Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ισραήλ: Καταδικάζουν την εμπρηστική επίθεση εναντίον Ελληνο-Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, ο Δήμαρχος Ιεροσολύμων και το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασαν την εμπρηστική επίθεση σε ..
κτίριο της Ελληνο-Ορθόδοξης Εκκλησίας Σήμερα

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, κ. Reuven Rivlin, συνομίλησε με τον Πατριάρχη της Ελληνο-Ορθόδοξης Εκκλησίας Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλο μετά την εμπρηστική επίθεση στην Ιερουσαλήμ

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, κ. Reuven Rivlin, συνομίλησε τηλεφωνικώς σήμερα με τον Πατριάρχη Θεόφιλο ΙΙΙ της Ιερουσαλήμ και εξέφρασε την θλίψη και το σοκ του για την επίθεση με εμπρησμό και γκράφιτι εναντίον κτιρίου μέσα στις εγκαταστάσεις της Ελληνο-Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Όρος Σιών.

Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι: "Είναι αδιανόητο να συντελείται τέτοια πράξη σε οίκο προσευχής. Πρόκειται για αποτρόπαιο έγκλημα. Πρέπει να γίνει έρευνα και οι υπαίτιοι πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. Τέτοιοι εγκληματίες δεν βάζουν μόνο φωτιά σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, αλλά προκαλούν ανάφλεξη στην πυριτιδαποθήκη πάνω στην οποία όλοι βρισκόμαστε.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος προσέθεσε ότι: "Η προστασία και συντήρηση των Άγιων Τόπων, τόσο εκείνων που είναι ιερά για μας αλλά και εκείνων που είναι ιερά για άλλους είναι καθήκον μας ως κράτος και κοινωνία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε τέτοιες επιθέσεις να υπονομεύσουν τον κοινό ιστό της ζωής μας εδώ. Έχουμε υποχρέωση να θέσουμε τέλος σε τέτοιες απαίσιες πράξεις."

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τα λόγια του και εξέφρασε την μεγάλη εκτίμησή του για την ανησυχία του. Δήλωσε ότι: "Αποστολή μας είναι να δοθεί ένα τέλος σε τέτοιες πράξεις σε όλες τις περιοχές της Γης του Ισραήλ."

Ο Δήμαρχος Ιεροσολύμων καταδικάζει την εμπρηστική Επίθεση στα Ιεροσόλυμα

Ο Δήμαρχος Ιεροσολύμων, Nir Barkat, καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση εναντίον Ελληνο-Ορθόδοξης Χριστιανικής Σχολής την Πέμπτη το πρωί.

Όπως δήλωσε: "Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιες ελεεινές πράξεις στην Ιερουσαλήμ. Πρέπει να εξαλείψουμε αυτή την συμπεριφορά και φέρουμε τους υπαίτιους ενώπιον της Δικαιοσύνης."

Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ και του ζήτησε να επιταχύνει τις έρευνες για το περιστατικό. "Πρέπει γρήγορα να αποκαταστήσουμε την ειρήνη και την συμβίωση στην Ιερουσαλήμ," είπε ο κ. Barkat.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ για την εμπρηστική επίθεση εναντίον κτιρίου της Ελληνο-Ορθόδοξης Εκκλησίας σήμερα στην Ιερουσαλήμ

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε πράξη θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Ως η μόνη δημοκρατία στην περιοχή το Ισραήλ δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες πράξεις μίσους. Είμαστε σίγουροι ότι η Ισραηλινή Αστυνομία θα πράξει τα μέγιστα για να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη εκείνοι που προέβησαν σε αυτή την ελεεινή πράξη.

Η Κυβέρνηση του Ισραήλ δεσμεύεται για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των πολιτών του ανεξάρτητα από την φυλή, το θρήσκευμα και τα πιστεύω τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου