Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ο Πολάκης ζήτησε συγνώμη για το "λαθάκι" των 166 εκ. ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ

"Συγνώμη έκανα λάθος", παραδέχτηκε σήμερα ο αναπλ. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά την διάρκεια της ακρόασής του ως μάρτυρα στην....
Εξεταστική για την Υγεία. Ο ίδιος κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε κάνει λόγο για "μαύρη τρύπα" ύψους 230 εκατ. ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην σημερινή εξέταση όμως ο Γ. Γεωργαντάς της ΝΔ αφού τον ρώτησε "μήπως το ταμειακό υπόλοιπο το μεταφέρετε ως έσοδο στην επόμενη χρονιά;", απέσπασε το "συγνώμη, λάθος" του υπουργού, ο οποίος όντως προσμετρούσε ως έσοδο το ταμειακό υπόλοιπο.

"Αυτά είναι υπολογισμοί του καραγκιόζη, κάνατε διπλοεγγραφή, κάνατε διπλομέτρηση, καταρχήν πρέπει να αφαιρέσουμε από τα 230 εκατ. ευρώ τα 166 εκατ. ευρώ", είπε ο κ. Γεωργαντάς. Και κάλεσε τον υπουργό να κάνει ξανά τους υπολογισμούς του και να ενημερώσει την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.

Προκαλώντας έτσι την αντίδραση του υπουργού ο οποίος αφού παραδέχτηκε το σφάλμα, είπε ότι και πάλι "τα εκατομμύρια που λείπουν δεν είναι κουμπότρυπες και να αφήσει η ΝΔ τους χατζιαβατισμούς".

Όπως είπε νωρίτερα ο υπουργός, "χαίρομαι γιατί βρέθηκε επιτέλους "γραμμή" για μια κλοπή μετά την άκρα του τάφου σιωπή από τη ΝΔ. Οι απολογισμοί του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι πραγματικά μνημεία του πώς προσπαθήσαμε να μπερδέψουμε την κατάσταση για να φάμε τα λεφτά. Έγιναν δύο μεγάλες ταρζανιές το 2009-2010: φαίνεται ότι πήρατε 369 εκατ. στο ΚΕΕΛΠΝΟ και πλήρωσε 95 εκατ. ευρώ. Επιβεβαιώνεται από Έκθεση Ορκωτών Λογιστών. Την επόμενη χρονιά φαίνεται στην αρχή ως ταμειακό υπόλοιπο που μεταφέρετε 89 εκατ. ευρώ και ο κρατικός να δίνει μόνο 2 εκατ. Πού πήγαν τα λεφτά;"

Από πλευράς της ΝΔ οι βουλευτές κ.κ. Γεωργαντάς και Μπουκώρος πρότειναν να έρθει να καταθέσει η πρώην υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός και αφορούν πεπραγμένα του ΚΕΕΛΠΝΟ της περιόδου 2009-2010.

Ο κ. Γεωργαντάς κάλεσε τον υπουργό για τα υπόλοιπα χρήματα "να γίνει πραγματική μελέτη και έλεγχος με τις εκροές και να ενημερωθεί η Εξεταστική. Προφανώς κάτι δεν έγινε σωστά σε σχέση με τις επιχορηγήσεις των δανείων, μερικά χρήματα πάνε απευθείας εκεί. Δεν μπορώ να το ξέρω. Βλέπω ότι περίπου 170 εκατ. κακώς χρεώθηκαν δεύτερη φορά. Να το δουν οι ελεγκτές, να μην λέμε έτσι εύκολα τόσο σοβαρές κατηγορίες για τόσο σοβαρά ζητήματα".

Στην συνέχεια ο αναπλ. Υπουργός Υγείας παρουσίασε πάνω από 800 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ και δημοσιογράφους για διάφορες καμπάνιες οι οποίες έγιναν την διετία 2013-2014 και προκάλεσαν νέα ένταση στην Επιτροπή. Ο υπουργός έκανε μάλιστα λόγο για "μαύρο πολιτικό χρήμα" μέσω αυτών.

Από πλευράς ΝΔ ο κ. Γεωργαντάς κάλεσε τον υπουργό να καταθέσει στην Εξεταστική τα πρωτότυπα των συμβάσεων που "ανεβάζει στο facebook" και τον ρώτησε: "αφού λέτε ότι κάποιοι εξαφάνισαν στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ εσείς που τα βρήκατε αυτά; Να καταθέσετε τα πρωτότυπα στην Επιτροπή για να δούμε ποιος παραποιεί έγγραφα".

capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου