Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Συντριβή της Χρυσής Αυγής, του Κασιδιάρη και των εθνικιστών

Παρά τη δυναμική που υπήρχε λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, όλοι όσοι επένδυσαν στη ρητορική της "προδοσίας" πάτωσαν κυριολεκτικά. Η Χ.Α. έχασε το 50% του ποσοστού της, ο ...
Κασιδιάρης, στον οποίο πόνταραν οι χρυσαυγίτες πήρε μόνο 10% σε μια πόλη που "πνίγεται από τους λαθρομετανάστες" και στη Θεσσαλονίκη, όσοι είχαν ως κεντρικό θέμα της εκστρατείας τους το "μακεδονικό", πήραν αποκαρδιωτικά ποσοστά. Παρά το γεγονός ότι η ΧΑ δεν είχε υποψήφιο, παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκαν ακόμη δύο εθνικιστικοί συνδυασμοί, ο Γιάννης Κουριανίδης, με δυσκολία ξεπερνά το 1% . Ο Νασιούλας ακόμη πιο κάτω.

Πάτωσε επίσης και η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ (0,66%) του Φαήλου Κρανιδιώτη και -δυστυχώς- η Δημιουργία Ξανά! του Τζήμερου (0,69%), αλλά και η Ελεύθερη Πατρίδα (0,72%) και το Άρμα Συνεργασίας (0,17%).
Θυμίζουμε ότι οι άνθρωποι που έδωσαν μάχες στα συλλαλητήρια και το "μακεδονικό", (Ανδρέας Σταλίδης, Οθωνας Ιακωβίδης, ο προβεβλημένος Μιχάλης Πατσίκας, κ.α.) μπήκαν σε πατριωτικά κόμματα, που ΟΛΑ μαζί πήραν κάτω από 2%.

Ποιό είναι το συμπέρασμα;

Όχι, δεν υπάρχει κανένα βαθύ συμπέρασμα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: οι μάζες ψηφίζουν όσους θεωρούν οικείους από την τηλεόραση. Το αν πουλάνε μασαζοκορσέδες ή επιστολές του Ιησού, δεν παίζει ρόλο. Οι μισοί εκλογείς (θα το διαπιστώσατε στις ουρές των εκλογικών τμημάτων χθες) είναι απολύτως αδιάφοροι και ψηφίζουν "ό,τι τους κάτσει". Και συνήθως τους "κάθεται" ο επώνυμος. Ο Βελόπουλος είχε την εξυπνάδα να έχει στο ψηφοδέλτιο, με πολύ μεγάλα γράμματα το όνομά του, το έβλεπαν οι παππούδες, έλεγαν "α, αυτόν τον ξέρω" και το έριχναν χωρίς πολιτικές κρίσεις κι άλλες λεπτομέρειες.... Αν π.χ. το ψηφοδέλτιο του ΕΝΥΠΕΚ είχε φωτογραφία του Αλέξη Μητρόπουλου, θα έπαιρνε το διπλάσιο ποσοστό. Αν κατέβαινε ο Αυτιάς, θα έπαιρνε 1.000.000 σταυρούς.
Οι ψηφοφόροι δεν σπάνε το κεφάλι τους, όσο νομίζουν όσοι ασχολούνται με τα πολιτικά (όπως οι σχολιαστές μας). Ρίχνουν ό,τι να ΄ναι και στο "ό,τι να ΄ναι" παίζει μεγάλο ρόλο το να τους περάσεις στο υποσυνείδητο το όνομά σου, όπως έκανε ο Βελόπουλος με τις κηραλοθοιφές και τα τελοπόν. Έγινε κομμάτι της οικογένειας των μοναχικών υπερηλίκων και μάζεψε όλο το χαρτί. Η επένδυσή του έπιασε τόπο.