Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Δημοψήφισμα! Πυρηνικό υπερόπλο;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Καθώς κατηφόριζα στην πλατεία Συντάγματος έσπαγα το κεφάλι μου να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να πούλησε ο ΓΑΠ μία ολόκληρη χώρα, για να μην αποκαλυφθεί το....


 μισό δισεκατομμύριο. Της μάνας του! Μάλλον αερολογίες του Φαλτσιανί θα είναι που ισχυρίζεται ότι ο Σαρκοζί εξεβίαζε τον ΓΑΠ με το στοιχείο αυτό. Γιατί, όμως, τον εξεβίαζε; Τί του είχε κάνει ο ΓΑΠ και τον είχε εξοργίσει τόσο πολύ, ώστε να του κουνάει ο Σαρκοζί τη λίστα Lagarde; Είναι δυνατόν να παίζεται στα χαρτιά μια χώρα για μισό δισ.; Κι’ απ’ την άλλη, μόνον ο ΓΑΠ ήξερε το μυστικό; Δεν γνώριζε κανείς άλλος για τον εκβιασμό, ώστε να πει του ΓΑΠ «άντε γ…. σου και συ και τα εκατομμύρια. Της μάνας σου!»;

Σταμάτησα να σκέφτομαι το δυσεπίλυτο πρόβλημα καθώς πλησίαζα στα παραδοσιακά ανθοπωλεία κάτω από τη Βουλή. Οκτώ με λουκέτο, τρία μόνο εν λειτουργία. Στρίβοντας από Β. Σοφίας στην Αμαλίας συνάντησα το πλήθος. Πλησίασα τους ευζώνους που άλλαζαν φρουρά καταχειροκροτούμενοι. Ψοφόκρυο του κερατά. Όλοι με σκουφιά και κουκούλες. Εγώ ξεσκούφωτος, καθ’ ότι δεν είχα προνοήσει. Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων μετρούσε πάνω από 50 Μαΐους. Ήταν όλοι αυτοί που έζησαν της σαπίλα της Μεταπολίτευσης. Τα πανώ έγραφαν «Frau Merkel, let’s talk about Siemens first and then abοut corrupted Greeks», «Λιτότητα τέρμα», «Unfuck Greece», «Αξιοπρέπεια» και τα τοιαύτα. Ατένιζα το επιβλητικό κτήριο της Βουλής και ταξίδεψα πολύ πίσω στον χρόνο. Σε ένα νεοσύστατο λιλιπούτειο κράτος, όπου έχτισαν αυτό το θηρίο για να στεγασθεί ο αλλοδαπός άναξ που φόρεσαν οι πάτρωνες. Και δίπλα του δεκάδες στρεμμάτων κήπος για αναψυχή. Φανταζόμουν πώς θα δέσποζε τότε σε όλη την Αττική των 50.000 κατοίκων, αν δεχθούμε ότι ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα αριθμούσε τότε 200.000 ψυχές. Σ’ αυτό το μεγαθήριο θα διαβιούσε η Αυτού Μεγαλειότης ο μικρός Όθων, το ανδρείκελο των Μεγάλων Δυνάμεων. Εκεί που στεκόμουν θα χλιμίντριζε το άτι του Καλλέργη που απαιτούσε από τον Μονάρχη Σύνταγμα.

Τρύπωσα νοερά στο ανάκτορο και άκουγα τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να λέει στον πρωθυπουργό: «Και μη συζητάτε καν για δημοψήφισμα. Είδατε τί έγινε τον Νοέμβριο του 2011 με το δημοψήφισμα. Μη διαλύσετε τη χώρα με ένα δημοψήφισμα». Αφαιρέθηκα εντελώς. Ο λαός να διαδηλώνει στους δρόμους και στις πλατείες, να έχει εκφράσει με την ψήφο του την αλλαγή πορείας ως κυρίαρχος που είναι κατά το Σύνταγμα [άρθρο 1§2 «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία»] και να μην του επιτρέπουν οι αγορές να εκφρασθεί δια δημοψηφίσματος. Το Σύνταγμα δεν λέει λέξη για αγορές. Αντιθέτως ορίζει στο άρθρο 44§2 ότι «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου».

Βέβαια, το υπουργικό Συμβούλιο ποτέ δεν θα προτείνει δημοψήφισμα, εάν δεν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι το αποτέλεσμά του βολεύει την κυβέρνηση. Αυτό μας το έχει διδάξει ο φιαλοβόλος κ. Pretender και έχει γίνει κτήμα μας, όσο κτήμα μας έχει γίνει και το Μνημόνιο.

Φαντασθείτε, λοιπόν, να βγει σήμερα ο πρωθυπουργός από τη Σύνοδο κορυφής και να πει αυτές τις κουβέντες μόνον: «Η τελική απόφαση ανήκει στον ελληνικό λαό που θ’ αποφανθεί με δημοψήφισμα». Σε μία ώρα θα έχει καταρρεύσει το σύμπαν των αγορών. Αυτά, όμως, δεν είναι σοβαρά πράγματα για ένα σοβαρό λαό που αντέχει ταπεινώσεις, πείνα, εξαθλίωση κ.λπ., προ πάντων δε να τον κυβερνούν λακέδες που ρουφάνε το αίμα του με το μπουρί. Έχουμε και υπομονή ως καλοί Χριστιανοί που είμαστε, ώστε να περιμένουμε ένα δημοψήφισμα που θα συμπέσει με τη Δευτέρα Παρουσία.

Εν τούτοις υπάρχει κάτι που εκτιμάμε ιδιαιτέρως. Ότι οι ξένοι ηγέτες-υπάλληλοι των αγορών σέβονται την ψήφο μας, αλλά θέλουν από εμάς να τους δώσουμε πίσω τα λεφτά που έφαγαν ο Bungalows με τους Σημιτάνθρωπους και τις παρέες τους της υψηλής κοινωνίας.

Σωτήριος Καλαμίτσης -συλλαλήτης
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος αυτού σε ειδική πτέρυγα για επικίνδυνους κακοποιούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου