Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Ελλείψει Novartis, Varatis


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Αν εκθειάζεις τον πρωθυπουργό που ζούσε μια ζωή βουτηγμένος στην αυταπάτη, δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα. Το ίδιο και όταν λοιδορείς εκατοντάδες χιλιάδων πολιτών που ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα, να συνέρχονται ησύχως και...
αόπλως διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά εγκλήματα και στην παραβίαση του Συντάγματος από μία συγκυριακή πλειοψηφία επίορκων γελωτοποιών.

Υποκλίνομαι στον Πρωθυπουργό, τον Άνδρα, τον Ηγέτη, τον Άνθρωπο @atsipras!
3:00 π.μ. - 13 Ιαν 2019

             Ανησύχησα, όταν άκουσα προχθές, ότι οι αντιεξουσιαστές οργανώνουν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια. Προφανώς αντιτιθέμενοι στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας  των Α-πρε(σ)πών. Ανησύχησα, επειδή οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε τίποτε, που μάχονται, υποτίθεται, την κρατική εξουσία, αποφάσισαν να αντιπαρατεθούν με όσους θα διαδήλωναν κατά της εν λόγω συμφωνίας. Η ΕΛ.ΑΣ., λέει, έλαβε τα δέοντα μέτρα, ώστε να μην έλθουν οι λοβοτομημένοι σε επαφή με τους πατριώτες.  Ας  δούμε τί λένε οι νόμοι:        

«Άρθρο 11
 1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
 2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.
Ακροτελεύτια διάταξη -  Άρθρο 120
 1. …..
 2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
 3. …
 4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

΄Αρθρον 11 της Σύμβασης για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
    1.  Παν πρόσωπον έχει δικαίωμα εις την ελευθερίαν  του  συνέρχεσθαι ειρηνικώς ...
    2.  Η  άσκησις των δικαιωμάτων τούτων δεν επιτρέπεται να υπαχθή εις ετέρους περιορισμούς πέραν των υπό του  νόμου  προβλεπομένων και αποτελούντων  αναγκαία  μέτρα  εν δημοκρατική κοινωνία, δια την εθνικήν ασφάλειαν,  την  δημοσίαν  ασφάλειαν,  την  προάσπισιν  της  τάξεως  και πρόληψιν του εγκλήματος, την προστασίαν της υγείας και της ηθικής, ή την προστασίαν  των  δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων….». 
 
              Με βάση αυτές τις  διατάξεις, οι αντιτιθέμενοι στη συμφωνία των Α-πρε(σ)πών είχαν το δικαίωμα να διαδηλώσουν. Το ίδιο δικαίωμα  είχαν και οι αντιεξουσιαστές, μολονότι αυτοί δεν σέβονται ούτε νόμους ούτε δικαιώματα. Τί έπρεπε, όμως, να κάνει η αστυνομία; Όφειλε να απαγορεύσει τη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών, ώστε να προστατευθεί το δικαίωμα  των διαμαρτυρόμενων κατά της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, να διαδηλώσουν απερίσπαστοι και ειρηνικά.  Η ΕΣΔΑ είναι σαφέστατη
             «Η  άσκησις των δικαιωμάτων τούτων δεν επιτρέπεται να υπαχθή εις ετέρους περιορισμούς πέραν των υπό του νόμου  προβλεπομένων και αποτελούντων  αναγκαία  μέτρα  εν δημοκρατική κοινωνία, δια …την προστασίαν  των  δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων….». 
              Τούτο έχει διακηρύξει και το δικαστήριο του  Στρασβούργου ερμηνεύοντας την εν λόγω διάταξη [υπόθεση Γιατρών υπέρ της Ζωής (εναντίον της έκτρωσης) κατά Αυστρίας – 1988]: §§30-32. Με την απόφασή της τής 17.10.1985 η Επιτροπή ασχολήθηκε δια μακρών με το ερώτημα κατά πόσον το άρθρο 11 απαιτεί εμμέσως από το κράτος να προστατεύσει τις διαδηλώσεις από αυτούς που θέλουν να τις ματαιώσουν  ή να τις διαλύσουν. Η θέση της ήταν καταφατική. Μία διαδήλωση μπορεί να ενοχλεί ή να προσβάλλει πρόσωπα που αντιτίθενται στις ιδέες ή διεκδικήσεις που η διαδήλωση θέλει να προωθήσει. Οι διαδηλωτές, όμως, πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τη διαδήλωσή τους χωρίς να φοβούνται, ότι θα υποστούν βία από τους αντιπάλους τους. Ένας τέτοιος φόβος θα μπορούσε να αποτρέψει σωματεία ή άλλες ομάδες που υποστηρίζουν τις ίδιες ιδέες ή συμφέροντα από την έκφραση της γνώμης τους σε λίαν αμφιλεγόμενα ζητήματα που επηρεάζουν την κοινωνία. Σε μία δημοκρατία το δικαίωμα στην αντισυγκέντρωση δεν μπορεί να φθάσει μέχρι του σημείου να παρεμποδίζει την άσκηση του δικαιώματος στη διαδήλωση. Συνεπώς, η γνήσια, αποτελεσματική ελευθερία ειρηνικής συνάθροισης δεν μπορεί να αποτελεί απλό καθήκον του κράτους να μην παρεμβαίνει. Όπως το άρθρο 8, έτσι και το άρθρο 11 απαιτούν ενίοτε τη λήψη θετικών μέτρων, ακόμη και στη σφαίρα των σχέσεων μεταξύ φυσικών προσώπων.
            Όφειλε, λοιπόν, η ΕΛ.ΑΣ. να απαγορεύσει την αντισυγκέντρωση και όχι απλώς να παρεμβάλει κλούβες μεταξύ των μεν και των δε, τις οποίες ευχερώς πλαγιοκόπησαν οι πρώην σύντροφοι του Αλαίκσοις [μεγάλε Μπογδάνε!]. Αλλά τολμά να πάει κόντρα στους κουκουλοφόρους-αντιεξουσιαστές-αντίφα-αναρχοαυτόνομους-μπαχαλάκηδες-γνωστούς/άγνωστους; Μόνον συγκέντρωση αστυνομικών στα Εξάρχεια απαγόρευσε, για να μην προκαλέσει τους αναρχοαυτόνομους.  
            Εν πάση περιπτώσει, το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο χθεσινό συλλαλητήριο ήταν πολύ μεγαλύτερο από πέρυσι. Πέρυσι είχα φθάσει μέχρι τη συμβολή τών λεωφόρων Ακαδημίας και Β. Σοφίας. Φέτος κατόρθωσα να φθάσω μέχρι τη συμβολή τής οδού Κουμπάρη με τη Β. Σοφίας. Και πίσω μου υπήρχε πολύς κόσμος. Μολονότι βρισκόμουν μακρυά από την πλατεία Συντάγματος, περί την 15:35 ένοιωσα κάψιμο στη μύτη και στα μάτια, οπότε άρχισα την υ[α]ποχώρηση. Μερικοί «ανεγκέφαλοι» είχαν επιτεθεί στα ΜΑΤ που ανταποκρίθηκαν στην πρό[σ]κληση με χημικά. Στην οδό Μητροπόλεως κουκουλοφόροι πετροβολούσαν τα ΜΑΤ που δεν αντιδρούσαν. Πόσο βολικό. Φεύγοντας πέρασα και από τον μπιντέ, τα πέριξ του οποίου καφεζαχαροπλαστεία ήταν υπερπλήρη από κυρίες και κυρίους comme il faut που απολάμβαναν τον καπουτσίνο ή το εσπρεσάκι τους. Ποιός  τη χέζει τη Μακεδονία!
            Πάντως, οφείλω να πω ότι δεν έμεινα ικανοποιημένος από τη διαδήλωση. Δεν είναι δυνατόν σε μία τέτοια εκδήλωση να ακούμε επί ώρα κήρυγμα εθνικοφροσύνης από την αδελφή τού Κατσίφα, εν συνεχεία δε έναν άχρωμο και άοσμο Κρις Σπύρου, να διηγείται πώς μας πούλησαν ο Κλίντον και ο Μπους ο νεότερος. Περσινά ξινά σταφύλια που θα ΄λεγε και ο Παπαροτρύφων.  Ήταν έκδηλο πως απουσίαζε ο λόγος ενός Μίκη. Χαράς Ευαγγέλια για τον Αλαίκσοις και τα παχύδερμα που τον στηρίζουν. Της Angie περιλαμβανομένης.
ΑκολουθήστεΑκολουθήστε τον χρήστη @AngieSamiou
Περισσότερα
#Δεν_θα_παω_γιατι δε χωράμε τόσοι! Παιδιά καλώς ήρθατε στην πρωτεύουσα, να αφήσετε κανα φράγκο στα μαγαζιά μας και καλή επιστροφή!
12:06 π.μ. - 20 Ιαν 2019

          Αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας, όπου η πλειοψηφία νικά. Έστω και αν η πλειοψηφία είναι επίπλαστη. Αρκεί ότι την ανεχόμαστε ως δημοκράτες που είμαστε. Έτσι, όταν δεν μας βολεύει η ισορροπία δυνάμεων, τη φέρνουμε στα μέτρα μας. Ο κ. Θεοχαρόπουλος π.χ. της ανύπαρκτης ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει ΝΑΙ, οπότε η κ. Φώφη μας απεφάσισε να τον αποσύρει από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής αντικαθιστώντας τον με τον Σκανδαλίδη, ο οποίος θα ψηφίσει κατά συνείδηση ό,τι απεφάσισε η κ. Φώφη. Η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή [28-27], οπότε ο Πρόεδρος της Βουλής σκέφτεται να αυξήσει τον αριθμό των μελών, ώστε να έλθουν στα ίσα [28-28]. Μία Δημοκρατία που ανέχεται έναν καραγκιόζη Καμμένο, αποκλειστικώς υπεύθυνο για τη συμφωνία των Α-πρε(σ)πών, να γρυλλίζει, ότι, αν ο Αλαίκσοις δεν παύσει τους προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ υπουργούς, δεν θα ψηφίσει κανένα νομοσχέδιο, ενώ γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι που θα τα υπερψηφίσουν. Λεονταρισμοί εκ του ασφαλούς, όπως κάνουν  όλοι οι σαλτιμπάγκοι της πωλητικής. Μία Δημοκρατία που δεν ερευνά τις καταγγελίες τού καραγκιόζη για χρηματισμό Κοτζιά. Μία Δημοκρατία, όπου η εννεασέλιδη παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών παραμένει κρατικό μυστικό. Μία Δημοκρατία, όπου η Βουλή θα κυρώσει τη συμφωνία των Α-πρε(σ)πών, ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η εφαρμογή της από τα Σκόπια, καθώς ο Πρόεδρός τους δεν την έχει υπογράψει. Ο βολευτής Τάσος Κουράκης θα την υπερψηφίσει, καθότι αδιαφορεί για το πωλητικό κόστος, και όχι μόνον, όπως έχει δείξει και στο παρελθόν*.  Μία Δημοκρατία που επιτρέπει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο οποίος προΐσταται διαλυμένων νοσοκομείων, να εγκωμιάζει την κυβέρνηση, στην οποία μετέχει, επειδή μας έβγαλε από τα μνημόνια, την ημέρα που η ίδια κυβέρνηση παζαρεύει  με τους χεσμούς το ύψος της αξίας της πρώτης κατοικίας που θα προστατεύεται έναντι των τραπεζών, αφού έχει καταργήσει και τον νόμο Κατσέλη κατ’ επιταγή του Μνημονίου, από το οποίο βγήκαμε. Τελικά μάλλον δεν έχει πρόβλημα  η Δημοκρατία, αλλά αυτοί που χωρίς αιδώ, χωρίς ήθος προσπαθούν ανερυθριάστως να μας πείσουν ότι την υπηρετούν, ενώ την υπονομεύουν συστηματικά. Και μαζί μ’ αυτούς κι’ εμείς που τους τιμάμε με την ψήφο μας. Ας προσέχαμε!               
Σώτος 
*Το 2009 στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν πολλούς αναρχικούς, οι οποίοι έφεραν τσάντες με βόμβες μολότοφ, τσεκούρια, λοστούς, καδρόνια και άλλα «εφόδια». Η διαδικασία του αυτόφωρου, όμως, δεν τηρήθηκε. Και τούτο, διότι στους συλληφθέντες καταλέγονταν και τρεις «αγωνιστές», τα παιδιά του Τάσου Κουράκη, βουλευτή και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του τότε Υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Σπύρου Βούγια, για να αφεθούν ελεύθερα τα παιδιά του. Άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Τα παιδιά τού Κουράκη γύρισαν σπίτι τους σαν να μη συνέβη τίποτε, ενώ ο «μεγαλόψυχος» πατέρας προέβη λίγο αργότερα σε δηλώσεις συγχαίροντας και τους γιους του για τον «αντικρατικό» αγώνα που διεξάγουν. Κατά τα λοιπά τα επεισόδια στη διαδήλωση για τη Μακεδονία τα προκάλεσαν ακροδεξιά στοιχεία.