Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ρωτάει-ξαναρωτάει η (πολύ αξιόλογη) Βόζεμπεργκ ...κοιμάται η Ε.Ε.

Σωστότατη η απαίτησή της να ενεργοποιηθεί το άρθρο 78, παρ.3 της Σ.Λ.Ε.Ε.*, αλλά οι εταίροι μας κάνουν πως δεν ακούν, καθώς βολεύθηκαν με τον εγκλωβισμό των μεταναστών στην Ελλάδα, αφού πρώτα...
έστησαν -με πολλά "μαύρα" λεφτά- έναν πανίσχυρο μηχανισμό εγκλωβισμού τους εδώ, με διάφορους δήθεν "αλληλέγγυους", που το μόνο που τους νοιάζει είναι να αρπάζουν λεφτά, από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, για να φροντίζουν δήθεν, τους πρόσφυγες. Δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν για τους πρόσφυγες, αλλά τα λεφτά είναι πάαααααρα πολλά! Εκατοντάδες δικηγόροι έχουν γίνει πολύ φιλομετανάστες τον τελευταίο καιρό, αφού δίκη δεν στάυρωναν με τίποτε κι έτσι το ριξαν στον επιδοτούμενο φιλομουσουλμανισμό.

Με πολύ απλά λόγια: επειδή οι "κουτόφραγκοι" ξέρουν πόσο ψοφολιγούρια είμαστε στην Ελλάδα, σκορπάνε χρήμα και "εξαγοράζουν" έμμεσα, λαμόγια πολιτικούς, δημοσιογράφους, αξιωματικούς, δικηγόρους κ.λ.π. για να εκφοβίζουν όσους αντιδρούν στον εποικισμό της χώρας. Όποιος "τα παίρνει" γίνεται "αντιρατσιστής" και μαθαίνει γρήγορα όσα λέει το εγχειρίδιο επιβολής των "αξιών της νέας τάξης": "συκοφαντήστε, βαφτίστε όσους αντιδρούν ως ξενοφοβικούς, ρατσιστές, ισλαμοφοβικούς, φασίστες" και όλο το γνωστό τροπάριο του επιδοτούμενου φιλομεταναστευτισμού. Αν δεν έπεφταν τα φράγκα, όλοι οι φιλάνθρωποι θα έσκουζαν "τι θα γίνει πια με την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών;". Τώρα που πέφτει το χρήμα σκούζουν "τι θα γίνει πια με τους φασίστες Έλληνες, όλοι είναι φασίστες, παντού φασίστες". Όσο περισσότερο χρήμα τσιμπάνε τα λιγούρια, τόσο πιο "αντιφα" γίνονται. Είναι και τα άλλα λιγούρια βέβαια, οι καθηγητές πανεπιστημίου, που τους εντάσσουν σε "οργανώσεις" και τους δίνουν την ψευδαίσθηση ότι "απέκτησαν διεθνές κύρος" ώστε να υπηρετούν τις "αξίες" της νέας τυραννίας.


Νέα κατεπείγουσα ερώτηση Βόζεμπεργκ για την αποσυμφόρηση των νησιών

Προκειμένου να ομαλοποιηθεί η έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ελληνικά νησιά εξαιτίας των αμείωτων μεταναστευτικών ροών, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη κατέθεσε νέα κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν, ζητώντας εκ νέου την ενεργοποίηση του άρθρου 78 παρ. 3 ΣΛΕΕ για την εφαρμογή προγραμμάτων μετεγκατάστασης προσφύγων από τα ελληνικά νησιά στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι εκρηκτική, καθώς ο πληθυσμός αλλοδαπών εκεί ξεπερνά τους 30.000 και οι εντάσεις στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες της Ελληνικής κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών με μετακινήσεις στην ενδοχώρα κυρίως προσφύγων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης της κ. Βόζεμπεργκ:

«Το τελευταίο διάστημα οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με αποτέλεσμα η κατάσταση να μην είναι εύκολα διαχείρισιμη από τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, οι αφίξεις τον Νοέμβριο στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ξεπέρασαν συνολικά τους 7.000 μετανάστες, ενώ μόλις την τελευταία εβδομάδα έφτασαν στα νησιά περισσότερα από 1.000 άτομα. Ο πληθυσμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά ξεπερνά τις 30.000 με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται εκρηκτική γεγονός που αποτυπώνεται στις εντάσεις και στα επεισόδια που πλέον αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας αλλοδαπών.

Βασική προτεραιότητα της Ελληνικής κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση των εν λόγω νησιών με μετακινήσεις κυρίως προσφύγων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες στην ενδοχώρα. Ωστόσο, παρά τις όποιες προσπάθειες για αποσυμφόρηση των νησιών οι μετακινήσεις αυτές υπερκαλύπτονται την ίδια στιγμή από τις ροές που έρχονται από τα τουρκικά παράλια.

Δεδομένου ότι η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου για ένα μόνιμο μηχανισμό μετεγκατάστασης προσφύγων σε όλη την Ε.Ε σε περίπτωση που ένα κράτος-μέλος δέχεται υπερβολικές πιέσεις έχει προς το παρόν ναυαγήσει, ερωτάται η Επιτροπή:

Εξετάζει το ενδεχόμενο εκ νέου ενεργοποίησης του άρθρου 78 παρ. 3 ΣΛΕΕ για την εφαρμογή προγραμμάτων μετεγκατάστασης προσφύγων από τα ελληνικά νησιά, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η επείγουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί;»
...........................................


* σημείωση makpress: Σ.Λ.Ε.Ε. είναι η Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Σύνταγμα ας πούμε της Ε.Ε.. Το άρθρο 78 λέει:

Άρθρο 78
(πρώην άρθρα 63, σημεία 1 και 2, και 64, παράγραφος 2, της ΣΕΚ)
1. Η Ένωση αναπτύσσει κοινή πολιτική στους τομείς του ασύλου, της επικουρικής προστασίας και της προσωρινής προστασίας με στόχο να παρέχεται το κατάλληλο καθεστώς σε οποιοδήποτε υπήκοο τρίτης χώρας χρήζει διεθνούς προστασίας και να εξασφαλίζεται η τήρηση της αρχής της μη επαναπροώθησης. Η πολιτική αυτή πρέπει να συνάδει με τη Σύμβαση της Γενεύης της 28ης Ιουλίου 1951 και με το Πρωτόκολλο της 31ης Ιανουαρίου 1967 περί του καθεστώτος των προσφύγων, καθώς και με άλλες συναφείς συμβάσεις.
2. Για τους σκοπούς της παραγράφου 1, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, αποφασίζοντας σύμφωνα με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία, λαμβάνουν μέτρα όσον αφορά κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, στο οποίο περιλαμβάνονται:
α) ενιαίο καθεστώς ασύλου υπέρ των υπηκόων τρίτων χωρών, το οποίο ισχύει σε όλη την Ένωση,
β) ενιαίο καθεστώς επικουρικής προστασίας για τους υπηκόους τρίτων χωρών που χρήζουν διεθνούς προστασίας, χωρίς να τους χορηγείται ευρωπαϊκό άσυλο,
γ) κοινό σύστημα για την προσωρινή προστασία των εκτοπισμένων προσώπων σε περιπτώσεις μαζικής εισροής,
δ) κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του ενιαίου καθεστώτος ασύλου ή επικουρικής προστασίας,
ε) κριτήρια και μηχανισμοί καθορισμού του κράτους μέλους που είναι υπεύθυνο για την εξέταση της αίτησης ασύλου ή επικουρικής προστασίας,
στ) προδιαγραφές σχετικά με τις προϋποθέσεις υποδοχής αιτούντων άσυλο ή επικουρικής προστασίας,
ζ) εταιρικές σχέσεις και συνεργασία με τρίτες χώρες για τη διαχείριση των ροών προσώπων που ζητούν άσυλο ή επικουρική ή προσωρινή προστασία.
3. Εφόσον ένα ή περισσότερα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν επείγουσα κατάσταση, λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, το Συμβούλιο μπορεί να εκδίδει, μετά από πρόταση της Επιτροπής, προσωρινά μέτρα υπέρ του εν λόγω κράτους μέλους ή των εν λόγω κρατών μελών. Το Συμβούλιο αποφασίζει μετά από διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.