Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Βαρύ πένθος και οδύνη στην κηδεία για τον αδικοχαμένο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη

 Βαρύ πένθος και οδύνη στη Θεσσαλονίκη για το χαμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος πέθανε μετά ....τα επεισόδια στου Ρέντη από φωτοβολίδα που δέχτηκε από χούλιγκαν του Ολυμπιακού στο πόδι.

Στον Αγιο Δημήτριο όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην οποία θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από νωρίς το πρωί ο χώρος, έχει πλημμυρίσει από δεκάδες στεφάνια από επώνυμους αλλά και απλούς πολίτες. Κάποιοι έχουν σπεύσει ακόμα και μιάμιση ώρα πριν αρχίσει η τελετή να αφήσουν ένα λουλούδι και να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος» ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία», είχε τονίσει μεταξύ άλλων με ανάρτηση του ο Πρωθυπουργός της χώρας μετά την είδηση για τον χαμό του 31χρονου αστυνομικού.


Θεσσαλονίκη: Κλείνουν δρόμοι για την κηδεία του 31χρονου αστυνομικού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σήμερα Παρασκευή 29/12 στη Θεσσαλονίκη για την κηδεία του 31χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του στα επεισόδια στου Ρέντη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, θα ακολουθήσει πομπή επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Άγιου Δημήτριου (τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό), Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Μαρίνου Αντίπα, επ. οδού Χαρίλαου Θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων του Ιερού Ναού Αναστάσεως Του Κυρίου στη Θέρμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Ενόψει της εξόδιου ακολουθίας του υπαρχίφυλακα Γεωργίου Λυγγερίδη, που θα λάβει χωρά στον ιερό ναό άγιου Δημήτριου την παρασκευή 29-12-2023, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα εν ώρα υπηρεσίας την 07-12-2023, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Θα ακολουθήσει πομπή επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Άγιου Δημήτριου (τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό), Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Μαρίνου Αντίπα, επ. οδού Χαρίλαου Θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων του Ιερού Ναού Αναστάσεως Του Κυρίου στη Θέρμη».
Τριήμερο πένθος στην ΕΛ.ΑΣ.

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου κηρύχθηκε από εχθές 27 Δεκεμβρίου έως και τις 29 Δεκεμβρίου, τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Με απόφαση του υπουργού Γιάννη Οικονόμου, «κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν».

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου