Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Η πρώτη κίνηση για να βρεθεί λύση στο Σκοπιανό είναι να φύγει ο Νίμιτς

Κατά γενική ομολογία ο δήθεν "διαμεσολαβητής" είναι πιο Σκοπιανόφιλος από τον Ζάεφ. Μας είπε ....
την προηγούμενη εβδομάδα, ότι στην οποιαδήποτε λύση θα υπάρχει μέσα το "Μακεδονία" και ότι θα προστατευθεί η ταυτότητα των "Μακεδόνων" (Μακεδόνες τους αποκάλεσε). Όπου ταυτότητα = εθνικότητα + γλώσσα. Ο Νίμιτς αποκαλεί ήδη "Μακεδονία" τη FYROM. Τι σόι διαμεσολαβητής είναι λοιπόν;

Ο Νίμιτς είναι Αμερικανός πολίτης και φυσικά λειτουργεί έχοντας στην πίσω πλευρά του μυαλού του, τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ.
Θα ΄πρεπε λοιπόν, ο διαμεσολαβητής να αλλάξει άμεσα και να μπει ένας τελείως ουδέτερος, από χώρα που δεν εμπλέκεται σε ευρωνατοϊκά συμφέροντα, π.χ. ένας Ιάπωνας ή Κινέζος ή Νoτιοαμερικανός.

Και τέλος, θα έπρεπε να αλλάξει και ο Έλληνας διαπραγματευτής. Οι Σκοπιανοί βάζουν πάντα έναν νέο, ορμητικό, σκληρό εθνικιστή  "Μακεδόνα" εμείς έχουμε επί δεκαετίες τον άχρωμο Χιώτη Αδαμάντιο Βασιλάκη, ο οποίος παρακολουθεί απλώς το παραλήρημα Νίμιτς υπέρ των Σκοπίων.

Θα έπρεπε κατ' αντιστοιχία να βάλουμε κι εμείς έναν που να νοιώθει την αγωνία των Μακεδόνων, έναν καθηγητή του ΠΑΜΑΚ π.χ. ή έναν διπλωμάτη από τη Θεσσαλονίκη, με εκφρασμένη θέση υπέρ του να μην παραχωρήσουμε το Μακεδονία, όπως ακριβώς δηλαδή κάνουν οι Σκοπιανοί διαπραγματευτές, που ξεκινούν λέγοντας "η ταυτότητά μας είναι αδιαπραγμάτευτη".

Σχηματικά, η δήθεν διαπραγμάτευση ξεκινά για τους Σκοπιανούς από το "δεν δίνω τίποτε" και τους Έλληνες να ΄χουν φτάσει ήδη στη μέση:



Το παιχνίδι είναι "σικέ" με τον τρόπο που γίνεται η "διαπραγμάτευση", με τον Νίμιτς να παίζει το ρόλο του ατζέντη του Σκοπιανού εθνικισμού.

Β.Π.