι» θεωρούν οτι δεν αναγνωρίστηκε η προσπάθεια που κατέβαλαν για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής όταν, όταν ενημερώθηκαν για την απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να καθίσει στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Κάτι που επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη, όταν είδαν την δημοσιότητα οι δύο επιστολές τους προς τις αρχές, όπου παρουσιάζονταν διατεθειμένοι είτε να μην γίνει το ματς, είτε να γίνει χωρίς θεατές!

Πάνω σε αυτούς τους δύο άξονες στηρίζεται λοιπόν το αίσθημα της αδικίας που νιώθουν στον Παναθηναϊκό, καθώς θεωρούν πως, πρώτον, η αθλητική δικαιοσύνη δεν βλέπει όλες τις ομάδες με το ίδιο... μάτι και δεύτερον οτι δεν αναγνωρίστηκαν οι τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου