Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ο Τσίπρας έκοψε τον βήχα στον Γκρούεφσκι με το "καλημέρα"

"Καμία αλλαγή στην πάγια ελληνική θέση"

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ..
Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Η συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα. Οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και συχνή επικοινωνία προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.
** Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα Behanam Behrouz τον οποίο συνόδευε ο Σύμβουλος Α’ της πρεσβείας Mohammadreza Rabie.

** Επίσης, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Αυστραλό πρέσβη John Griffin.

** Ο πρωθυπουργός δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την εκλογή του από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεβσκι. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στο διάλογο με τη γείτονα και επεσήμανε στον κ. Γκρούεβσκι την πάγια θέση της Ελλάδας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.

* Αύριο ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ανχελ Γκουρία στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

* Την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Βέλγο πρωθυπουργό Charle Michel.

*Τέλος το πρωί ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Gianni Pittella, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη στήριξή του που εκφράστηκε και μέσα από άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα με τίτλο «Όχι στην τρόικα, ναι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Ο κ. Pittella ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, τον ευρωπαίο επίτροπο επί των Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι , τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, και τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν. Ο κ. Pittella στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες τόνισε την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη –και την Ελλάδα- προκειμένου η λιτότητα να αποτελέσει παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου