Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Κοντονής: "Ας μην παίξουν οι ελληνικές ομάδες στο Champions & Uefa League" !

Το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων ακόμη και από τις διεθνείς διοργανώσεις αν δεν γίνουν σεβαστές οι ...
νομοθετικές παρεμβάσεις για τον έλεγχο της βίας, άφησε ανοιχτό μέσα από τον Alpha 989 ο Σταύρος Κοντονής.

«Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα που να δίνουν τη δυνατότητα στην εκτελεστική εξουσία να παρεμβαίνει. Θα νομοθετήσουμε ακόμη και αν έρθουμε σε σύγκρουση με τις διεθνείς ομοσπονδίες ακόμη και αν φτάσουμε σε σύγκρουση με αυτές που σημαίνει αποκλεισμός ελληνικών ομάδων από τα πρωταθλήματα. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και ο Νόμος θα γίνει σεβαστός. Μην νομίζουν κάποιοι ότι εξαντλήθηκε η κυβέρνηση σε αυτό που έκανε χτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το ‘’σαθρό’’- όπως είπε – ‘’νομοθετικό πλαίσιο το οποίο δεν επιτρέπει στην εκτελεστική εξουσία να παρεμβαίνει άμεσα και ριζοσπαστικά όταν αναδύονται προβλήματα στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Τα συμφέροντα δεν μας ενδιαφέρει ούτε εάν είναι μεγάλα και ισχυρά ούτε αν μας αντιμάχονται, ξέρουμε ότι θα έρθουμε σε σύγκρουση. Ο κάθε υπουργός δεν κάνει ότι του αρέσει, αλλά ότι διαγράφεται στον Νόμο. Το μέτρο για την αναβολή της επόμενης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο είναι το μέγιστο που επιτρέπει ο Νόμος».

«Είναι αδιανόητο για την ελληνική κοινωνία να υπάρχει μια νησίδα που είναι εκτός πεδίου κοινοβουλευτικού ελέγχου», τόνισε ο Σταύρος Κοντονής και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα αν δεν εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο».

«Το φάρμακο για την πάταξη της βίας υπάρχει, θα νομοθετηθεί, δώσαμε εντολές να επισπευστούν αυτές οι διαδικασίες. Κανένας, όποιος και αν είναι αυτός, δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δύναμη του κράτους. Ας κάνουν ό, τι νομίζουν , εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε», πρόσθεσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου