Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Το Αμερικανάκι έκλεψε το "θαύμα" από τον Παπαδιαμάντη !

Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του Νίκου Χασαπόπουλου για την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τον... σταυρό που σχηματίστηκε κατά τη βάφτισή του.


Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο. Οι δυο τους είχαν θερμή συνομιλία την περασμένη Δευτέρα και ανάμεσα σε άλλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη βάφτισή του.

«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου “αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος”» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.

Μόνο που η αναφορά του στο σταυρό από το λάδι που σχηματίστηκε στο νερό είναι κάτι που έχουμε ξανασυναντήσει. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Νίκος Χασαπόπουλος όλη αυτή η αναφορά θυμίζει τη βάφτιση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

«Εβαπτίσθη τη Δεύτερη ημέρα του Πάσχα και ωνομάσθη Αλέξανδρος έτυχε δε τότε, ενώ ο βαπτίζων αυτόν παπά Νικόλας έρριπτε το έλαιον εις την κολυμβήθραν να σχηματισθεί αυτομάτως επί του ύδατος αυτής σταυρός δια του ελαίου. Το δε περίεργο τούτο συμβεβηκός εξήγησεν ο παπά Νικόλας είπων ότι αυτό το παιδί θα γίνη μεγάλος» αυτό αναφέρεται στο βιβλίο του καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ, Ανέστη Κεσελόπουλου με τίτλο «Η λειτουργική Παράδοση στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη» το οποίο κυκλοφόρησε το 1994.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου