Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Βαρδαλής (ΚΚΕ): "Να φέρει στη Βουλή τη δανειακή σύμβαση ο ΣΥΡΙΖΑ"

Για την κατάθεση πρότασης νόμου περί κατάργησης των μνημονίων του ΚΚΕ και τη συμφωνία της Κυβέρνησης, μίλησε στον Alpha 96,5 ο Θανάσης Βαρδαλής, βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης ΚΚΕ.

«Εμείς λέμε ότι αυτά τα λεφτά που πρέπει να απαλλαγούν τα λαϊκά στρώματα, θα πρέπει να αφαιρεθούν από το μεγάλο κεφάλαιο», ανέφερε ο βουλευτής σχετικά με το σημείο της πρότασης του ΚΚΕ για αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ ανά ζευγάρι.
«Δεν πέρασε μήνας και τι αποδείχθηκε; Ότι όλα αυτά ήταν αέρας κοπανιστός», σχολίασε ο κ. Βαρδαλής αναφορικά με τη συμφωνία της Κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως ο «χαρακτήρας της ήδη φαίνεται. Τα μέτρα που υπήρχαν πριν θα συνεχίσουν να παίρνονται και τώρα, και αν υπάρξει πιθανά συζήτηση για αλλαγή αυτή θα πρέπει να γίνει μόνο μέσα από συμφωνία με τους θεσμούς. Παίζουμε με τις λέξεις.»
Επιπλέον ο κ. Βαρδαλής εκτίμησε πως η συμφωνία βοηθά την ανάπτυξη υπέρ του κεφαλαίου. «Ούτε κάνουμε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπαναχωρεί. Αυτά τα μέτρα, ενίσχυσης του κεφαλαίου, ήταν και στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Μόνο που τότε «σηκώναν» το βασικό μισθό, «σηκώναν» τη 13η σύνταξη, και αυτά μέναν στην αφάνεια. Ο καθένας πρέπει να βλέπει και τα «ψιλά» γράμματα των προγραμμάτων των κομμάτων», εξήγησε ο βουλευτής.
Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε κάτι από τη διαπραγμάτευση, ο κ. Βαρδαλής απάντησε πως «για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν κέρδισε τίποτα. Απεναντίας, ακόμα και τα ψίχουλα που είχε υποσχεθεί, κι αυτά στο μέλλον και αν συμφωνήσουν οι θεσμοί.»
Από την άλλη ο κ. Βαρδαλής τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να φέρει τη νέα συμφωνία προς επικύρωση στη Βουλή, προκειμένου να ενισχυθεί ο θεσμός του κοινοβουλίου στην πράξη. «Αυτοί μιλούσαν για αναβάθμιση του Κοινοβουλίου. Και μάλιστα κάναν κριτική στην προηγούμενη Κυβέρνηση. Γιατί να μη γίνει φανερό στο λαό τι ακριβώς υπογράφηκε», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου