Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τί λέει αυτό το βλήμα ρε; Τον Τζήμερο τον ρώτησε;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Ο Πολ Νουτάλ, ευρωβουλευτής του υπό τον Νάιτζελ Φάρατζ ευρωσκεπτιστικού βρεταννικού κόμματος UKIP, τα πήρε στο κρανίο, εξ ου και είπε εντός του ευρωκοινοβουλίου:




«Θέλω να ξεκινήσω την ομιλία με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος πριν από δύο ημέρες είπε «κάνετε λάθος αν νομίζετε πως είναι δημοκρατία να αλλάζει ο τρόπος που δουλεύει η Ευρωζώνη, λόγω ενός εκλογικού αποτελέσματος». Όντως, κύριε Γιούνκερ, εσείς είπατε πως «δεν μπορεί να υπάρχει καμία δημοκρατική επιλογή που θα πηγαίνει κόντρα στις ευρωπαϊκές συνθήκες». Λοιπόν, αυτές οι δηλώσεις είναι ενδεικτικές του τι πιστεύουν οι ευρω-φανατικοί για τη δημοκρατία. Και δεν είναι ειρωνικό ότι καταστρέφετε τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε, την Ελλάδα; Εσείς επιτρέψατε στην Ελλάδα να εισέλθει στη νομισματική ένωση, ενώ δεν θα έπρεπε να μπει ποτέ. Εσείς αποπέμψατε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό, όταν πρόσφερε στην πατρίδα του μια διέξοδο μέσω δημοψηφίσματος. Εσείς επιβάλατε λιτότητα που έχει φέρει τον ελληνικό λαό στα όριά του και εσείς εξακολουθείτε να πνίγετε τη χώρα κάτω από οικονομικά δεσμά. Σας λέω λοιπόν το εξής: η κυριαρχία και η δημοκρατία δεν είναι δικά σας για να τα πάρετε. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολλά. Οι εμπόλεμες γραμμές είναι ξεκάθαρες: είναι οι δυνάμεις της δημοκρατίας στην Ελλάδα που παλεύουν εναντίον των αντιδημοκρατικών δυνάμεων στην ΕΕ. Προς το ελληνικό κοινοβούλιο λέω: θα αντέξουν οι 300; Και προς τους Έλληνες λέω: να δείξουν κουράγιο και να υπερασπιστούν τα εκ γενετής δικαιώματά τους. Είστε οι δημιουργοί της δημοκρατίας και τώρα πρέπει να την σώσετε. Βρείτε το σθένος και το κουράγιο από τους προγόνους σας. Μην ενδίδετε, αντισταθείτε. Είστε οι υπερασπιστές της δημοκρατίας αυτή τη στιγμή. Είστε το έθνος του Όμηρου, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη και αν αντισταθείτε θα είστε πηγή έμπνευσης για όλους μας».


Εγώ έγραφα την 16 Μαΐ 2014
«Αφού το είπε ο Γιούνγκερ, έτσι θα ΄ναι

Κατά γενική ομολογία ο Τσίπρας πραγματοποίησε χθες μια εξαιρετική εμφάνιση στην πωλητική Eurovision. Μόνο του ψεγάδι ότι εκινείτο συνεχώς από νευρικότητα λες και βρισκόταν σε βάρκα με ελαφρά θαλασσοταραχή. Τα είπε, όμως, καλά.
Βέβαια, τα παπαγαλάκια της μνημονιακής και μη διαπλοκής βρήκαν ένα σωρό κουσούρια.
Στην ουσία τού καταμαρτυρούν ότι δεν είπε πως θα σκίσει τα Μνημόνια κ.λπ. Άρα, θα εφαρμόσει και αυτός τα Μνημόνια. Αν είναι έτσι, τί σας ενοχλεί ρε παλληκάρια; Φοβόσαστε, μήπως δεν τα καταφέρει τόσο καλά όσο τα καταφέρνουν οι Σαμαροβενιζέλοι; Αυτό εννοείτε όταν λέτε ότι ο Τσίπρας βάλλει κατά της σταθερότητας; Αν ναι, πείτε το ευθέως: «ο Τσίπρας είναι ανίκανος να εφαρμόσει τα Μνημόνια. Εμείς είμαστε οι πρώτοι και ασυναγώνιστοι».
Κι’ όταν ο Γιούνγκερ είπε σήμερα ότι ο Τσίπρας δεν κάνει για πρωθυπουργός της Ελλάδος, δεν τον ξέχεσαν όλοι μαζί πατόκορφα. Απλά, επειδή με τον τρόπο αυτό θεωρεί και ο Γιούνγκερ ως καταλληλότερο τον Σαμαρά. Εν τοιαύτη περιπτώσει να μην γίνουν ποτέ εκλογές. Θα ρωτάει ο Κάρολος τον Γιούνγκερ και θα ορκίζει πρωθυπουργό αυτόν που θα υποδεικνύει ο Γιούνγκερ.
Αποτελεί τεράστια προσβολή στη Δημοκρατία και στον ελληνικό λαό όχι μόνον η απαράδεκτη δήλωση Γιούνγκερ, αλλά και το γεγονός ότι δεν βγήκαν όλα τα κόμματα να αποδοκιμάσουν σύσσωμα αυτή τη δήλωση Γιούνγκερ. Αυτό δείχνει πόσο εξαρτημένοι από τον «ξένο παράγοντα» είναι οι κυβερνώντες. Μια ζωή λακέδες.»

Τέλος αντιγράφω από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 30.12.2009:

«Στις 13 Ιουνίου 1979, το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει την παραίτηση του Κώστα Σημίτη από το Εκτελεστικό Γραφείο. Θεωρήθηκε υπεύθυνος προπαγάνδας του κόμματος, πιο συγκεκριμένα για την αφίσα που είχε κυκλοφορήσει με το σύνθημα «΄Οχι στην Ευρώπη των μονοπωλίων, ναι στην Ευρώπη των λαών». Η αφίσα αυτή του στοίχισε τη βουλευτική του έδρα, αφού ο Ανδρέας Παπανδρέου τον απέκλεισε από τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών. Γράφει ο πρώτος γραμματέας της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Μάικλ Κλέμεντς: «Οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης Σημίτη δεν είναι σαφείς. ΄Οταν τον ρώτησα για την υπόθεση της αφίσας, λίγο πριν από την παραίτησή του, δεν μου έδωσε καμία υπόνοια ότι γνώριζε πως επέκειτο η αποπομπή του και σαφώς φάνηκε ότι δεν σκεπτόταν να υποβάλει την παραίτησή του. Στις δημόσιες δηλώσεις του, αλλά και στις κατ' ιδίαν συνομιλίες του πάντα διατηρούσε τη γραμμή του κόμματος σε ό,τι αφορά την ΕΟΚ και τη γενική πολιτική. Είναι επίσης δύσκολο να εξηγήσει κάποιος πώς το σύνθημα στην αφίσα δεν ανταποκρινόταν στην πολιτική του κόμματος. Ο Παπανδρέου επανειλημμένα έχει τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν στρέφεται κατά της Ευρώπης αλλά είναι αντίθετο μόνο στην πλήρη ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ. Ορισμένοι, μάλιστα, διατείνονται ότι τη φράση στο πόστερ, το σύνθημα αυτό, πρώτος το διατύπωσε ο ίδιος ο Παπανδρέου. ΄Ισως να μη χρησιμοποιήθηκε επειδή δημιουργεί σύγχυση.»
Μετά από πολλά χρόνια ο Σημίτης τάχθηκε υπέρ της Ευρώπης των μονοπωλίων. Συμμορφωθείς προς τας υποδείξεις ηράσθη τα μονοπώλια, στα οποία και μας παρέδωσε σιδηροδέσμιους, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα μερικοί ξένοι που μας θυμίζουν την καταγωγή μας, τον πολιτισμό μας και την πνευματική κληρονομιά μας.

Αλήθεια, όταν ψηφίζαμε την 25.01.2015, ρωτήσαμε τα μονοπώλια αν θέλουν να αλλάξουμε τους κανόνες της ΕΕ;

Σωτήριος Καλαμίτσης
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, την Ιερά δηλονότι Μονή του Αγίου ΄Ορους «Μεγάλη η Χάρη της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου