Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Διαδήλωση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην Τουρκία ! "I ELPIDA NIKISE !" (φωτο+βίντεο)


Πορεία και εκδήλωση συμπαράστασης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ελληνικό λαό πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στο Harbiye της Κωνσταντινούπολης, από μέλη του κόμματος....
ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi- Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης). Πενήντα περίπου νεαροί κυρίως Τούρκοι πολίτες που αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και βγήκαν στους δρόμους για να δείξουν την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους στον ελληνικό λαό, στα πλαίσια συγκεντρώσεων εναντίον της συνόδου των G20, που συνέρχεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.



Στο πανό που έφτιαξαν για την σημερινή πορεία συμπαράστασης, αναγράφεται η φράση 'Umut Kazandı' ("Η ελπίδα νίκησε") , καθώς και το μήνυμα στα αγγλικά: "Eίμαστε στο πλευρού του ελληνικού λαού ενάντια στη λιτότητα".

Ο συμπρόεδρος του κόμματος Alper Taş δήλωσε σε εκπροσώπους του τύπου:
"Σε αυτή τη χώρα (Τουρκία) δεν υπάρχει ελευθερία λόγου και έκφρασης....Στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού ενάντια στη λιτότητα που επιβάλλουν ΔΝΤ και τραπεζίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνοι στον αγώνα τους. Καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τη βούληση του ελληνικού λαού".

Κατά τη διάρκεια της πορείας συμπαράστασης δεν σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, στο τέλος όμως της πορείας, η αστυνομία συνέλαβε τους επικεφαλής !

Nα σημειωθεί επίσης ότι στην Τουρκία ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει κλέψει τις εντυπώσεις στα social media. Μάλιστα, εκεί ο κ. Τσίπρας έγινε ακόμη και γκράφιτι. «Bizi de kurtar aleksis» δηλαδή «Σώσε και εμάς Αλέξη»

makpress.blogspot.com










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου