Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Ο εχθρός του εχθρού μου δεν μπορεί να είναι φίλος μου όταν είναι ίδιος με τον εχθρό μου.

Είναι –δομικά– λάθος να χαιρόμαστε επιλεκτικά για την πράξη ενός θρασύδειλου, δυνητικού δολοφόνου που κρύβεται μέσα σε μια άμορφη μάζα απλά γιατί το θύμα του έτυχε να είναι... κάποιος που το επάγγελμα του (μπορεί και το ίδιο, ποιος το ξέρει) μεγεθύνει τις ίδιες με του θύτη ανθρώπινες διαστροφές.

Αυτό γιατί όπως και η «ομάδα» του θύματος έτσι και η «ομάδα» του θύτη δεν λειτουργούν επιλεκτικά στην εξωτερίκευση, με πράξεις βίας, όλων των αρνητικών που κουβαλάνε μέσα τους κάποια μέλη τους και που τα εκφράζουν, κρυμμένοι στην «ανωνυμία» του πλήθους που σχηματίζουν, είτε οι ίδιοι είτε εξ αντανακλάσεως κάποιοι άλλοι για αυτούς, μέσω αυτών που κρατάνε-πετάνε.

Γι αυτό και μια άλλη δολοφονική φωτοβολίδα του ίδιου δράστη την επόμενη φορά μπορεί να σημαδεύει εσένα, τους φίλους σου, τους συγγενείς σου.

Εσένα που τώρα «πανηγυρίζεις» γιατί βρήκε έναν από αυτούς που στην πρώτη ευκαιρία μπορεί να προβάλουν και πάνω σου, με αναίτια χρήση βίας και πίσω από την ταμπέλα «Σώμα ασφαλείας» και την σχεδόν πολεμική τους εξάρτηση, την δική τους εξάρτηση από τα ψυχολογικά τους ή/και την κακοσχηματισμένη τους προσωπικότητα που τους αποτρέπει (ως άτομα) να αντισταθούν στα σκοτεινά ένστικτα κάποιων δικών τους (ή τα δικά τους) που η μάζα επιτρέπει να αναδειχθούν.

Με την ίδια άνεση και ευχαρίστηση και με την ίδια ακριβώς τακτική και ψυχολογία (κρυμμένοι στη μάζα, πολλοί με έναν) θα επιχειρήσουν εναντίον σου και οι δύο αυτές πλευρές, με κάθε ευκαιρία και πρόφαση, γιατί αποτελούν την όψη του ίδιου νομίσματος.

Γιατί με την ίδια ευκολία εξαφανίζουν την προσωπικότητα του καθενός που τις αποτελεί.
Γιατί με την ίδια άνεση ξεπετάγονται από μέσα τους οι έχοντες έφεση στο έγκλημα και οι δυνητικοί δολοφόνοι.
Γιατί με την ίδια ανερυθρίαστη αντίδραση επιχειρούν ανήθικα όλοι μαζί, σαν ένα σώμα – μια ψυχή, να συγκαλύψουν την όποια εγκληματική δράση προκύψει.

Γι αυτό και ο εχθρός του εχθρού μου δεν μπορεί να είναι φίλος μου όταν είναι όσα ο εχθρός μου είναι.

Γι αυτό δεν γίνεται να υπάρχει ανοχή στη δολοφονική βία, γι αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν αστερίσκοι και παρενθέσεις για κανέναν δολοφόνο ατομικά και για καμιά εγκληματική ομάδα-αγέλη συλλογικά.

Είτε είναι υποψήφιος δολοφόνος χωρίς διακριτικά είτε είναι δυνητικός δολοφόνος με διακριτικά η δολοφονική του βία δεν θα κάνει διακρίσεις στο που ανήκεις εσύ, αν ανήκεις κάπου, έτσι και βρεθείς στο διάβα του.

Γι αυτό δεν πρέπει να ευτελίζουμε ηθικές αξίες με ευκαιριακούς, χαιρέκακους πανηγυρισμούς για κανένα άτομο (και για καμία πλευρά) με δολοφονικά ένστικτα που δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή.

Είτε χρησιμοποιεί γκλομπ και δακρυγόνα είτε χρησιμοποιεί δρεπάνια και ναυτικές φωτοβολίδες…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου