Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Η τροπολογία του αίσχους

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος


Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα πολιτικά ασυγχώρητο λάθος στην τελευταία δημόσια παρέμβαση του,....

είπε την αλήθεια.  Και το πολιτικό κατεστημένο μπορεί να σου συγχωρέσει πολλά, αλλά το να πεις την αλήθεια καταπατά την πιο κόκκινη από τις κόκκινες γραμμές του. 


Η τροπολογία των Αδωνο-Καιρίδων, η τροπολογία του αίσχους, συνοψίζει όσο τίποτε άλλο την παρακμή, το ψεύδος, τον κυνισμό και ταυτόχρονα τις ιδεοληψίες της πολιτικής μας τάξης. Γιατί η ύπαρξη και η υποστήριξη αυτής της τροπολογίας, προϋποθέτει ότι ως πολίτης, είσαι έτοιμος να καταναλώσεις απίστευτες ποσότητες ψεύδους. 

Δεν είναι τυχαίο που όλο το μιντια-πολιτικό κατεστημένο έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως στην υποστήριξη της Αδωνό-Καιριδικής τροπολογίας. Αν υπήρχαν έστω κάποια ελάχιστα λογικά επιχειρήματα υπέρ της τροπολογίας, δεν θα χρειαζόταν η συστράτευση του Άδωνι Γεωργιάδη και του Νίκου Παππά. Της «Αυγής» και της «Καθημερινής». Του Μάκη Βορίδη και της Ρένας Δούρου. Το πολιτικό κατεστημένο, έχει βάλει στην άκρη το θέατρο του «έχουμε πολιτικές διαφορές», γιατί το σκεπτικό της συγκεκριμένης τροπολογίας είναι τόσο γελοίο που επιβάλλει ομοφωνία επιπέδου Βόρειας Κορέας για να περάσει. 


Μητσοτάκης στις 4/12/2017:


«Η Ελλάδα είναι μία αναπτυγμένη χώρα. Δεν πρέπει να μετακινηθεί προς δραστηριότητες που βασίζονται σε φθηνά και ανειδίκευτα εργατικά χέρια. Ο στόχος μας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας όχι όμως με περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους, όχι με χαμένες γενιές των 360 ευρώ.»


Αν προσπαθήσεις να πάρεις στα σοβαρά το οικονομικό επιχείρημα υπέρ της τροπολογίας, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να φαντασθείς έναν πλανήτη όπου θα μπορούσες, π.χ., να ανταγωνισθείς την Tesla γιατί βρήκες να αγοράσεις από το εξωτερικό πιο φθηνά άλογα για τις άμαξες που φτιάχνεις….  


Η εξάρτηση του γεωργικού τομέα από φθηνά εργατικά χεριά απλά επιβεβαιώνει το πόσο πίσω έχει μείνει τεχνολογικά αυτός ο τομέας. Στη γεωργία είμαστε πίσω τεχνολογικά μερικές δεκαετίες από χώρες όπως η Ολλανδία και το Ισραήλ. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, και δωρεάν να θέλουν να εργάζονται οι Πακιστανοί, και πάλι δεν θα μπορούμε να παράγουμε. Ακόμα και χώρες όπως η Βουλγαρία μας έχουν ξεπεράσει. 


Άδωνις Γεωργιάδης στις  1/10/2019:


                  «Μέσα σε έξι μήνες ξεκινούν οι μαζικές απελάσεις» 

Το 2019 είχαν υποσχεθεί μαζικές απελάσεις. Κάτι που ποτέ δεν έκαναν. Έρχονται το 2023 να κάνουν μαζικές νομιμοποιήσεις, κάτι που υποσχέθηκαν ότι ποτέ δε θα κάνουν. Το ότι ζήσαμε να δούμε το έργο, «Ο Αδωνις ΜΚΟ», είναι ένα από τα σημεία των καιρών. Στο Χ, θιασώτης των ανοιχτών συνόρων έγραψε «Από εδώ και στο εξής, δεν θα λέμε ότι ο #αδωνις κάνει κωλοτούμπες, αλλά ότι οι κωλοτούμπες κάνουν αδώνιδες.»  


Το ότι σε περιγελούν την ίδια στιγμή που εφαρμόζεις μια πολιτική της απόλυτης αρεσκείας τους δείχνει το πόσο του χεριού σε έχουν. Εδώ ισχύει το: η ΝΔ στην κυβέρνηση, οι ΜΚΟ στην εξουσία. Η ατζέντα που ακολουθεί η ΝΔ είναι αριστερά παντού: Ανοιχτά σύνορα, μαζικές νομιμοποιήσεις, μαζικές παροχές ασύλου, δραματικές αυξήσεις στις δαπάνες, επιδόματα παντού και φοροεπιδρομές στους ελεύθερους επαγγελματίες. 


Η περιβόητη τροπολογία έπρεπε να περάσει μέσα στο μπάχαλο του προϋπολογισμού, κοντά στις γιορτές για να μην «να μην έχουμε απώλεια εισοδήματος περί του 1,5-3 δις στην ελαιοπαραγωγή». «Είναι τόσο άσχετοι; Δε γνωρίζουν ότι η περίοδος συγκομιδής της ελιάς έχει τελειώσει;» αναρωτήθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 


Ο λόγος αυτός όπως και πολλοί άλλοι που χρησιμοποιήθηκαν για την επαίσχυντη τροπολογία ξεπερνούν τα όριο της γελοιότητας, όπως για παράδειγμα μια ανάρτηση που αναδημοσίευσε στο Χ ο κ. Γεωργιάδης και που μεταξύ των άλλων έλεγε


«Όταν κάποιος πατήσει ελληνικό έδαφος και κάνει αίτηση ασύλου, ΠΑΥΕΙ να είναι λαθρομετανάστης.» 


Ποιος να το ήξερε τόσα χρόνια ότι η λύση ήταν τόσο απλή. Μια απλή αλλαγή στη διαδικασία και λύσαμε το μεταναστευτικό. Θα πρότεινα και μετά την πάροδο δεκαπενθήμερου από την παροχή ασύλου να δίνεται και ελληνική ιθαγένεια να λύσουμε και το δημογραφικό. Τόσο απλά. 


Πολύ φοβάμαι ότι τους δίνω ιδέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου