Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Ελευθερία του [παρα]λόγου – η μεγάλη κατάκτηση της Δημοκρατ[ορ]ίας

[λαϊκόν σόφισμα: «οι απόψεις είναι όπως οι κώλοι. Όλοι έχουμε!» Φιλοσοφικόν ερώτημα: «και πρέπει να τους επιδεικνύουμε;»]

Υπότιτλος: Τσιπρισμός, το ανώτατο στάδιο του Πολακισμού.
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης



Ο κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης, γνωστός επιστήμων συγκοινωνιολόγος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, έκανε μία σωστή διαπίστωση, η οποία επιβεβαιώνει το αρχαίον ρητόν «Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Επεσήμανε ότι η χυδαιότητα του Πωλάκεις που επιτέθηκε κατά του κ. Κυμπουρόπουλου ανέδειξε σε όλο του το μεγαλείο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ στη χώρα μας. Τον Πωλάκεις ακολούθησε ο Αλαίκσοις αποκαλώντας τον Κυμπουρόπουλο «γλάστρα», την οποία περιφέρει ο Κούλης. Δικαίως, λοιπόν, 153 νοματαίοι επιβράβευσαν τον Αλαίκσοις και τον Πωλάκεις δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην αναίδεια, στην αμετροέπεια, στο ψεύδος, στην υποκρισία, στην ηλιθιότητα, στην κατάντια.

Άλλο θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα ήταν η άδεια του Λουκά, αρχιδο-λοφόνου της 17Ν. Αυτή τη φορά δεν είναι ο Φίλης που εκδήλωσε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να μας αφήσει χρόνους [αμάν και πότε] ο Λουκάς εξ αιτίας της απεργίας πείνας που κήρυξε αντιδρώντας στην άρνηση των Αρχών να του χορηγήσουν άδεια, για να αισθανθεί ελεύθερος μερικές ημέρες και να επισκεφθεί τους τόπους των εγκλημάτων του, ώστε να μας προκαλέσει για πολλοστή φορά υπό την ανοχή των δικαιωματιστών και των υπέρμαχων του νόμου, όπως αυτός εφαρμόζεται σχεδόν κάθε βράδυ με τις μολότωφ στα Εξάρχεια και πέριξ αυτών, με τη διάλυση καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας κ.λπ.
https://www.ribandsea.com/articles/3630-simasia-exei-oti-enas-anthropos-kindyneyei-na-pethanei-apo-apergia-peinas.html

Είναι ο σύντροφος [=ομοτράπεζος] Μάκης Μπαλαούρας που, αφού επιδοκίμασε με την ψήφο του τον Πωλάκεις, εξέφρασε την άποψη ότι κακώς δεν δόθηκε ξανά άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα με δεδομένο ότι ο αρχιδο-λοφόνος μέχρι τώρα «είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει». Δεν έχει σημασία που δεν έχει μετανοήσει για τα ειδεχθή εγκλήματά του, αφού «δεν μπορείς να βάλεις κανένα να κάνει δήλωση μετάνοιας». Σωστός. Δεν υπάρχει νόμος που να σου επιβάλλει να μετανοήσεις. Είναι θέμα χαρακτήρος, προσωπικότητος, αναγνώρισης ενός λάθους, στοιχείων, των οποίων στερείται ο Λουκάς. Επεκαλέσθη, μάλιστα, ως παράδειγμα την Ιταλία, όπου οι Ερυθρές Ταξιαρχίες έτυχαν «γενναιόδωρης μεταχείρισης», αφού τους «έδωσαν από πολύ νωρίς το δικαίωμα να εργάζονται και μόνο να μην κοιμούνται σπίτι τους. Ο νόμος υπάρχει και είναι παλιός. Ένας εγκλεισμένος, εφόσον έχει καλή διαγωγή μέσα στις φυλακές μπορεί να έχει κάποια δικαιώματα» είπε ο Μάκης. Αυτά έμαθε, μεταξύ άλλων, ο αρχισυνδικαλιστής Μάκης με το πλούσιο και πολυσχιδές έργο της αραχτής. Περπάτησε κι’ αυτός στη Γένοβα μαζί με την υπουργό ΜΑ-ΘΡΑ.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%82

Τον θυμάμαι στην ΤτΕ. Ουδέποτε εργάσθηκε, αφού ανδρώθηκε στη χρυσή δεκαετία του συνδικαλισμού. Μισθός χωρίς δουλειά δια την προάσπισιν και προώθησιν των δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΤτΕ, οι οποίοι όλως τυχαίως δεν έχουν υποστεί μνημονιακές μειώσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τους, όπως ακριβώς και το προσωπικό της Βολής.

Σάλος με την κίνηση της κ. Ξένης να ζητήσει το βούλευμα, με το οποίο απερρίφθη αίτηση του αρχιδο-λοφόνου να λάβει νέα άδεια, προκειμένου να ερευνήσει το ενδεχόμενο να ασκήσει αναίρεση, αφού δεν αποκλείεται να έχουν σφάλει οι πλημμελειοδίκες. Δυοίν θάττερον λοιπόν: είτε η κ. Ξένη καλοπιάνει την κυβέρνηση που γουστάρει 17Ν, ώστε άμα τη συνταξιοδοτήσει της την 30.06.2019 να καταλάβει παχυλώς αμειβομένη θέσιν εις τινα οργανισμόν, όπως η κ. Βασίλω, είτε θέλει να αποφανθεί, ότι το βούλευμα, είναι ορθόν, ώστε να καλύψει τους πλημμελειοδίκες, οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο του Ρουβίκωνα και των κάθε λογής μπαχαλάκηδων. Εύχομαι να είναι το δεύτερο υπενθυμίζοντας στην κ. Ξένη ότι δεν αρκεί να φαίνεται τιμία, πρέπει και να είναι! [Ωχ, τα μπέρδεψα].

Και μέσα σ’ όλα, να και η Ένωση Αθέων που έχει προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την καθαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων από τις δικαστικές αίθουσες. Μάλιστα, κατά τη συζήτηση της αίτησης ζήτησε να καθαιρεθεί επί τόπου η εικόνα από την αίθουσα, όπου συνεδρίαζε το ΣτΕ. Το ΣτΕ, διέκοψε επ’ ολίγον και επανελθόν απέρριψε το παρεμπίπτον αίτημα της Ένωσης με ψήφους 24-3 και συνέχισε τη συζήτηση της κύριας αίτησης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι 24 ή οι 3 ψήφισαν με βάση τις προσωπικές πεποιθήσεις τους και όχι βάσει του νόμου. Εντάξει ρε παιδάκι μου υπάρχει και ένα 2% που δεν γουστάρει εικόνες στις δικαστικές αίθουσες. Είναι σύγχρονοι εικονο-κλάστες. Η μειοψηφία νικά, όπως και ο Λουκάς τής 17Ν που συγκεντρώνει τη συμπάθεια ελάχιστων ημιόνων. Αυτός ο Λάμπρου ο δικαιωματιστής πώς και δεν πήρε θέση στην υπόθεση της άδειας του Λουκά; Α, ξέχασα! Είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής και δεν είναι ώρες να ανοίξει το στόμα του να λέει μαλακίες. Η υποκρισία που λέγαμε!!

Απ’ όλ’ αυτά εγώ στάθηκα σε μία είδηση και μόνον: «η οκτάχρονη Αλεξία άνοιξε τα μάτια της και έσφιξε το χέρι της μαμάς της».
Γαϊδούρια, ε γαϊδούρια!!

Σώτος