Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Με ποιό δικαίωμα προσθέτουν συνεχώς γελοίες υποχρεώσεις στις επιχειρήσεις;

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφάσισε: "Τα νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, τα οποία έχουν τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας .....
(εισηγμένης ή μη), της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, της ετερόρρυθμης κατά μετοχές εταιρείας και της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας και συντάσσουν κατ’ εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 1 του Ν. 4308/2014 τις ετήσιες χρηματοοικονομικές τους καταστάσεις, υποχρεούνται, ταυτόχρονα με την κατά νόμο υποχρέωση δημοσίευσής τους, να υποβάλλουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα οικονομικά τους στοιχεία συμπληρώνοντας τα υποδείγματα χρηματοοικονομικών καταστάσεων, τα οποία επισυνάπτονται στην παρούσα Πράξη και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτής."


Πρακτικά δηλαδή, εκτός από το "πόθεν έσχες" στο οποίο υποβάλλονται πλέον σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες, μέλη Δ.Σ. κλπ, εκτός από το "Μητρώο Δικαιούχων", στο οποίο υποχρεούνται όλοι σχεδόν και είναι ένα ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ φακέλωμα επιχειρήσεων με πρόφαση την καταπολέμηση του "μαύρου χρήματος", μια νέα υποχρέωση επιβάλει η ΤτΕ: να υποβάλλουν τους ισολογισμούς όλες οι ελληνικές Α.Ε. αλλά και Ε.Π.Ε., Ο.Ε. κλπ, που εφαρμόζουν τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα και στην ΤτΕ, όχι ως κείμενο, όπως το "ανεβάζουν" στο ΓΕΜΗ, αλλά σε ειδικές φόρμες, που βολεύουν την Τράπεζα για την αξιοποίηση των στοιχείων.

Έχουν πνίξει -με διάφορα προσχήματα- τις εταιρείες και τους επιχειρούντες με αμέτρητες γραφειοκρατικές υποχρεώσεις, εξαιρετικά πολύπλοκες, με βασικό στόχο, το ανελέητο φακέλωμα.
Η τεχνολογία δεν χρησιμοποιείται για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις, να μειώσει τη γραφειοκρατία τους και τον φόρτο εργασίας, αλλά για να δημιουργεί τεράστιες βάσεις δεδομένων, οι οποίες είναι χρήσιμες μόνο σε όσους έχουν πρόσβαση σε αυτές για κακόβουλους σκοπούς και καθόλου για την ανάπτυξη και την ευημερία των λαών.

Θα σταματήσει καμιά φορά ο big brother να ζητά ΑΧΟΡΤΑΓΑ "στοιχεία"; Κι άλλα "στοιχεία" κι άλλα "στοιχεία" κι άλλα "στοιχεία"! Αχόρταγο το τέρας του ηλεκτρονικού φακελώματος....