Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Να ρε συντηριτικούρες: κόρη ζευγαριού λεσβιών, έγινε Πρωθυπουργός

Είναι 34 ετών, μητέρα ενός παιδιού και έχει δύο... μαμάδες. Πρόκειται για τη νεότερη πρωθυπουργό όλων των εποχών, αναλαμβάνοντας τις τύχες των Φινλανδών.


Η Σάνα Μαρίν αναμένεται να καταστεί ως η νεότερη πρωθυπουργός όλων των εποχών, αναλαμβάνοντας τις τύχες της Φινλανδίας και δίνοντας τέλος στο κυβερνητικό αδιέξοδο της σκανδιναβικής χώρας.

Η Μαρίν, το βράδυ της Κυριακής, εξελέγη ως υποψήφια πρωθυπουργός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), με στόχο να καλύψει το κενό του παραιτηθέντος Άντι Ρίνε.

Ο τελευταίος παραιτήθηκε από τον πρωθυπουργικό θώκο εν μέσω της οξύτατης πολιτικής κρίσης που προκλήθηκε, με αφορμή το ζήτημα της απεργίας των εργαζομένων στην εθνική ταχυδρομική υπηρεσία.

Η Σάνα Μάριν είναι μόλις 34 ετών και εφόσον λάβει τη στήριξη της Βουλής – κάτι το οποίο φαντάζει και το πιθανότερο σενάριο – θα καταστεί η νεότερη πρωθυπουργός όλων των εποχών.

Θα σπάσει, μάλιστα, και το ρεκόρ της Έσο Άχο, η οποία ανέλαβε την πρωθυπουργία της Φινλανδίας το 1991, σε ηλικία 36 ετών.

Η Μάριν είναι βουλευτής του Τάμπερε (σ.σ. φινλανδική πόλη), ενώ από τον Ιούνιο διατελεί υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού, ενώ έχει... δύο μαμάδες, καθώς η μητέρα της ήταν ομοφυλόφιλη, έχοντας σχέση με άτομο του ίδιου φύλου.