Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

«Έφυγε» ο Λάζαρος Χατζηνάκος – Πρωτοπόρος δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής της «Μακεδονίας»

Απεβίωσε στις 5:55 τα ξημερώματα σε ηλικία 61 ετών ο Λάζαρος Χατζηνάκος. Ο γνωστός και πρωτοπόρος δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, διευθυντής στο ......
παρελθόν των εφημερίδων “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη”, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύονταν δίνοντας τα τελευταία 5.5 χρόνια γενναία μάχη με τον καρκίνο που τον είχε χτυπήσει στον οισοφάγο και τους πνεύμονες.

Γεννημένος το 1957 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε αρχικά πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά από το 1977 άρχισε να τον κερδίζει η Δημοσιογραφία. Ανέλαβε το 1992 τη διεύθυνση της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και ένα χρόνο αργότερα εξέδωσε το περιοδικό «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – Η Οικονομία στα Βαλκάνια». Τον Αύγουστο του 1995 συντόνισε ομάδα συντακτών και τεχνικών που δημιούργησαν την πρώτη ιστοσελίδα ελληνικής εφημερίδας στο διαδίκτυο: makthes.gr. Δίδαξε Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει εκδώσει μια σειρά από τεχνικά περιοδικά (ΤΕΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑ, ΚΤΙΡΙΟ) και πολιτιστικά έντυπα (ΕΞΩΣΤΗΣ). Το 1997 ανέλαβε ως Γενικός Διευθυντής την επανέκδοση των εφημερίδων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και του περιοδικού «ΕΠΙΛΟΓΕΣ».

Την περίοδο 2001-2004 ήταν προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης στην Αθήνα, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2004 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 εργάστηκε στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, όπου πραγματοποίησε μεταξύ άλλων δύο καινοτόμες έρευνες για την Τουριστική Ανάπτυξη Ελλάδος και Βουλγαρίας. Οι έρευνες αυτές παρουσιάστηκαν σε δεκάδες συζητήσεις και στο κεντρικό κτίριο της Κομισιόν Berlaymont στη βελγική πρωτεύουσα. Για το έργο του έχει βραβευθεί από τους Πρόεδρους της Δημοκρατίας της Ελλάδος Κάρολο Παπούλια και της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη. Έχει συνεργαστεί στενά με τον σημερινό Εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν (Επιτροπή Γιούνκερ) Μαργαρίτη Σχοινά στις Βρυξέλλες. Στις 21 Δεκεμβρίου του 2013 δημιούργησε την Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου, η οποία απέκτησε σταδιακά τα χαρακτηριστικά ενός νέου αστικού κινήματος.

Πηγή: http://myportal.gr/efige-o-lazaros-chatzinakos-protoporos-dimosiografos-proin-diefthintis-tis-makedonias/