Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Την Παρασκευή το ραντεβού των θεατρίνων Τσίπρα - Καμμένου. Σας δουλεύουν, μην ασχολείστε.

Μην ασχολείστε σας δουλεύουν. Και οι δύο δεν δίνουν δεκάρα για το πώς θα ονομάζονται τα Σκόπια κι επίσης δεν δίνουν δεκάρα για το πώς θα ονομάζεται η Μακεδονία ή αν θα δώσουμε το όνομα ή δεν θα το δώσουμε. Απλοί ....
εντελοδόχοι των Αμερικανών είναι. Αν η Αμερική θέλει να ονομαστούν Μακεδόνες οι Σκοπιανοί, αυτή τη θέση θα υπηρετήσουν και οι δύο.

Αν θέλει η Αμερική να ονομαστούν Μαϊμουδόνες οι Σκοπιανοί, ο Τσίπρας θα πάρει το γνωστό σοβαρό θεατρινίστικο ύφος και θα υποστηρίξει με ....ατράνταχτα επιχειρήματα, για ποιό λόγο, πρέπει οι γείτονές μας να ονομαστούν Μαϊμουδόνες. Επειδή όμως οι Αμερικανοί σε αυτή τη συγκυρία, τους θέλουν Μακεδόνες, οι πιστοί κολαούζοι τους στην Ελλάδα, θα κάνουν τα πάντα για να περάσει η συμφωνία.

Η δουλειά του Τσίπρα είναι να κάνει πως δήθεν φέρνει μια καλή συμφωνία που θα φέρει ειρήνη, ανάπτυξη, αλληλεγγύη κι άλλες παπαριές και ο Καμμένος θα κάνει πως διαφωνεί, ώστε να λειτουργεί ως αμορτισέρ.

Ο Καμμένος είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα και αυτό που κάνει με τη συμφωνία, είναι να κοιμίζει ένα πατριωτικό κομμάτι το οποίο φανταζόταν ότι θα φρέναρε τον Τσίπρα και τώρα που και οι τελευταίοι αφελείς κατάλαβαν το θέατρο, ανέλαβε άλλο ρόλο: να παίζει καθυστερήσεις. Ο Καμμένος ανέλαβε -με εντολή Αμερικανών και τη σύμφωνη γνώμη του Τσίπρα- να κερδίζει χρόνο, να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας με τα χαζοτετρίπια του επάνω του, ώστε να τσουλάνε οι μέρες, ο κόσμος να ασχολείται με το παραπολιτικό κουτσομπολιό κι όχι την ουσία της ταπεινωτικής συμφωνίας και να μην πάρει χαμπάρι για πότε πέρασε απ΄την ελληνική Βουλή.

Δεν υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί, δεν υπάρχουν πατριώτες και εθνομηδενιστές, στα σαλόνια της εξουσίας. Αυτά είναι για τις αφελείς μάζες. Όταν έχεις εξουσία υπάρχουν μόνο δύο διαφορετικές σχολές: η πρώτη είναι των απολύτως υπάκουων και πρόθυμων στις ΗΠΑ, που είναι οι Τσιπροκαμμένοι και κάποια άλλα κόμματα που συνήθως αυτοπροσδιορίζονται ως "ριζοσπαστική αριστερά" και είναι απλώς παρακλάδια της αμερικανικής πρεσβείας και η δεύτερη είναι αυτών που "ανήκουν εις την Δύσιν", αλλά λένε και μια φιλική κουβέντα αμφισβήτησης στο αφεντικό.

Τσίπρας και Καμμένος έχουν μόνο ΜΙΑ αποστολή: να περάσουν τη συμφωνία, για να κάνουν τη δουλειά για το αφεντικό. Ο Καμμένος δήθεν αρνούμενος τη συμφωνία, κάνει ακριβώς αυτό που θέλει το "αφεντικό", κερδίζει χρόνο για τον Τσίπρα, κάνει φασαρία για αποπροσανατολισμό κι όλα πάνε σύμφωνα με τις εντολές του θείου Σαμ, τον οποίο υπηρετούν όλοι, για να τους έχει στα "υπόψη".

Απλά πράγματα.


Οι Αμερικανοί βάζουν όλους του κλόουν της πολιτικής να μας πείσουν για τη συμφωνία των Πρεσπών