Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Ποιός θα ξανακαταγγείλει λαμόγιο Υπουργό, Πρωθυπουργό κλπ;

 Σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο, υπάρχει ο θεσμός του "προστατευόμενου μάρτυρα". Ο λόγος είναι απλός: για να μη φοβούνται κάποιοι να καταθέσουν τη μαρτυρία τους, όταν ο κατηγορούμενος είναι πανίσχυρος. Κανείς δεν θα φοβηθεί να πάει να καταγγείλει έναν μικροκλέφτη λέγοντας στο δικαστήριο "ναι, τον είδα να μπαίνει στο μπαλκόνι της κυρά-Σούλας", όμως.... λίγοι θα τολμήσουν να πουν όσα ξέρουν όταν έχουν απέναντί τους έναν Υπουργό ή Πρωθυπουργό, νυν ή πρώην. Το καταλαβαίνετε όλοι. 

Οι κατηγορούμενοι πανίσχυροι, σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιούν το ίδιο στρεβλό επιχείρημα: "μα θα καταδικαστώ με βάση τη μαρτυρία ενός κουκουλοφόρου;". Καλή, πιασάρικη η λέξη "κουκουλοφόρος", αλλά τελείως ....παραμύθι  για χαούς !


Οι μάρτυρες δεν καταδικάζουν! Οι δικαστές καταδικάζουν !

Όπως με όλους τους μάρτυρες, έτσι και οι "προστατευόμενοι", ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΙΝΟΝΤΑΙ για την ενοχή του κατηγορούμενου! Λένε απλά, όσα ξέρουν για το περιστατικό, καταθέτουν στοιχεία, δεν λένε την άποψή τους ! Δεν πήγε κανείς για τη Novartis να πεί "α, μεγάλο μούτρο ο "τάδε" σίγουρα πρέπει να τα ΄χει πάρει" κι οι δικαστές λένε "αφού ο Μάξιμος Σαράφης, πιστεύει ότι είναι μούτρο ο "τάδε" ας τον βάλουμε φυλακή" !!!! Αξιολογούν τη μαρτυρία, ακριβώς όπως σε κάθε δικαστήριο, με κάθε μάρτυρα.

 Η δικαιοσύνη αξιολογεί, δεν αποδέχεται γενικόλογες κατηγορίες χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, όπως θέλουν να μας πείσουν οι εκάστοτε κατηγορούμενοι. 

Και είναι προφανές, ότι αυτοί που ξέρουν τις "λαδιές" των "μεγάλων", είναι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους, πρώην έμπιστοι, υπάλληλοί τους, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.λπ.. Δεν πάει να καταθέσει εναντίον πρώην Πρωθυπουργού, ένας άσχετος μπακάλης! Πιθανώς είναι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι! Πώς λοιπόν να "κάψουν" έναν Υπουργό, κόμματος που κυβερνά σήμερα;;;;;;


Εξασφαλίζουν ότι κανείς άλλος, δεν θα τολμήσει να καταγγείλει ισχυρό πολιτικό των "τζακιών"

Σκεφτείτε ας πούμε, έναν τίμιο διευθυντή Υπουργείου, που βλέπει τον Υπουργό να "τα αρπάζει από παντού". Να έχει απτές αποδείξεις. Πώς θα πάει να καταθέσει επωνύμως; Θα του φορτώσουν ...το δυστύχημα των Τεμπών, για εκδίκηση οι (εκάστοτε) κυβερνώντες και οι επόμενοι, αφού ...όμοιος τον όμοιο αγαπά και η κοπριά τα λάχανα. Μεταξύ λαμόγιων πολιτικών (και είναι πάαααρα πολλοί!), υπάρχει ομερτά και υποστήριξη. Άσε που μπορεί να βρεθεί σε κανένα χαντάκι ή με καμιά σφαίρα στο κεφάλι, από "άγνωστους κακοποιούς".


Κανείς στο μέλλον δεν θα θελήσει να γίνει ...μάρτυρας!

Φυσικά, στην Ελλάδα που είναι βουτηγμένη στη διαφθορά των Κοτζαμπάσηδων, που κυβερνούν τον τόπο επί 200 χρόνια, δεν θα άφηναν τον θεσμό να προκόψει ! Ο μοναδικός τους φόβος, ήταν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Πώς θα πάει ο άλλος, να καταθέσει επωνύμως για τους κατηγορούμενους, στοιχεία για ένα έγκλημα, όταν ο κατηγορούμενος είναι μαφιόζος (της πολιτικής ή του ποινικού εγκλήματος) ;

Αποψή μου, πιθανώς να κάνω λάθος, διορθώστε με, αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες. 

Φώτης Μακρίδης


Υ.Γ. Δεν μιλάω για την ποιότητα των συγκεκριμένων δύο μαρτύρων, τα στοιχεία των οποίων αποκαλύφθηκαν (Μαραγγέλη, Δεστεμπασίδης). Μπορεί όντως να ήταν "στημένοι", "ψεύτες" ή οτιδήποτε, αλλά αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης να το αξιολογήσει. Οχι να τους "καρφώσει" στους κατηγορούμενους! Και οι δυό ήταν στελέχη της Novartis. Πώς λοιπόν θα ξανακαταγγείλει ένας τίμιος υπάλληλος μιας πολυεθνικής, την εταιρεία που δουλεύει ή δούλευε, όταν βλέπει να λαδώνει τους πάντες; Είναι δυνατόν να το κάνει χωρίς προστασία της ανωνυμίας του ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου