Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Ανακύκλωση των προηγούμενων;

 Αφήνουμε στην άκρη που έφερε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σπιτάκια ανακύκλωσης με κόστος περίπου 350.000 ευρώ το ένα όταν τα ίδια σε άλλες χώρες στοιχίζουν γύρω στις 50 χιλιάδες.

Το αφήνουμε στην άκρη κι ας πιάνουν τόσο χώρο γιατί στην Ελλάδα το να είσαι λαμόγιο (από απατέωνας ή χρηματιζόμενος δημοτικός-κρατικός υπάλληλος, σύμβουλος κλπ μέχρι υπερκομματικός μεσάζοντας) είναι...

κανονικό επάγγελμα.

Δεν αφήνουμε στην άκρη που παίρνεις τηλέφωνο στον Δήμο να μάθεις πότε θα λειτουργήσει αυτό που έστησαν στην περιοχή σου, δεν ξέρουν να σου πουν.

Δεν αφήνουμε στην άκρη που σε συνδέουν με το τμήμα ανακύκλωσης στο οποίο δεν απαντάει κανείς γιατί, ποιος ξέρει, μπορεί να έχουν ανακυκλώσει τις τηλεφωνικές συσκευές και ξέχασαν να τις αντικαταστήσουν.

(Αν πας να τους βάλεις φωτιά θα θεωρηθεί εμπρησμός και όχι χορηγία συστήματος σημάτων καπνού.)

Δεν αφήνουμε στην άκρη που παίρνεις ξανά στον Δήμο, πάλι δεν ξέρουν, προσπερνάς το σημείο που λένε να σε συνδέσουν με την ανακύκλωση και καταλήγουμε να σε συνδέουν με την Καθαριότητα που δεν θέλει κανένας να σηκώσει το τηλέφωνο για να μη λερωθεί.
Ο υπάλληλος ή το τηλέφωνο…

(Αν πας από έξω ακριβώς να τους πάρεις τηλέφωνο και τους βιντεοσκοπήσεις να μην το σηκώνουν θα ωρύονται για τα προσωπικά τους δεδομένα.)

Δεν αφήνουμε στην άκρη αυτό το χύμα στο κύμα, της ανοργανωσιάς και της αδιαφορίας που επικρατεί στα πάντα, σε έναν Δήμο που είναι δήμιος του εαυτού του.

Που και να είχε υπηρεσία στο site να δηλώσεις πως θες να κρεμαστείς (ή να τους κρεμάσεις) δεν είναι ικανοί να τις έχουν καν σε αλφαβητική σειρά, οι άχρηστοι.

Που ανοίγεις στην τύχη ένα οποιδήποτε ξένο site δυτικής πόλης και μόνο στη θέα του σε κάνει να θες είτε να μετακομίσεις είτε να στείλεις τους δικούς μας εκτός χώρας με απαγόρευση επανεισόδου.

Τι να ξέρουν άλλωστε οι χαζοάγγλοι και τα αμερικανάκια στο Μαϊάμι…

Και αυτόν που το σχεδίασε αυτό το ηλεκτρονικό κουλουβάχαρτο τον πληρώσανε και το παραλάβανε αντί να του τρίψουν τα κούκις στη μούρη.

Πως να μην τον πληρώσουν όμως κάποιοι και πως να μην το κρατήσουν σε αυτό το τα πετάμε όλα όπως να ‘ναι στο τσουβάλι σχέδιο και οι επόμενοι όταν απλά αντικατοπτρίζει το δικό τους επίπεδο και νοοτροπία (και σε δεύτερο βαθμό τα δικά μας) και δεν βλέπουν κάτι λάθος ή δυσλειτουργικό;

Με τη διαφορά όμως πως ο…άρχοντας του, οι υποτακτικοί του και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του δήμου πληρώνονται (ακόμη και αυτοί που δεν κάνουν τίποτα) για να έχουν τα του δήμου ως μόνιμη ενασχόληση τους και να ανεβάσουν επίπεδο έστω στα τυπικά ενώ οι πολίτες μονίμως τους/την πλήρώνουν και γι αυτό περιμένουμε, έστω στα απλά, να υπάρχει μια κάποια ανταποδοτικότητα.

Υ.Γ.
Ειδικά οι πάνω πάνω της πυραμίδας καλό είναι να αρχίσουν κάποια στιγμή να δικαιολογούν όλοι τους τα πάνω από τέσσερα και τα πάνω από τρία χιλιάρικα μισθό που τους δίνουμε με πράξεις και όχι για να καλοπερνάνε μόνο και να το παίζουν μούρες εις υγείαν των κορόιδων που τους ψηφίζουν.

Για να μπορούν ως σύνολο να απαιτήσουν να ξεκινήσουν να δικαιολογούν και όλοι οι από κάτω τους ως σύνολο τα δικά τους χρήματα.

Γιατί σαν συνολική εικόνα όλα αυτά τα χρόνια δεν αξίζουν ούτε το επίδομα ανεργίας.

Και αν δεν αλλάξει έστω αυτά τα εύκολα και απλά ένας τεχνοκράτης όπως ο νέος δήμαρχος τότε η κριτική στο πρόσωπο του θα είναι ακόμη εντονότερη από αυτή στον προηγούμενο –κατά τύχη– δήμαρχο ή στο τρολ πριν από εκείνον.

https://365meres.wordpress.com/2023/12/05/anakyklwsh-twn-prohgoumenwn/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου