Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον Πειραιά

 Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ που περισυνέλλεξε υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο εκρηκτικός μηχανισμός που λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/12) τοποθετήθηκε στην είσοδο κτιρίου που στεγάζονται γραφεία πολλών επιχειρήσεων στον Πειραιά.
Πιο αναλυτικά, στο στόχαστρο των αγνώστων βομβιστών μπήκε κτίριο στον πεζόδρομο της οδού Φίλωνος, όπου μεταξύ άλλων στεγάζονται δικηγορικα γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστική εταιρεία κ.ά., ενώ στο ισόγειο υπάρχουν καταστήματα λιανεμπορίου. Οι δράστες τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο του κτιρίου και την πυροδότησαν με βραδύκαυστο φυτίλι, με την έκρηξη που σημειώθηκε να ακούγεται σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων και να προκαλεί μεγάλες ζημιές. Είναι χαρακτηριστικό ότι αντικείμενα αλλά και σπασμένα γυαλιά από τις βιτρίνες εκτοξεύτηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων από το κτίριο.

Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ που περισυνέλλεξε υπολείμματα του μηχανισμού (εμπρηστικός – εκρηκτικός), ενώ συνάδελφοι τους της Ασφάλειας ξεκίνησαν τη συλλογή υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρικών καταθέσεων.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος ήταν ο στόχος της ισχυρής βόμβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου