Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ - Ιράν : Σαν δύο καρτούν…


Άλλο ένα επεισόδιο της σειράς Ισραήλ – Ιράν παίχθηκε χθες βράδυ.

Το πραγματικά ενδιαφέρον .....όσο και αστείο είναι πως κάνουν «τηλεθέαση» και εκτός των χωρών τους, ακόμα και χωρίς να προσφέρουν τη σειρά με επίσημους υπότιτλους, κάτι που γίνεται «εθελοντικά» από μεταφραστές στη κάθε χώρα και έτσι ανάλογα που ζει ο εκάστοτε τηλεθεατής βλέπει και διαφορετική… μεταγλώττιση χωρίς να έχει διάθεση (ή δυνατότητα) να ψαχτεί αν αυτή αποδίδει το πραγματικό σενάριο, την πραγματική ιστορία.

(Φυσικά ακόμα και μέσα στις τρίτες χώρες μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές αποδόσεις όμως η πλειοψηφία βλέπει τη σειρά με τη μεταγλώττιση που επιλέγουν οι πιο διαδεδομένες πλατφόρμες.)

Δεν υπάρχει λοιπόν πιο κατάλληλο βίντεο από το παρακάτω που να περιγράφει καλύτερα (και η μουσική υπόκρουση είναι απόλυτα ταιριαστή) αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται ανάμεσα τους.


Γιατί, συγγνώμη αλλά προσωπικά μόνο σοβαρά δεν μπορώ να πάρω αυτή τη γελοιότητα που ο κόσμος οδηγείται να χαζεύει χωρίς όμως να βλέπει, ανάμεσα στα δύο μέρη.

Έναν πολιτικό από τη μια που κάνει το παν για να παραμείνει στην εξουσία (ακόμα και drone έπεσε στην αυλή αυτού που λογικά πρέπει να είναι το πιο καλά φυλασόμενο, από εδάφους και αέρος, οίκημα στο Ισραήλ) ταΐζοντας σανό φόβου τους πρόθυμους στη θυματοποίηση ενώ σε διαφορετική περίπτωση τώρα μπορεί να ήταν ακόμα και φυλακή για διαφθορά.

Ένα θεοκρατικό καθεστώς από την άλλη, πάμπλουτο αλλά με πάμπτωχους πολίτες που ταΐζει σανό το αγαθότερο (και πιο επικίνδυνο) είδος προβάτου, αυτού που τρώει το πολιτικό κουτόχορτο με θρησκευτικό ντρέσινγκ.

Υ.Γ.
Όσο για αυτούς που λένε πως είναι σοβαρό γιατί μας επηρεάζει και εμάς, όλους τους υπόλοιπους ανά τον κόσμο, με αυξήσεις τιμών κλπ (δεν θα αναφερθώ καν σε όσους μιλάνε για παγκόσμια σύρραξη), να πω ότι αυτοί που θέλουν να κάνουν παιχνίδια με τις τιμές έχει αποδειχθεί πολλάκις στην πράξη πως δεν χρειάζονται καμιά πολεμική αντιπαράθεση για να παίξουν τις οικονομίες σαν μαριονέτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου