Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για το Λούνα Πάρκ

Συγκλονίζει η μαρτυρία του πατέρα του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, ο οποίος «αδειάζει» τον δήμαρχο Γρεβενών Κυριάκο Ταταρίδη και απειλεί με μήνυση για.... παράβαση καθήκοντος.


Ο ίδιος ζήτησε να παρέμβει και να μιλήσει στον ραδιοφωνικός σταθμό της Θεσσαλονίκης Status FM και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση όταν άκουσε τα όσα ισχυριζόταν ο δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης.

Ο Γιώργος Καμπαϊλής πριν από λίγες μέρες παρενέβη προκειμένου να μην λειτουργήσει λούνα παρκ στην περιοχή των Γρεβενών, του οποίου η πιστοποίηση προερχόταν από φορέα του οποίου η άδεια ανακλήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης.


Τους κάλεσα από το μνήμα του παιδιού μου

Συγκεκριμένα, όταν ενημερώθηκε για τη λειτουργία του λούνα παρκ στα Γρεβενά, ο κ. Καμπαϊλής κάλεσε την αστυνομία, η οποία ενημέρωσε τον δήμαρχο Γρεβενών. Όπως καταγγέλει ο τραγικός πατέρας, ο δήμαρχος απάντησε στην αστυνομία πως καλώς έδωσε άδεια στο λούνα παρκ καθώς είχε όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και δεν είχε κάνει ούτε τη σχετική έρευνα, ούτε είχε την απαιτούμενη ενημέρωση σχετικά με την ανάκληση της άδειας της εταιρείας που έδινε τις πιστοποιήσεις από τις 10 Σεπτεμβρίου. «Από τις 10 Σεπτεμβρίου έβγαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης απόφαση ανάκλησης της άδειας και δεν το ήξεραν, αυτοί δεν ακούνε, όλη η Ελλάδα ακούει και αυτοί θέλουν ειδική πρόσκληση στον Δήμο Γρεβενών», ξεσπά. «Από το μνήμα του παιδιού μου τους κάλεσα», λέει ο τραγικός πατέρας. Τελικά το λούνα παρκ έκλεισε όταν ενημερώθηκε ο εισαγγελέας από την αστυνομία.

Ο ίδιος καταγγέλει –και γίνεται και φανερό από δηλώσεις του δημάρχου Γρεβενών στον Status FM- πως η δημοτική αρχή δεν γνώριζε καν πως άλλαξε ο νομος και οταν μετακινείται ένα λούνα παρκ πρέπει να γίνεται εκ νέου έλεγχος αν το μηχάνημα έχει τοποθετηθεί σωστά, έχει ηλεκτροδοτηθεί σωστά, αν πληρoί της προδιαγραφές. «Ο νόμος ορίζει ότι κάθε 8 μήνες θα πρέπει να περνά εξονυχιστικό έλεγχο με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή», τονίζει ο κ. Καμπαϊλής.

«Δεν ξέρουν τι τους γίνεται», δηλώνει ο κ. Καμπαϊλής ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος να τα βάλει με τους φορείς αυτοδιοίκησης που εκτελούν πλημελώς τα καθήκοντά τους. «Και θα σταματησει με θράσος από την μεριά μου, γιατί όλοι θέλουν να κερδίσουν τον μισθό τους, την αναγνώριση και γενικά να καλύψουν τα εγώ τους.(...)Το σωστό είναι να αναλαμβάνει ο καθενας την ευθύνη του, αυτό είναι το τίμιο».


Καταγγελίες και για τη Δήμαρχο Κασσάνδρας

«Είναι σα να χασαμε τον Γιάννη χτες», λέει ο χαροκαμμένος πατέρας. Για εκείνον ο χρόνος σταμάτησε όταν ο 19χρονος γιος του Γιάννης έχασε τη ζωή του τόσο άδικα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι. «Μου διαλύσανε το παιδί μου και θα τους διαλύσω εγώ τώρα. Είναι ντροπή να κάνει πολιτική στα παιδάκια τα δικά μου και τα δικά σας. Όσο ζω θα τους διαλύω. Στο ένα λούνα παρκ του απατεώνα στο Πευκοχώρι πέρασαν 300.000 παιδιά, από πέντε ευρώ, ο τύπος έβγαλε 1.500.000 και έκλεβε νερό, έκλεβε ρεύμα. Και εξαφανίστηκαν. Κι έμεινε πίσω η μάνα με τα δυο παιδιά με το ανοιγμένο κρανίο. Έχω 57 μέρες που παίζουν πολιτική στο νεκρό παλικάρι αλλά δεν ξέρουν τι τους περιμένει», λέει.

Μάλιστα ο κ. Καμπαϊλής καταγγέλει πως η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά προσέλαβε άτομο το οποίο είναι μέσα στη δικογραφία. «Αυτή είναι η κατάντια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ας μου κάνουν μήνυση ειναι παντελώς άσχετοι, ζουν μέσα στην ανομία. Όταν ένας δήμος δεν εφαρμόζει τους νόμους για τους πολίτες του είναι άνομος», καταλήγει ο τραγικός πατέρας.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Καμπαϊλή εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου